Kastamonu denizinde tehlike!.. Kaymakam açıkladı;

Kastamonu denizinde tehlike!.. Kaymakam açıkladı

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından İnebolu'da deniz suyundan alınan numunelerde Intestinal enterokok bakterisi yüksek çıktı....

İlçemize bağlı Boyranaltı, Özlüce ve Gemiciler liman arkasından Toplum Sağlığı Merkezi tarafından28.08.2023 tarihinde alınan deniz suyu numuneleri analiz yaptırılmak üzere Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderildi.

Laboratuvar tarafından yapılan mikrobiyolojik analiz sonucuna göre 25/09/2019 tarihli ve 30899 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Yüzme Suyu Kalitesine Dair Yönetmelik"te  belirtilen sezon süresince yüzme suyu kalitesi değerlendirme kriterlerine göre Intestinal enterokok olduğu tespit edildi.

Konu ile ilgili muhtarlara bilgilendirme mesajı gönderen İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar,

“Bahsi geçen yüzme alanındaki deniz suyu yönetmeliğindeki kriterlere uygun çıkıncaya kadar numune alınarak Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İnebolu Toplum Sağlığı Merkezimizce takip edilecek olup yönetmeliğin 12. maddesi doğrultusunda kirliliğe neden olan deşarjın kaynağının tespitinin yapılarak denize akışının önlenmesi ve tekrarının yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapılması yönetmeliğin 18. Maddesi gereğince halkın bilgilendirilmesi, yüzme alanının kullanımının kirlilik nedeni ortadan kaldırılıncaya kadar geçici olarak engellenmesi için her türlü tedbirin alınması ve yapılan işlemler hakkında Toplum Sağlığı Merkezimize bilgi verilmesi hususunda; gereğini rica ederim” dedi. (İnebolu Postası)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum