Arama
Arama Sonuçları
Toplu katliam ihbarı yaptı! yoga dersi yarıda kaldı
İngiltere’nin doğusundaki Lincolnshire kentindeki bir kafeye giden adam, yerde hareketsiz yatanları görünce polisi arayıp toplu katliam ihbarı yaptı. Polis olay yerine hızla baskın düzenleyince yoga dersi yarıda kaldı.
Kastamonu’dan Almanya’ya topyekûn çıkarma!
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin nihai yararlanıcı olduğu, Avrupa Birliği IPA-II dönemine ait hibe programı çerçevesinde devam eden KASMİB (EKAY) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında yurt dışı teknik gezi düzenlendi. Vali Avni Çakır’ın da ilk gün katıldığı teknik gezi programında Almanya’daki katı atık ve geri dönüşüm tesislerinde incelemeler yapıldı.
Mide bulantısı nasıl geçer? mide bulantısı neden olur? ne iyi gelir?
Mide bulantısı, büyük olasılıkla herkesin duyduğu bir durumdur. Çoğu insan hayatlarını birden fazla kez mide bulantısıyla iç içe yaşamıştır. Mide bulantısı neden olur? Ve mide bulantısı nasıl geçer? ne iyi gelir? tüm soruların cevabı haberimizde.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
2022’de projelere 4,3 milyar harcandı
2022 yılındaki kamu hizmetlerinin değerlendirildiği ve 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Avni Çakır başkanlığında düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile kurum, kuruluş müdür ve başkanları ile muhtarlar, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
Tarım sigortaları tarife fiyatlarına indirim yapıldı
Tarım sigortalarında, tarife fiyatlarında indirim yapılırken teminat kapsamı da genişletildi. Bitkisel Ürün Sigortası'nda dolu riski tarife fiyatında ürünlere göre yüzde 5 ila 15 indirime gidildi. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında düzenlenen sigortalarda üreticilerin tercihleri gözetilerek çeşitli düzenlemelere gidildi. Bu çerçevede, Bitkisel Ürün Sigortası dolu riski tarife fiyatında 87 üründe yüzde 15 indirim yapılırken 23 üründe yüzde 10 ve 24 üründe yüzde 5 indirime gidildi.
KDAKP ‘Genç Çiftçiler Girişimcilik Eğitimi’ tamamlandı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) ek finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, 5-9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen "Genç Çiftçiler Girişimcilik Eğitimi" tamamlandı.
‘Masadaki partilere kim karar verdi?’
Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Millet İttifakı’nda ortak bir mutabakatın olmadığını savunarak gizli görüşmelerin olduğunu söyledi. Başesgioğlu açıklamasında; “Neden 5 değil, 7 değil, 8 değil de 6? Kimler karar verdi bu 6’lı masaya? Bu 6’lı masa için başka partilere davet gelmedi. Birlikte oturdular, görüştüler. Şimdi gizli görüşmeler başladı. Ortak bir mutabakat olmadığı ortada” dedi.
İklim zirvesi rekora doymadı!
Ekonomi Ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı", 4 salon ve 6 meydanda görüşlerini açıklayan 322 konuşmacısı, 101 etkinliği ve 100 bine yaklaşan ziyaretçisiyle pek çok rekora imza attı.
Tarıma dayalı OSB, ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacak
Devrekani Tarıma Dayalı, İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi İstişare Toplantısı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı salonu'nda yapıldı.
“Devrekani BESİ OSB’de günlük 549 ton gübre açığa çıkacak”
Kastamonu’nun Devrekani ilçesine yaklaşık 100 milyon TL'lik yatırımla kurulması planlanan Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi’nden çıkacak gübreyle, 15 bin nüfuslu ilçenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.
"Yeşilin başkentiyiz"
KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi “Sıfır Atık Eğitim Semineri” Vali Avni Çakır başkanlığında Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
YÜZ YOGASI NEDİR, NASIL YAPILIR?
Yaşlanma karşıtı etki, toparlayıcı ve canlandırıcı destek sunan yüz yogası her geçen gün daha fazla kişinin başvurduğu bir teknik oluyor. Cerrahi müdahalelere, dolgu ve botoks gibi enjeksiyonlara ek olarak, hatta uzun vadede onların yerine etki gösterdiği iddia edilen yüz yogası hakkında merak ettiğin her şeyi senin için derliyoruz.
KOŞU SONRASI İDEAL ESNEME HAREKETLERİ NELERDİR?
Koşu öncesinde yapılan ısınma hareketleri ne kadar önem taşıyorsa, egzersiz sonrasında soğuma hareketleri yapmak da o kadar faydalı görülüyor. Uzun bir parkur koştuktan sonra esneme hareketleri yaparak kaslarının rahatlamasını sağlayabilirsin. Soğuma adı verilen çalışmalar sayesinde bedeninin onarım sürecini hızlandırırken bir yandan da kendini daha rahatlamış hissedebilirsin. Koşunun ardından stretching ile bedeni esnetmenin önemi hakkında daha detaylı bilgi almak için yazımız seninle.
Bacak Ağrısını Gidermek için 9 Esneme ve Egzersiz
Herkesin hayatının bir noktasında acı çekecek. Atletik faaliyetlerden kronik hastalığa kadar, rahatsızlıkla yaşamanın bu kadar yaygın olmasının birçok nedeni vardır. Ancak bazen ağrı o kadar güçlüdür ki, günlük rutinleri anıtsal görevler gibi hissettirebilir. Ağrı bacaklarınızda ise, yataktan kalkmak ve araba kullanmak kadar basit bir şey bile güçlük haline gelir.
Akne Nasıl Geçer ? Sivilceler Nasıl Geçer ? Ne İyi Gelir ?
Akne Neden Oluşur ? Sivilce Nasıl Geçer ? Sivilce oluşumu nasıl engellenir ?
Grip Ve Soğuk algınlığını Atlatma Hızlı Yöntemler
Grip ve soğuk idraknlığıyla ilgili her yıl milyonlarca olay bildirilmektedir. Averaj olarak yetişkinler yılda 2 ila 3 kez soğuk idraknlığı kaparlar ve semptomları 10 gün süresince sürerken çocuklar yılda 10 defa hastalığa yakalanırlar (Araştırma referansları: 2, 3). Mevsimsel gribin şiddeti yıldan yıla öngörülemez. Amerikan sağlık bakanlığı yetkililerinin belirttiği üzere eğer öğrenciler ve okul mensupları hasta olmamak için kişisel çaba gösterirse nüfusun 5 te 1 gribe karşı korunabilir