Arama
Arama Sonuçları
Valilik personeli hayatını kaybetti
Kastamonu Valiliği’nden emekli Satı Kömür, hayatını kaybetti
TOKİ Örencik’te, evinde ölü bulundu!
Örencik TOKİ’de Bülent S. isimli bir vatandaş, evinde ölü bulundu.
Kastamonu'da fay hattı geçen köylerimiz!
Merkezi Çankırı’nın Ilgaz ve Çorum’un Oğuzlar ilçesi olan depremlerin ardından gözler Kastamonu’ya çevrildi.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Kastamonu Merkez Örencik’te kura sonuçları; bugün açıklanacak... [CANLI YAYIN]
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde 250 bin sosyal konut projesi kapsamında başlatılan Örencik 2. Etap 602 Konut projesinde yer alan konutlar için kura çekilişi yapılacak.
Belediyeden yoğun ‘su kesintisi’ mesaisi
Son günlerde ilimizde etkili olan şiddetli sağanak yağış, alt yapılara da zarar verdi. Geçtiğimiz yıl da şiddetli yağış sonrasında zarar gören ve yaklaşık 3 günde tekrar aktif hale getirilen Ilgaz İsale hattında meydana gelen göçük sonrası; 10 bölgede su kesintisi yaşanıyor.
Kastamonu'da sular kesilecek!
Ilgaz'da meydana gelen heyelandan dolayı, Ilgaz İsale hattında göçük meydana geldi.
Belediye ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek
Kastamonu Belediyesi tarafından 9-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Geleneksel Türk Dünyası Günleri etkinliklerini izlemek isteyen vatandaşlar için 3 gün boyunca Kuzeykent, Tosya Yolu, Olukbaşı ve Örencik TOKİ bölgelerinden ücretsiz halk otobüsü seferleri düzenlenecek.
Kastamonu’da TOKİ Örencik 2’nci etap son hızlı yükseliyor!
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında onaylanan TOKİ Örencik 2’nci etap ihalesinin ardından bölgede başlayan çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Kısa sürede neredeyse tüm blokların kaba inşaatında sona gelinirken, TOKİ’den ev almaya hak kazananlar ise heyecanla bekliyor.
Kastamonu merkez ve ilçelerinde bugün planlanan elektrik kesintileri (02 Mayıs Salı)
Başkent EDAŞ, Kastamonu merkez ve ilçelerde gerçekleştireceği planlı elektrik kesintisi bilgilerini paylaştı. 02 Mayıs Salı günü Kastamonu’da gerçekleştirilecek planlı elektrik kesintileri şöyle.
TOKİ Örencik 2’nci etap ne zaman teslim edilecek?
Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında onaylanan TOKİ Örencik 2’nci etap ihalesinin ardından bölgede başlayan çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
“Örencik TOKİ doğalgaza kavuştu”
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Muhtar Karabacakoğlu açıklamasında TOKİ’ye doğalgazın bugün itibariyle verildiği söyledi. Muhtar Karabacakoğlu ayrıca Karaçomak deresi ıslah çalışmaları için ödeneğin temn edildiğini ve 2023 yılı Mart ayında çalışmaların başlayacağını kaydetti.
Neredeyse 1 milyar TL
Kastamonu Beleidyesi Kasım ayı toplantılarının 3’ncü birleşimini Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu gerçekleştirdi. Kastamonu Belediye Meclisi, belediyenin 2023 yılı bütçesini 899 milyon lira olarak kabul etti. Tahmini bütçe 2024 yılında 988 milyon 900 bin lira, 2025 yılında ise 1 milyar 87 milyon 790 bin lira olarak belirlendi.
“Zamana karşı yarışıyoruz”
İl Koordinasyon Kurulu 3’üncü Dönem 4’üncü Toplantısı dün Vali Avni Çakır başkanlığında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurum Müdürleri Kastamonu ilinde yapılan projeler ve çalışamlar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Vali Avni Çakı rburada yaptığı konuşmasında; “Sonuç odaklı çalışmaya gayret ediyoruz. Zaten böyle çalışmazsak, teferruatta, mevzuatta boğuluruz. O yüzden hem zamana karşı yarışıyoruz, hem de işlerimizi en uygun kalitede, en uygun maliyette yapma gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda karşılıklı işbirliğimiz çok önemli” ifadelerine yer verdi.
TOKİ Tanıtım Tırı Kastamonu’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Sosyal Konut Projesi kapsamında İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Arsam” tanıtım tırı Kastamonu’da vatandaşları bilgilendirdi.
3 işletmeye İl Müdürü Tanrıkulu’ndan ziyaret
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında, projelerini tamamlayan ve hibe ödemesi almaya hak kazanan işletmelere ziyaretler devam ediyor. İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu tarafından projesini tamamlayan 3 yatırımcıya ziyaret gerçekleştirildi.
“Tek düşüncem şehrim ve çocuklarımız”
Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi’nin saha çalışmalarında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü ve birim müdürleriyle yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu, geriye dönüp bakıldığında pandemi başta olmak üzere yaşanan birçok sıkıntıya rağmen önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti. “Tek düşüncem şehrim ve çocuklarımız” diyen Başkan Vidinlioğlu, ekiplerin her mahallede mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını vurguladı.
“Tek düşüncem şehrim ve çocuklarımız”
Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi’nin saha çalışmalarında incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü ve birim müdürleriyle yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu, geriye dönüp bakıldığında pandemi başta olmak üzere yaşanan birçok sıkıntıya rağmen önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti. “Tek düşüncem şehrim ve çocuklarımız” diyen Başkan Vidinlioğlu, ekiplerin her mahallede mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını vurguladı.
Yaşlı kadın ölü bulundu
Kastamonu-Ankara karayolu üzerinde bulunan Örencik TOKİ konutlarında ikamet eden ve bir süredir haber alınamayan yaşlı kadın evinde ölü bulundu.
Mantar, 4 kişiyi hastanelik etti
Kastamonu merkez Örencik köyünde aynı aileden 4 kişi yedikleri mantardan zehirlendi.
Yabancı uyrukluların ikameti yasaklandı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu’da Merkez ve Devrekani ilçesinde mahalle ve köylerin bulunduğu 7 yerleşim biriminde yabancı uyrukluların ikamet etmesi yasaklandı. Kastamonu Merkez'de yasaklanan alanlarda Cebrail Mahallesi ile Topçuoğlu Mahallesi de yer alıyor.
“Durmak yok”
Kastamon Orman Bölge Müdürlüğü, selin etkili olduğu ilçelerde Orman İşletme Müdürlüklerinin, sel nedeniyle zarar gören alanlarda yürüttüğü çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı.
“Borular göçtü”
Kastamonu Belediyesi aşırı yağıştan kaynaklı oluşan toprak kayması ve sel nedeniyle boruların göçtüğü ve Ilgaz isale hattında büyük hasar meydana geldiği belirtildi. Arızanın giderilinceye kadar bazı mahalelerde su kesintisinin yaşanacağı belirtildi.
3 ay içinde sözleşme, 18 ayda teslim…
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın Kastamonu Merkez Örencik Mevkiinde 2 Etap projesi ihalesi onaylandı.
O mahallelerin suyu kesilecek
Kastamonu Belediyesi tarafından su kesintisi yapılacağının duyurusu yapıldı. İşte kesintinin yaşanacağı yerler…