1 kilometrelik alan bu sene yapılacak;

1 kilometrelik alan bu sene yapılacak

Karaçomak Deresi İkinci Etap Islah Çalışmaları için imzalar 2020 yılı Aralık ayında atılmıştı. Budamış Mahallesi’nde kalan bir kilometrelik kısım için geçtiğimiz günlerde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yatırım programına alındığı açıklanmıştı. Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu Karaçomak Deresi İkinci Etap Islah Çalışmaları yapım süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu....

KARABACAKOĞLU; “MAHALLEMİZDEKİ BİR KİLOMETRELİK ALAN DA İNŞALLAH TAMAMLANCAK”

Karaçomak Deresi İkinci Etap Islah Çalışmaları devam ediyor. Budamış Mahallesi’nden Kastamall AVM’ye kadar olan kısım tamamlandı. Budamış mahallesindeki ve Arıtma Tesisinin olduğu aşağı kısımdaki çalışmalar devam ediyor. Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu söz konusu ıslah çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Karabacakoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri dile getirdi;  “DSİ Bölge Müdürümüzü ziyaretimizde, Karaçomak Deresi’nin hem alt hem de üst tarafında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. DSİ Bölge Müdürümüz, Karaçomak Deresi’nin üst tarafıyla ilgili Orman Bakanlığı’ndaki bu seneki ihalelilere bunu sunacağını beyan etmişti. Konuyla ilgili müjdeli haberi bizlere verdiler, yazısı da geldi. İnşallah ihaleye çıkarılacak. Toplamda mevcut görülen Budamış Mahallemizde 1 kilometre daha var. Orası da tamamlanacak bu sene itibariyle. Alt tarafta Belediye Arıtma Tesisi var. O kısım henüz tamamlanmadı, Kastamall olan taraf tamamlandı. Bu arıtmanın düzenli bir şekilde aktarılması için şehre koku ve kirlilik yaratmaması için o kısımdaki çalışmalar devam ediyor. Bu yıl ihalesi yapılacak. Karaçomak deresi bizim öncelikli sorunlarımızdan biriydi. Biliyorsunuz ki bu sene aşırı bir kar yağışı oldu. Oradaki zemin ister istemez ellendi yumuşadı. Allah muhafaza afetlerde sıkıntı oluşturur. İnşallah bu süreçte Karaçomak deresinin ıslahı da tamamlandığında çift taraflı olarak çok daha güzel olacak. Şimdi Karaçomak deresinin kenarına da bisiklet yolu da yapılacak. Güzel bir çalışma yapılıyor. Belediyemize ve DSİ Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Siyasetçilerimiz de çok destek veriyor” dedi.

“OTOBÜS GEÇİŞLERİNİ 7-8 DAKİKAYA DÜŞÜRMELERİNİ TALEP EDECEĞİZ”

Karaçomak Deresi ıslah çalışmalarının devam etmesinin önemli olduğunu ve bundan memnun olduklarını dile getiren Mahalle Muhtarı Karabacakoğlu, mahalleni artan nüfusu nedeniyle de ulaşım sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Karaçomak Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşımın da rahatlayacağını kaydeden Mahalle Muhtarı Karabacakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;“Budamış mahallemizin yoluyla ilgili sıkıntılarımız vardı. Belediye otobüsleriyle, de sıkıntılarımız oluyor. Süt mahalle ve Süt değirmen arabaları var. Süt mahalle sunta fabrikasına kadar geliyor ve orada çok bekliyor. Karaçomak deresi bittiği zaman ikisi Budamış mahallesinde çalışma imkânı olabilir. Bizim şuanda 14-15 dakikada bir arabalarımız geliyor. Hele cumartesi günleri daha da uzun sürüyor. Budamış mahallesinin bin 600 nüfusu var.Yeni nüfus verilerinde 2 bin 100 civarında bekliyoruz. Yeni yerleşim alanlarının da oluşmasıyla birlikte. Belediye Otobüslerimiz de Karaçomak deresi tamamlandığında daha kolay ulaşım sağlanacak ve yoğun bir çalışma içerisine girecekler.7-8 dakikaya düşürmelerini talep edeceğiz. Çünkü vatandaşlarımız tıklım tıklım binmek zorunda kalıyor. Mesai çıkışı ve sabah saatlerinde otobüsler tam doluyor. Ayrıca bunun yanında TOKİ bitmiş durumda. İkinci TOKİ yolu yapımıyla ilgili belediyemizin başlatmış olduğu bir çalışması var. Orda da TOKİ doğru yukarıya bağlantımız oluşacak. Nüfus artınca ulaşım bir ihtiyaç haline gelecek. Problemimiz ulaşımda başlıyor. Bundan hem Sunta Fabrikası tarafı hem de Budamış Mahallemiz yararlanmış olacak” dedi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum