Kastamonu kızarıyor!;

Kastamonu kızarıyor!

2021 EKİM HES YOĞUNLUK HARİTASI, 2020 EKİM’İ SOLLADI......

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması göre,  Kastamonu’da vaka yoğunluğundaki artış dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sene aynı gün yaşanan yoğunluktan çok daha fazla bir vaka yoğunluğu olması da endişe veriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından, 2-8 Ekim arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarının güncellendiği haritayı paylaştı. Bu haritaya göre, Kastamonu’da haftalık vaka sayısı geçen hafta 445 olurken, bu hafta 538’e yükseldi. Hayat Eve sığar uygulamasındaysa Kastamonu’daki vaka sayılarındaki bu yükselişle birlikte kırmızı alanlarda da artış yaşanıyor. Geçtiğimiz sene 18 Ekim itibariyle kırmızı alanlardaki yoğunluk dikkat çekerken, bu yıl 18 Ekim'de çok daha ciddi bir yoğunluk söz konusu...

AŞI OLSANIZ DA TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN!

13 Ocak 2021 tarihi itibariyle Çin’den Türkiye’ye getirilen Sinovac aşılarıyla Türkiye’de başta sağlık çalışanları olmak üzere aşı uygulamaları başlatıldı. 13 Ocak 2021’de başlayan aşı çalışmalarından günümüze kadar 10 ay süre geçti. Bu sürede toplamda 114 milyon doz aşı uygulandı. Uzmanlar, aşının her ne kadar koruyuculuğu olsa da vaka sayısındaki artışı tedbirlerdeki gevşemeden kaynaklandığını söylüyor. Uzmanlar, vatandaşı aşılı olsalar dahi maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini elden bırakmamaları yönünde uyarıyor.

2020’DE AŞI YOKTU, TEDBİR VARDI; 2021’DE AŞI VAR, TEDBİR YOK...

Geçtiğimiz sene Ekim ayında, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında 1 haftalık yoğun denetim yapılacağı ifade edilmiş ve denetimler sıklaştırılmıştı. Şimdilerde ise bu denetimler gerçekleştirilmemekle birlikte artık hayat, normal seyrinde devam ediyor. Yine geçtiğimiz sene 17 Kasım itibariyle sokağa çıkma kısıtlaması, kıraathanelerdeki yasaklar, alışveriş merkezlerinin belli saate kadar açık kalma kısıtlaması gibi yasaklar yeniden getirilmişti. Bu sene ise 1 Temmuz itibariyle getirilen yasakların tümüyle kaldırılması ve aşılarla birlikte vaka sayılarında düşüş gözlendi. Ancak son haftalarda Kastamonu ve ülke genelinde Koronavirüs vaka sayılarında ciddi bir artış mevcut. Kastamonu özelinde de son 3 haftadır yükselişte olan haftalık vaka sayıları 500’ün üzerinde... Aşılar devam etse de, tedbirlerdeki zayıflama vaka sayılarındaki ivmeyi arttırıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum