“İçme sularına dikkat”;

“İçme sularına dikkat”

Yoğun yağış sonrası oluşan sel suları sebebi ile Kastamonu'da İl Sağlık Müdürlüğü, sel sularının neden olduğu kirli içme sularının kullanımına ilişkin vatandaşları uyardı....

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, meydana gelen olağan üstü durum sonrası sel suları ve su taşkınlarının sebep olduğu, içme ve kullanım suyu şebekeleri ile kanalizasyon şebekelerinde arızalar oluşabildiği konusunda yazılı açıklamada bulundu.

“KİRLENDİĞİNDEN ŞÜPHE ETTİĞİNİZ SULARI İÇMEYİN”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bölgemizde ve ilimizde 27 Haziran’da başlayan aşırı yağışlar nedeniyle sel suları ve su taşkınlarının sebep olduğu, içme ve kullanım suyu şebekeleri ile kanalizasyon şebekelerinde arızalar oluşabilmektedir. Yağmurlar nedeniyle çevresel kirlilik yüzeysel su kaynaklarına taşınabilmekte, kaynak, kaptaj ve su kuyularının kirlenmesi söz konusu olabilmektedir. Bu tür durumlarda şebeke suyu içme amaçlı kullanılacak ise, su berraklaşıncaya kadar 3-5 dakika akıtılmalı ve tercihen kaynatılıp soğutularak kullanılmalıdır. Temiz gıda ve su tüketilmesi, kaynağı belli olmayan veya kirlendiğinden şüphelenilen suların kullanılmaması gerekmektedir. Yine içme suyunda bulanıklık veya koku gibi değişiklikler fark edildiğinde suyun kaynatılıp soğutularak kullanılması uygundur.”

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum