Yabancı uyrukluların ikameti yasaklandı;

Yabancı uyrukluların ikameti yasaklandı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu’da Merkez ve Devrekani ilçesinde mahalle ve köylerin bulunduğu 7 yerleşim biriminde yabancı uyrukluların ikamet etmesi yasaklandı. Kastamonu Merkez'de yasaklanan alanlarda Cebrail Mahallesi ile Topçuoğlu Mahallesi de yer alıyor....

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada çeşitli illerden bin 169 mahallede; geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamında Türkiye’ye yerleşen yabancıların ikamet etmeleri yasaklandı. Yasak uygulanan illerin arasında Kastamonu da var. 

SOYLU; “BİN 200 MAHALLE İKAMETE KAPATILACAK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Soylu, konuşmasında şu ifadelere yer vermişti; “Yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz'dan itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacak. Böylelikle bin 200 mahalle ikamete kapatılacak.”

“KAPALI MAHALLE SAYISI 1.169’A ÇIKARILDI”

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamaysa şu şekilde; “Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısı 1.169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır.”

KASTAMONU’DA YABANCI UYRUKLULARIN İKAMET ETMELERİNİN YASAKLANDIĞI BÖLGELER: 

Kastamonu Devrekani Bıngıldayık Köyü, Oruç Mevkii

Kastamonu Devrekani Tekkekızıllar Köyü, Kurmalar Mevkii

Kastamonu Devrekani Bozkoca Köyü, Çakallar Mevkii

Kastamonu Merkez Topçuoğlu Mahallesi

Kastamonu Merkez Cebrail Mahallesi

Kastamonu Merkez İslam Köyü, Sofranlar Mezrası

Kastamonu Merkez Örencik Köyü, İzbeli MezrasI

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum