Mide bulantısı nasıl geçer? mide bulantısı neden olur? ne iyi gelir?;

Mide bulantısı nasıl geçer? mide bulantısı neden olur? ne iyi gelir?

Mide bulantısı, büyük olasılıkla herkesin duyduğu bir durumdur. Çoğu insan hayatlarını birden fazla kez mide bulantısıyla iç içe yaşamıştır. Mide bulantısı neden olur? Ve mide bulantısı nasıl geçer? ne iyi gelir? tüm soruların cevabı haberimizde....

Mide Bulantısı Neden Olur?

Mide bulantısının çeşitli nedenleri vardır. En yaygın nedenleri arasında mide ekşimesi ve ülser, besinler, alkol, mideyarası hastalıklar ve alerjiler, konjenital oluşumlardan kaynaklanan mide hastalıkları, kasık ağrısı, ishal, kolit, dizanteri ve viral hastalıklar da vardır. Buna ek olarak, psikolojik durumlar, stres ve çevresel faktörler de mide bulantısının nedenleri arasında bulunmaktadır.

Mide bulantısının nedenleri arasında bazı enfeksiyonlar, şiddetli stresten, alerjik reaksiyonlardan ve içerikleri çözülmüş gıdaların yenmesinden kaynaklanan gıda zehirlenmesinden kaynaklanabilir. Bazı yetişkinlerde, bu belirtiler aşırı besin alımı, stres veya alkolün, sigarayla temasın neden olabileceği kaygılı durumlar nedeniyle de görülebilir.

Mide Bulantısı Nasıl Geçer?

Mide bulantısının geçmesi için en sık kullanılan yöntemler arasında, hafif besinler ve sıvılar tüketerek hareket etmek bulunuyor. Buna göre, yemekleri ve içecekleri çok fazla ve hızlı şekilde yememek, doğal ürünleri tercih etmek, süt veyo karbonhidrat tüketmek gibi davranışların izlenmesi önemli. Sert veya şekerli besinler yenebilir, ancak kontrolsüz olarak tüketilmemesi gerekiyor, çünkü bunlar midesini zorlayabilir.

Bu rahatsızlık kesin olarak anlaşılana kadar, birçok farklı tedavi yöntemi denenebilir. Öncelikle, mide bulantısıyla başa çıkmak için önemli olan ilk adım, tespit edilen nedenin ortadan kaldırılmasıdır. Stres kontrolü için yoga ya da meditasyon gibi etkinliklerden yararlanmak, sağlıklı, dengeli beslenme alışkanlıklarına geçmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve bazı durumlarda ilaç kullanmak en iyisi olacaktır.

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

  • Kuru baklagiller, sindirim sistemini rahatlatmak ve mide bulantısına karşı savaşmak için ideal gıdalardır. Bu durumda, örneğin nohut, soya fasulyesi veya mercimek gibi besinler, sindirimi rahatlatmak, mide bulantısını hafifletmek veya tamamen ortadan kaldırmak için size yardımcı olabilir.

  • Vitamin E, mide bulantısına iyi gelen önemli besinler arasındadır. Vitamin E, kuvvetli antioksidan özelliği sayesinde mide enflamatuar etkilenmesini hafifletmek için kullanılır. Vitamin E, sebze ve meyvelerin yanısıra yağlı balık ve fındık gibi yiyecekleri içeren besin gruplarında kolaylıkla bulunabilir.

  • Proteinler, mide bulantısının neden olduğu hastalıkları hafifletmek için önemlidir. Hafif protein kaynakları arasında tahıl, yumurta ve süt içecekleri yer alır.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum