Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'yu bekleyen tehlike!
Trabzon Limanı’dan Ukrayna’ya 6 bin 497 ton üre yükü ile hareket eden Palau bayraklı Nordea Star isimli kargo gemisi Romanya açıklarında yük kayması sonucu yan yattıktan sonra Cide’nin İlyasbey Köyü (Fakaz) sahiline doğru sürüklenmişti. Gemideki 16 Suriye ve 1 Mısır uyruklu mürettebat Romanya makamları tarafından tahliye edilmişti.
Kastamonu denizinde tehlike!.. Kaymakam açıkladı
İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İnebolu'da deniz suyundan alınan numunelerde Intestinal enterokok bakterisi yüksek çıktı.
Erdoğan, G20 liderlerine kitabını takdim etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan'da katıldığı G20 Liderler Zirvesi'nde, devlet başkanları ve liderlere, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan "Yaşanabilir Bir Dünya İçin Türkiye'nin Sıfır Atık Yolculuğu" kitabını takdim etti.
‘Suyuma, havama dokunma!’
İnebolu ve Küre köylüleri, ÇED toplantısında kurum yetkililerinin sunum yapmasını sloganlarla engelledi
Dünyanın en Temiz ve En Kirli Şehirleri Açıklandı, kaçıncı sıradayız?
Dünya hava kirliliği 2022 raporu açıklandı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu listede biz kaçıncı sıradayız? İşte detaylar
Kastamonu sahilleri artık daha temiz [VİDEO HABER]
Sel felaketi sebebiyle sahillerde oluşan kirlilik, ekiplerin çalışmaları sonucu giderildi. Cide Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre kirlilik oranının yüksek çıktığı deniz kıyılarının büyük bir bölümü vatandaşlar için kullanılabilir hale getirildi.
Yapay zeka hava kalitesini ölçecek
İklim Değişikliği Etkilerinin Yeni Nesil Hava Kalitesi Ölçüm Sistemleriyle İzlenmesinde Yapay Zeka Uygulamaları Projesiyle yapay zeka destekli yeni nesil hava kalitesi ölçüm sistemleri geliştirilecek.
“Müzik değil gürültü ve kirlilik yayılıyor”
Cide’de vatandaşlar bir işletmenin yüksek sesle canlı müzik yapmasından şikayetçi.
Tehlike saçan metruk binalar yıkıldı
Küre ilçesinde tehlike arz eden 12 metruk bina yıkıldı.
Kurban kesecekler dikkat: Cezası var
Uygunsuz yerde kurban kesimleri ALO 181’e ihbar edilecek, 42 bin liraya kadar ceza kesilebilecek.
Metruk binalar yıkılıyor
Kastamonu’da can güvenliğini tehdit eden, görsel kirlilik yaratan metruk binalar belediyeler tarafından yıkılmaya devam ediyor.
Seller, balık popülasyonunu da etkiliyor
Doç. Dr. Miraç Aydın, "Sel ve taşkınları değerlendirdiğimizde zararı sadece insanlara olmuyor. Dere ve göletlerde yaşayan, canlılar başta tabii balıklar olmak üzere diğer canlılara da olumsuz etkileri bulunmakta" dedi.
İklim kanunu, önümüzdeki dönem...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Önümüzdeki dönemde iklim kanunumuzu meclisimizden geçirmiş olacağız"
Karadeniz’de ilk defa 'Balık Ağır Metal Birikim Haritası' hazırlandı
Giresun Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından ilk defa ‘Karadeniz Balık Ağır Metal Birikim Haritası” hazırlandı.
Kıyılardan 180 bin ton atık toplandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, “Sıfır Atık Mavi Hareketi” ile başlatılan “Deniz Çöpleri İl Eylem Planları” çerçevesinde yapılan çalışmalarda bugüne kadar deniz yüzeyi, dibi ve kıyılardan yaklaşık 180 bin ton atık toplandığı ve bu atıkların 135 bin tonunun plastik çıktığı açıklandı.
Sağlık Müdürlüğü uyardı
İl Sağlık Müdürlüğü'nden içme sularına karşı uyarı geldi.
“Sürecin takipçisi olacağız”
TEMA Vakfı Kastamonu İl Temsilciliği, Hanönü ilçesi Gökırmak’ta bulunan Bakrı Madeni’ne dikkat çekti. Konuyla iglili Kastamonu İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada; “Valiliğimize sularda madenden kaynaklı kirlilik olup olmadığına dair bilgi edinme başvurusu yapmış bulunmaktayız. Söz konusu başvuru neticesinde sularımızda herhangi bir kirlilik görmemeyi umut eder, sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.
Yakıtta yeni teknoloji
Bitkisel ve hayvansal atık yağlardan biyodizel, sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi katma değeri yüksek, standartlara uygun ürünler elde edilecek.
“İçme sularına dikkat”
Yoğun yağış sonrası oluşan sel suları sebebi ile Kastamonu'da İl Sağlık Müdürlüğü, sel sularının neden olduğu kirli içme sularının kullanımına ilişkin vatandaşları uyardı.
1 kilometrelik alan bu sene yapılacak
Karaçomak Deresi İkinci Etap Islah Çalışmaları için imzalar 2020 yılı Aralık ayında atılmıştı. Budamış Mahallesi’nde kalan bir kilometrelik kısım için geçtiğimiz günlerde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yatırım programına alındığı açıklanmıştı. Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu Karaçomak Deresi İkinci Etap Islah Çalışmaları yapım süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
KÜ’de 3. Uluslararası Ormancılık ve Çevre Koruma Sempozyumu
Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi, IBP Üniversitesi ve SEAMEO BIOTROP tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Ormancılık ve Çevre Koruma Sempozyumu (ICEFC) 21 Şubat 2022 tarihiyle başladı.
Kastamonu'da 200 milyonluk proje bitiyor
Kastamonu’da yapımı 200 milyon TL bütçeyle inşa edilen Atık Su Arıtma Tesisinde çalışmalarda sona geldi. Yüzde 98 gerçekleşme seviyesine ulaşan Atık Su Arıtma Tesisinde deneme amaçlı arıtma çalışmaları da sürüyor.
CHP'den Ülkücülere cevap: 'Önce kaldırımları temizleyin'
Kastamonu Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, CHP'nin basın açıklaması yaptığı alanı gül suyuyla yıkamasının ardından CHP Gençlik Kolları'ndan da cevap gecikmedi.
Kastamonu’nun havası kirli mi?
Temiz Hava Hakkı Platformu (THHP) tarafından yayınlanan “Kara Rapor 2021: Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri” raporuna göre, Kastamonu, 41 mikrogram (µg/m3) kirlilik değeri ile ulusal mevzuatın üstünde bir hava kirliliğine sahip