Sağlık Müdürlüğü uyardı;

Sağlık Müdürlüğü uyardı

İl Sağlık Müdürlüğü'nden içme sularına karşı uyarı geldi....

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, aşırı yağışlar sonrasında içme ve kullanma sularına arızalar oluşabildiği ve sularda kirlilik olabileceği bildirildi.

 İl Sağlık Müdürlüğü’nden, şehir merkezinde etkili olan yağışlar sebebi ile sularda oluşabilecek olumsuzluklarla ilgili vatandaşlara uyarı yapıldı.

“İÇME VE KULLANMA SUYU ŞEBEKELERİNDE ARIZALAR OLUŞABİLMEKTE”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimizde yaşanan aşırı yağmurlar nedeniyle, içme ve kullanma suyu şebekeleri ile kanalizasyon şebekelerinde arızalar oluşabilmektedir. Yağmurlar nedeni ile çevresel kirlilik yüzeysel su kaynaklarına taşınabilmekte; kaynak, kaptaj ve su kuyularının kirlenmesi söz konusu olabilmektedir. Bu tür durumlarda şebeke suyu içme amaçlı kullanılacak ise su berraklaşıncaya kadar 3-5 dakika akıtılmalı ve tercihen kaynatılıp soğutularak kullanılmalıdır. Temiz gıda ve su tüketilmesi, kaynağı belli olmayan veya kirlendiğinden şüphelenilen suların kullanılmaması gerekmektedir. Yine içme suyunda bulanıklık veya koku gibi değişiklikler fark edildiğinde suyun kaynatılıp soğutularak kullanılması uygundur” 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum