Arama
Arama Sonuçları
AKED’den Kastamonulu kadınlara çağrı
AKED Başkanı Suzan Avanoğlu, 13 Mayıs Pazartesi günü Belediye Konferans Salonunda saat 09.00’da başlayacak ve öğlene kadar sürecek olan eğitimlere ilgi duyan tüm Kastamonulu kadınları davet etti.
Kastamonu'da köy odasından; milyar liralık yolculuk
1952 yılında Kastamonu'da doğan ve öğretmen olan babasıyla Kastamonu'da bir köylünün odasında kiracı olarak kalan Can Gür, bugün; alanında Dünya'nın en önemli şirketlerinden biri olan Canovate Grup Şirketleri'nin yönetim kurulu başkanı...
7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)
UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı.
Kastamonu UMKE, 8 ülkenin katıldığı tatbikatta
Avrupa Sivil Koruma Teşkilatı yönetiminde Sağlık Bakanlığı koordinesinde AFAD Başkanlığı tarafından Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı başladı. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 3 UMKE personeli, 1 EMT1 koordinatörü de görev yapmak üzere ilimizden hareket etti.
6 ülkeden 192 kişilik ekip onun için geldi! Mersin'de zamana karşı yarış
Morca Mağarası'nda 5 gün önce mide kanaması geçirdiği için yardım talebinde bulunan ABD’li bilim insanı Mark Dickey için çalışmalar sürüyor.
Dünyada 3. sırada yer aldı! Merkez Bankası kasayı dolduruyor
Döviz varlığını hızla arttıran Merkez Bankası, altın rezervinde de gaza bastı. Merkez Bankası haziran ve temmuz aylarında 28,2 ton altın alarak dünyada altın rezervlerini en çok artıran merkez bankaları arasında yer aldı.
İhracat İklimi eşik değerin altına indi
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ağustosta 49,1’e gerileyerek 50,0 eşik değerinin altında kaydedildi.
Dünya listesi açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası...
Dünyanın en uzun yaşayan ülkeleri açıklandı! İşte Türkiye'nin sırası
Milli ragbiciler, İl Müdürü Asrak’ı ziyaret etti
İl Müdürü Reşat Asrak, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Filenin Sultanları, adım adım Avrupa şampiyonluğuna…
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda çeyrek final maçında Polonya’yı 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.
Tehlike artıyor! popüler uygulamalar siber saldırıların hedefinde
Sundukları olanaklarla kısa sürede milyonlarca kişiye ulaşan teknolojik çözümler, karşı karşıya kaldıkları zafiyetler nedeniyle kullanıcıları için riskleri de beraberinde getiriyor.
Türkiye turizm rekoru kırdı
Türkiye, 2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçilerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli vatandaşlardan oluştu. 30 milyon 93 bin 446 ziyaretçi sayısıyla 2019'daki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni rekor kırıldı
Filenin Sultanları 2'de 2 yaptı
A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçında Azerbaycan'ı 3-0 yendi.
Şirket iflasları 2022’de arttı
Dun & Bradstreet’in "Küresel İflas Raporu"na göre, geçen yıl 48 ülkenin yüzde 60’ında şirket iflaslarında artış yaşandı. 13 ülkede son 10 yılın en yüksek iflas başvuruları gerçekleşti.
10 bin mi? yoksa 4 bin mi? işte sağlık için günde atılması gereken adım
Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
15 yılda kuduz riskli temas sayısı 3 milyonu aştı!
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz riskli temas sayısı son 15 yılda ciddi boyutlara ulaştı. Kuduz hastalığı riskiyle karşı karşıya kalan vatandaş sayısının 3 milyonu aştığı belirtiliyor.
Eti Bakır, lityum-iyon batarya geliştirilecek
Eti Bakır’ın Mazıdağı Metal Geri Kazanım ve Entegre Gübre Tesisi, “Avrupa’nın Pil Hammaddelerine Bağımlılığını Azaltacak Sürdürülebilir Teknolojiler” projesiyle Avrupa Birliği’nden fon almaya hak kazanan tek Türk şirket oldu.
Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında yükseldi
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un Konferans Ligi ön elemelerinde oynadığı ilk maçlarının ardından Türkiye'nin UEFA ülke puan sıralamasındaki yeri değişti.
Fenerbahçe, yeni transferleriyle şov yaptı: 5-0
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Zimbru’yu 5-0 mağlup ederken, yeni transferlerin performansı göz doldurdu.
26 Temmuz tarihte bugün: kim doğdu? Kim öldü?
26 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları neler? Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 26 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 26 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 26 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Uzmanı açıkladı, Türkiye'de enflasyon ne zaman düşer?
S&P Global Kıdemli Direktörü Frank Gill, Türk ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dolandırıcıların yeni yöntemi! QR kodlara dikkat…
Dolandırıcıların, insanların vakit geçirmeyi sevdikleri alanlardaki QR kodları zararlı bağlantı yüklü QR kod ile değiştirdikleri belirtildi.
8 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
8 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 8 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 8 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 8 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
7 Temmuz tarihte bugün olanlar: Kim doğdu? Kim öldü?
7 Temmuz Tarihte Bugün olan olayları sizler için derledik. Tarihte bugün kim doğdu, kim öldü? 7 Temmuz'da ne oldu? Tarihte bugün ne oldu? 7 Temmuz Tarihte bugün olan olaylar, 7 Temmuz'da doğan ünlüler, Tarihte bugün Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmeler...
Avrupa’da en pahalı araç Türkiye’de
27 Avrupa Birliği ülkesi genelinde 100 euro karşılığı satın alınan bir aracın Türkiye fiyatı 144 euro oldu!
Nil Güngör, Avrupa Oyunları’nda
Kastamonu'nun başarılı milli eskrimcilerinden Nil Güngör de milli takımımız ile birlikte başarı arayacak.
Kastamonu Sanat, Polonya’da…
Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, “Erasmus+ Project EU Digital Artisan Women” Projesi kapsamında Polonya'da temaslarda bulunuyor.