Kastamonu'yu bekleyen tehlike!;

Kastamonu'yu bekleyen tehlike!

Trabzon Limanı’dan Ukrayna’ya 6 bin 497 ton üre yükü ile hareket eden Palau bayraklı Nordea Star isimli kargo gemisi Romanya açıklarında yük kayması sonucu yan yattıktan sonra Cide’nin İlyasbey Köyü (Fakaz) sahiline doğru sürüklenmişti. Gemideki 16 Suriye ve 1 Mısır uyruklu mürettebat Romanya makamları tarafından tahliye edilmişti....

Kıyıdan birkaç yüz metre açıkta kuma oturan gemiyi kurtarma çalışması başlatıldı. Yük gemisi römorkörlerle İlyasbey Balıkçı Barınağı yanında kıyıya çekildi. Kıyıya yanaştırılan gemi kayalık alana oturdu.


"GEMİDEKİ ÜRE DENİZE KARIŞIRSA ÇEVRE FELAKETİ OLUR"
İlyasbey Köyü kıyısında bekleyen gemi köylüleri endişelendirdi. Vatandaşlar geminin içindeki yaklaşık 6.500 tonluk ürenin denize karışması halinde sahil boyunca kirlilik yaşanacağını söyledi.

Ürenin kimyasal madde içerikli olduğunu belirten vatandaşlar, “Dalgalar gemiye vurdukça geminin gövdesi delinip içindeki binlerce ton denize karışabilir. Eğer böyle olursa Cide’den İnebolu’ya kadar denize girilmez hale gelir, balık bile yiyemeyiz. Gemiyi burada sökmek gibi düşünceleri olduğunu duyduk. İnşallah böyle bir şey olmaz. Aksi halde bu sahillerde çevre felaketi yaşanır. Yetkililerin her türlü imkanı kullanıp bir an önce bu gemiyi buradan kaldırmasını bekliyoruz” dediler.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum