‘Masadaki partilere kim karar verdi?’;

‘Masadaki partilere kim karar verdi?’

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Başesgioğlu, Millet İttifakı’nda ortak bir mutabakatın olmadığını savunarak gizli görüşmelerin olduğunu söyledi. Başesgioğlu açıklamasında; “Neden 5 değil, 7 değil, 8 değil de 6? Kimler karar verdi bu 6’lı masaya? Bu 6’lı masa için başka partilere davet gelmedi. Birlikte oturdular, görüştüler. Şimdi gizli görüşmeler başladı. Ortak bir mutabakat olmadığı ortada” dedi....

İl Başkanı Başesgioğlu, Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu ve Araç İlçe Başkanı Veteriner Hekim Erdal Mermerci ile birlikte gündemi değerlendirdikleri bir basın toplantısı düzenledi.


“SÜREKLİ VATANDAŞTAN SÜRE İSTEMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Mustafa Başesgioğlu, “İttifak açık bir şekilde halkın gözünün önünde olmalı” diyerek şöyle devam etti; “Türkiye’nin bugünkü siyasi yapısını hep beraber izliyoruz. Bize ‘siz neden 6’lı masada yoksunuz?’ diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki bu 6’lı masada yer alan siyasi partilere kim karar verdi? Şimdi gizli görüşmeler başladı. Şimdi ikinci ve üçüncü adamlar üzerinden mesajlar verilmeye başlandı. Bunu en başta genel başkanımız Muharrem İnce söyledi. İttifak açık bir şekilde halkın gözünün önünde ve ilkeler üzerinden olur. Ülkemizin en önemli konu başlığı ekonomi. Gıda, tarım ve enerjide indirim olmadığı gibi fiyatların yükseldiğini enflasyon canavarını hep birlikte izliyoruz. İktidar ekonominin düzelmesi için sürekli süre istemeye devam ediyor. Yaz mevsimlerinde fiyatların düşmesi beklenirdi, buda gerçekleşmeyince sürekli vatandaştan süre istemeye devam ediyorlar. İktidarın diğer ortağı da ‘Bugün az yiyenler, yarın çok yiyecek’ diyerek geçiştiriyor.”

“ÇARŞI PAZARDA İKTİDAR MENSUPLARINDAN KİMSEYİ GÖRMÜYORUM”

İl Başkanı Başesgioğlu, okul servisi ücretlerine de dikkat çekerek, “Okulların açılmasıyla insanlara ek külfetler geliyor. En kısa mesafede servis 500-600 TL oldu. Şehir içi ulaşım 7 buçuk lira, bir simit 3 buçuk lira, bir bardak çay 5 lira olmuş durumda. Geçmiş dönemde bunların hesabını yapanlar halkın karşısına çıkıp bir şeyler söyleyemiyor. Aynı tabloyu Kastamonu’da da yaşıyoruz. Ben çarşı ve pazardayım ama iktidar mensuplarından kimseyi görmüyorum. Farklı söylemler üreterek halkın gerçek gündeminin dışında siyasi bir yapı güdüyorlar” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ZOR BİR DÖNEM BEKLİYOR”

Mustafa Başesgioğlu, iktidar aday ve yöneticilerinin birinci sıra mücadelesinde olduğunu öne sürerek, “Kastamonu’da tüm yatırımlar durmuş durumda. İktidar vekilleri, adayları ve yöneticileri listenin birinci sırasını kapmak için mücadele içindeler. Herkes kendi koltuk derdine düşecek. Çünkü hazinede para yok. Geçtiğimiz günlerde yağış felaketi yaşadık, her yer tıkandı. Çözüm Kastamonu’nun altyapısının yenilenmesinde ama ilçelerin bizden bir farkı yok, her yer dökülüyor. Bu yerel yönetimlerin gücüyle kuvvetiyle başarılacak bir şey değil. İktidarın 20 yılda Kastamonu’ya yapacağı en güzel şey, bir sürü gereksiz yatırım yapmak yerine o kaynağı belediyelere ve yerel yönetimlere aktararak altyapının yenilenmesini sağlasalardı bu sorunlarla karşılaşmazdık. 5’li müteahhitlere ve benzer yapılara verilen ihaleler ve alınan komisyonlar bir araya toplansa şehirlerin altyapı sorunları biterdi. Yapılan güzel şeyler var. Biz her şeyin iyisine iyi diyoruz. Sanayide ve yerli üretimde bazı atılımlar var, bunları destekliyoruz. Umarım artarak devam eder. Ama kış aylarında gıda fiyatlarında artış olacağını düşünürsek Türkiye’yi zor bir dönem bekliyor. Bunun üzerine bir de seçim ekonomisi uygulanacak. Merkezi hükümet kesenin ağzını açtı. Bütün vaatleri yerine getireceğiz diyorlar. Önceki hükümetler kaynaklarını açıklıyordu. Ama bunlarda öyle bir şey yok. Çünkü kimse kaynağın nereden geldiğini, nereye gittiğini bilmiyor” şeklinde konuştu.

“MEVCUT İKTİDARA OY VEREN SEÇMEN BİLE RAHATSIZ”

Memleket Partisi İl Başkanı Başesgioğlu, Cumhuriyetin kazanımlarının kaybedildiğini savunarak; “Ülkemiz son dönemde büyük bir uçurumun kenarına sürüklenmiştir. Sadece ekonomik kriz değil, adaletin yok olması, ülkemiz geleceği için en büyük öneme sahip eğitim sistemi cemaatlere teslim edilmiştir. 20 yıldır ülkemizi yöneten iktidar maalesef cumhuriyetin temel taşlarını yerinden oynatmış ve cumhuriyetin temel kazanımları tek tek kaybedilmiştir. Mevcut iktidara oy veren seçmen bile bu durumdan rahatsız olmuş ve alternatif aramaya koyulmuştur. Ancak 20 yıldır bu kötü iktidara alternatif olamayan, umut olamayan muhalefet anlayışı da değişmemektedir. İşte bu noktada Memleket Partisi çok önemlidir. Diğer partilerin yöneticileri Memleket Partisi’nden rahatsızlık duymaktadır” dedi.

Son olarak bir muz fotoğrafı gösteren Başesgioğlu, bunun ibretlik bir fotoğraf olduğunu söyleyerek, “Bu muzun normal fiyatı 45 lira. İndirimli fiyatı 17 lira. Çöpe koysanız kimse almaz. Bu muzun satışına nasıl izin veriliyor?” diye konuştu.

MERMERCİ: “GIDA ENFLASYONU İLE YÜZ YÜZEYİZ”

Memleket Partisi Araç İlçe Başkanı Erdal Mermerci de konuşmasında özgür ve bağımsız bir medya vaat ettiklerini dile getirerek, “Memleket Partisi’nin iktidarında iktidardan ya da muhalefetten beslenen medya yerine sizlere özgür ve bağımsız bir medya vaat ediyoruz. Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlarımızın malumu olduğu üzere korona virüsü salgını, küresel kuraklık, Rusya-Ukrayna Savaşı ve 20 yıldır yanlış yönetilen tarım politikaları nedeniyle hepimizin karşı karşıya olduğu gıda enflasyonu ile yüz yüzeyiz. 2002’de iktidara gelen AK Parti hükümetinin atadığı sırasıyla Osman Pepe, Veysel Eroğlu, Mehmet Mehdi Eker, Kutbettin Arzu, Faruk Çelik, Ahmet Eşref Fakıbaba, Bekir Pakdemirli ve şu an görevde olan Vahit Kirişçi, 20 yılda gıda problemini çözmek yerine üreticinin üzerine sürekli ithalat sopasını göstererek küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapanmasına ve dolayısıyla tarımla ve üretimle uğraşan aile sayısının bitme noktasına gelmesine neden olmuşlardır” dedi.


“PANCARDAKİ KOTAYI KALDIRACAĞIZ”

Şeker pancarı konusuna da değinen Mermerci, “Parti politikalarımızda da olduğu gibi şeker pancarı Kastamonu için, ülkemiz için ve de partimiz için stratejik bir üründür. Pancardaki kotayı kaldıracağız.  Yetiştiriciye ekimden önce alım fiyatı açıklayarak tohumluk, gübre ve motorin desteğini TL cinsinden değil ayni olarak yani üreticiye tohumunu çuvalla, gübresini çuvalla, mazotunu litreyle ekmeden önce teslim edeceğiz. İlk etapta ülkemizin enerji açığının yüzde 15’ ini karşılayacağını ön gördüğümüz yenilenebilir enerjilerden olan biyogaz santrallerinin kurulumunu ön plana alıp buradan sıvı gübreler organik madde temin eden çiftçilere ücretsiz olarak verilecek. Elde edilen kompos gübreler kimyasal gübrelerden daha uygun fiyatla ve tamamen organik olarak üreticimizle buluşacaktır. Araç ilçesinde üreticiden sıcak olarak 5 liraya alınan süt, nasıl bir yolculuğa çıkıyorsa 1 kg yoğurt olunca fiyatı 35 lira, 1 kg peynir olunca 98 lira, 1 kg ayran olunca 19 lira, 20 gram kaşar peyniri olunca 6 lira… Yani bu durumda 1 kg kaşar peynir de 300 lira oluyor. Buradan tamamen illegal olduğunu düşündüğüm Ulusal Süt Konseyine sesleniyorum; Ya bu görevi bırakın istifa edin, ya da itiraf edin. Memleket Partisi iktidarında üreten emeğinin karşılığını her zaman alacaktır. Son süt ineği kesildiğinde peyniri, ayranı, yoğurdu çocuklarınıza ‘biz eskiden şu paraya şu kadar yoğurt alabiliyorduk. Hey gidi günler..’ diye anlatırsınız. Şu an ki durumda 20 gramlık çakmak boyunda peynir üretilmiş, insanlar alabilsin diye. 10 gramlık haline hazır olun” ifadelerine yer verdi.  


Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum