Toprağa basın, izmaritlere değil!;

Toprağa basın, izmaritlere değil!

Kastamonu’da yer alan bir parkta; cam parçaları, sigara izmaritleri ve çöplerle doluyor. Ve vatandaşlar toprağa basmak yerine çöplere basma şansı buluyor(!) Haber devam ediyor...

Kastamonu Merkez’de yer alan bir çocuk parkında, toprakların çim alanların çöplerle ve sigara izmaritleriyle dolduğu görülüyor. Çocukların doyasıya eğlendiği parkın toprak alanlarında çeşitli çöpler ve sigara izmaritleri yer almış durumda.

TOPRAĞA MI BASACAKSANIZ? YOKSA SİGARA İZMARİTLERİNE Mİ?

Toprağa çıplak ayakla basmak, vücudun elektrik yükünün boşalmasını ve kortizol hormonunun azalmasını sağlar. Bu nedenle de uykusuzluk sorunlarını azaltır, stres seviyesini düşürür, kalp krizi riskini azaltır ve kronik ağrılara iyi gelir. Parka gidip çimlerde vakit geçirmek isterseniz, şurada bir stresimi atiyim toprağa basayım derseniz maalesef bu park sizin için hayal kırıklığı olacak.

ÇÖPLER AİT OLDUĞU YERDE Mİ?

Parkta yer alan çöp kutularının, Alt kapakçığının kırıldığı ve çöplerin doğrudan yere gittiği gözlemleniyor. Çöpünü kırık çöp kutusuna atamayanlar çöplerini toprağa veya çevreye gönderiyor. Parkta yer alan kırık çöp kutuları pek bir işlevini göremiyor. Çöpler çöp kutusuna değil doğrudan çevreye gidiyor. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum