Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'ye kalabalık ziyaret!;

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli'ye kalabalık ziyaret!

İstanbul'dan Halveti Vakfı'na müntesip 2 bin kişi Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’yi ziyarete geldi…...

Halveti Tarikatı Kurucusu Durmuş Özel, açıklamasında; "İstanbul'dan Halveti Vakfı'na müntesip olan birçok ilden Hz. Pir'e bağlı olan müntesipleri olarak, 2 bine yakın kişi ile Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri’ni ziyarete geldik. Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı'na ait olan otopark ziyaretçilerimize büyük kolaylık sağladı, araç yoğunluğunu bir nebze de olsa rahatlattı, emeği ve katkısı geçen tüm herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hafta sonu Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri’ni İstanbul'dan Halveti Vakfı'na müntesip yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti. Yaklaşık 2 bine kişiye yakın Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri’nin türbesini ziyaret eden İstanbul'dan Halveti Vakfı'na müntesip olan birçok ilden Hz. Pir'e bağlı olan müntesipleri, Halveti Şabanı grubu ilimize büyük canlılık, hareket getirdi. Şaban-ı Veli Caddesinde de büyük yoğunluğa neden oldu. Çok sayıda Emniyet mensubu bu bölgede sorun yaşanmaması için hizmetlerini yoğunluk azalıncaya kadar sürdürdü.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkan, Yönetimi ve Müdürü de gelen misafirlere yardımcı oldu, çok geniş alanı bulunan Vakfın otoparkında da ücretsiz olarak hizmet verdi. Şeyh şaban-ı Veli Caddesinde esnaflarda da yoğunluk yaşandı. Çok sayıda seyyar esnaf da bu cadde üzerinde tezgah açarak müşterilerine hizmet verdi.

Çok kalabalık olan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Cami ve Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi hakkında ve ziyaretleri ile ilgili Halveti Tarikatı Kurucusu Durmuş Özel açıklama yaptı.

" BU SENE BİR YENİLİK, BİR GÜZELLİK GÖRDÜK"

İlimize ziyarete gelen Halveti Tarikatı Kurucusu Durmuş Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Biz İstanbul'dan gelen misafirleriz. Her yıl buraya en az bin kişi, iki bin kişi bazen iki binin üzerinde bölgeler olarak, ekip olarak Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerini ziyarete geliyoruz. Ama her geldiğimiz zamanda, dönemde mutlaka bir trafik sorunu yaşıyoruz. Burada halk rahatsız oluyor, insanlar rahatsız oluyor. Fakat bu sene bir yenilik, bir güzellik gördük. O güzelliği de Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı'nın gayretleriyle Sayın Belediye Başkanımızın desteğiyle, Valimizin de destekleriyle burada tam Hazreti Pir'in türbesinin çapraz karşısında açılmış olan bu otopark, burada bulunan bütün ziyaretçilerin, misafirlerin sıkıntılarını gidermiş oldu. Şu anda ücretsiz olarak Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Vakfı bu otoparkı bütün misafirlere de ücretsiz tahsis etti. Hem vakıf yönetimine teşekkür ediyorum, Hem de bu bölgeye gelen misafirlerin temsilcileri olarak da Kastamonu valimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu şekliyle devam ederse Hz. Pir'in ziyareti esnasındaki bu sıkıntılar çok daha net bir şekilde çözülebileceğine inanıyoruz. Emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum, çok sağ olun” dedi.

"OTOPARKIN, ÇOK BÜYÜK BİR KOLAYLIK SAĞLADI"

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli ziyaretleri hakkında da açıklama yapan Durmuş Özel; “Bu ziyaretimiz çok eskilere dayanıyor. Yani Osmanlı'dan beri süregelen bir ziyaret bu. Yoksa günü birlik bir ziyaret değil. Bunu adı her yıl yapılan Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli ziyareti. İstanbul'dan Halveti Vakfı'na müntesip olan birçok ilden Hz. Pir'e bağlı olan müntesipleri onu ziyarete gelir. Ayrıca Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’nin yurt içinden, yurt dışından da ziyaretçileri var. Bu şekliyle bu ziyaretçilere bu sene özellikle bu otoparkı Hz. Pir Vakfı'nın ziyaretçilere tahsis etmiş olması gelenlere çok büyük bir kolaylık sağladı. Tekrar ben emeği  geçen herkese tüm ziyaretçiler adına teşekkür ediyorum. Bu bizim günübirlik ziyaretimiz. Bu ziyaret sabah namazından sonra başlar, akşam namazına kadar devam eder. Akşam namazını bittikten sonra da herkes geldiği yerlere geri döner. Bu yıl günübirlik olarak yaklaşık 2 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Buraya akşamdan gelenler de oluyor. Akşamdan gelip burada kalanlar da oluyor. Cuma akşamından gelip, Cumartesi sabah namazında kalanlar da oluyor. Kastamonu ziyaretim boyunca bizlere her türlü konuda yardımcı olan, büyük misafirperverlik örneği gösteren tüm herkese de ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum