7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER);

7.4 büyüklüğünde deprem senaryosu (VİDEO HABER)

UMKE ekibinin de görevlendirildiği Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı tamamlandı. Tatbikatta, Çanakkale'de 7.4 büyüklüğünde deprem yaşandığı senaryosu uygulandı....


Avrupa Sivil Koruma Teşkilatı yönetiminde Sağlık Bakanlığı koordinesinde AFAD Başkanlığı tarafından Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatı gerçekleştirildi.  Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 5 UMKE personeli, 1 personel aracı ve mobil haberleşme Turkar aracıyla tatbikata katılım sağladığı tatbikat sona erdi.


Kastamonu UMKE tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Afet ve acil durumlarında uluslararası ekiplerin birbirleriyle ve ev sahibi ülkeyle çalışması kolaylaştırmak amacıyla sağlık müdahaleleri, tahliye, olay yeri güvenliği , barınma, trafik faaliyetleri kapsamında koordinasyon, eğitim ve tecrübe paylaşımını aktarmak amacıyla Azerbeycan, Almanya, Portekiz, Finlandiya,Romanya,Estonya ve Polonya’nın katıldığı Med Eu Modex eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. Acil Sağlık Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Özgür Yılmaz EMT 1'de koordinatör olarak katılırken; Kastamonu UMKE ekibimiz 5 personel,1 personel aracı ve Mobil haberleşme Turkar aracıyla katılım sağladı."


ÇANAKKALE'DE 7.4 BÜĞYÜKLÜĞÜNDE DEPREM SENARYO EDİLDİ

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Uluslararası MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tatbikatı'nın tamamlandığını açıkladı. Bakan Koca, yapmış olduğu paylaşımda; “Ağırlıklı olarak Uluslararası Tıbbi Saha uygulamalarının gerçekleştirildiği tatbikat 4 gün sürdü ve AB Sivil Koruma Mekanizması dâhilinde AFAD Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. AB üye ve katılımcı ülkelerinin sağlık afet ve acil durumlarına hazırlıklı olma ve yanıt kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlayan tatbikata çok sayıda ekip ve donanım ile katılım sağladık. Tatbikat senaryosu, Çanakkale’de 17 Eylül 2023 tarihinde gece saat 00.34'te 7.4 büyüklüğünde bir depremin olduğu varsayımı üzerinde kurgulandı ve hayali senaryo çerçevesinde arama kurtarma, medikal kurtarma, sağlık hizmetleri ve insani yardım faaliyetleri prova edildi. Bakanlığımız, yapılan tatbikatta büyük bir uzmanlık ve kaynak yelpazesi sundu. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), UMKE ATAK, UMKE EMT Tip2 ve UMKE EMT Tip1 Seyyar Hastaneler ve Acil Müdahale Ünitesi ile 112 hava ve kara ambulansları, deniz ambulansı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mobil Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı, Mobil Ulusal Halk Sağlığı Laboratuvarı ve Mobil Halk Sağlığı Ekibi gibi ekipler ve araçlar bunlar arasındadır. Bakanlığımız, uluslararası iş birliği ve afet acil durum yönetiminin kilit aktörlerden biri konumunda” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum