Arama
Arama Sonuçları
‘Ağaç olmasaydı hepimiz ölmüştük’
Kastamonu'da 6 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralanan vatandaş, devrilen otobüsü ağacın tuttuğunu belirterek, "Ağaç olmasaydı belki şu anda bizler de yaşamıyorduk" dedi. 
Canan Karatay açıkladı! İşte strese karşı doğal çözüm
Prof. Dr. Canan Karatay, insan sağlığının en büyük düşmanlarından olan stresle nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
10 bin mi? yoksa 4 bin mi? işte sağlık için günde atılması gereken adım
Yıllardır sağlıklı olmak için günde 10 bin adım atmak gerektiği söyleniyordu. Ama dünya çapındaki yeni araştırma, sağlık için günde 4 bin civarında adım atmanın yeterli olduğunu gösterdi.
Toprağa basın, izmaritlere değil!
Kastamonu’da yer alan bir parkta; cam parçaları, sigara izmaritleri ve çöplerle doluyor. Ve vatandaşlar toprağa basmak yerine çöplere basma şansı buluyor(!) Haber devam ediyor
Göz seğirmesi neden olur? göz seğirmesi nasıl geçer?
Göz seğirmesi, göz kaslarının bulunduğu bir durum olmasına rağmen çoğu insan tarafından bir hastalık olarak kabul edilmese de oldukça yaygın bir gerçek . Göz kapağının ani ve kısa kesit kasılmaları sonucu meydana gelen bu durum genellikle pek etkilemez . Göz seğirmesi genellikle üst göz kapaklarında görülürse de bazı bölümlerde üst kapakta ve bir tutukluk seğirmesi olarak da görülebilir . Bu kasılmalar, çok yoğun ve uzun seğirmeler olmadıkça etkilemez . Göz seğirmesi genellikle stres, uykusuzluk ve fiziksel tüketimi gibi tüketirken, bazı şeylerden farklı göz seğirmeleri farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz seğirmesi neden olur? nasıl geçer?
O kadar da derin uykuda değil | Dinlenmenizi ve Sağlığınızı Çalan Gece Tehdidi
Milyonlarca kişi, ihtiyaç duydukları yedi ila sekiz saatlik iyi, dinlendirici gece uykusunu alamıyor. Çoğu zaman, onları sağlık için gerekli olan bu şeyden mahrum eden suçlu, uyku apnesidir.
Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri açıklandı
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramında güvenlik güçlerinde alınacak ve yurt genelinde uygulanacak tedbirlerle ilgili 81 ilin valiliğine ‘2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi.
81 ile bayram genelgesi
Ramazan Bayramı'nda emniyet ve jandarma sorumluluk bölgesinde toplam 51 bin 300 ekip, 99 bin 245 trafik personeli görev alacak. Bayramın ara tatile de denk gelmesi dolayısıyla karayollarında yoğun trafik tedbirleri alınacak.
Taksiciler yılbaşında 24 saat hizmet verecek
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Bu özel günde 81 il ve ilçelerimizin tamamında taksi duraklarımız 24 saat süreyle görev başında olacak. Yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olan vatandaşlarımız güvenli ulaşım için trafikte mutlaka taksi kullanmayı tercih etmeli” dedi.
Komandolar yemin etti, aileler gururlandı
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı, 33’üncü dönem jandarma uzman erbaş komando temel kursu kapanış töreni, 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.
Sigaranın Sağlığa Zararı Nedir ? Sigara İçmek Nasıl Etkiler ?
Sigaranın zararları saymak ile bitmez sigaranın zararlarını sizinle paylaşalım.