Komandolar yemin etti, aileler gururlandı;

Komandolar yemin etti, aileler gururlandı

Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı, 33’üncü dönem jandarma uzman erbaş komando temel kursu kapanış töreni, 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi....

Gerçekleştirilen törene, Vali Avni Çakır, Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ve Hakkı Köylü, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Belediye Başkan V. Mehmet Yurt, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Protokol üyeleri, çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri ile askerlerin aileleri ve davetliler katılım gösterdi.

Programda Vali Avni Çakır tarafından, dereceye giren kursiyerlere kurs belgeleri ve hediyeler verildi. Aynı zamanda kursiyerlerin aileleri programa yoğun ilgi gösterirken tören esnasında duygu dolu anlar yaşandı.



ÇAKIR; “KOMANDOLARIMIZ AİLELERİMİZİN MUTLULUĞUNU HEP BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ”



Vali Avni Çakır yaptığı konuşmada duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Türk milletinin göz bebeği tarihi şan ve şeref ile dolu kahraman jandarmalarımızla peygamber ocağı olan kışlamızda büyük bir gurur ile bir aradayız. Bugün burada aldıkları eğitim ve donanımla Türk milletinin istiklali ve istikbali için vatan, millet ve bayrak uğrunda cansiperane görev yapmak üzere görev yerine gidecek komandolarımızın ve saygıdeğer ailelerimizin mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Kanun ordusu olan Jandarma Teşkilatı emniyet ve asayişin sağlanmasında ve kamu düzeninin korunmasında vazifesine kanunlar doğrultusunda layıkıyla yerine getiren hukukun üstünlüğü insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde bireyin ve kurumun haklarını gözeten toplum destekli asayiş hizmetini kendisine temel amaç edinen insan merkezli çağdaş yönetim ve görev anlayışıyla ulusal ve uluslararası alanda saygın, güvenilir, kaliteli hizmet satan dünyada örnek bir kolluk kuvvetidir. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi ‘Jandarma her zaman yurt ve ulus ve Cumhuriyetine aşkla ve sadakatle bağlı tevazu, fedakarlık ve fedakarlık örneği bir kanun ordusudur.’ Sahil Güvenlik Teşkilatımız ise aynı adanmışlık ve inançla vatan ve bayrak uğruna Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün sahillerinde iç sularında, boğazlarında, liman ve körfezlerinde, kara sularında münhasır ekonomik bölgesiyle ulusal ve uluslararası hukuk kuralları uyarınca egemenlik ve denetim altında bulunan deniz alanlarında kendisine verilmiş görevi cansiperane yerine getiren ulusal çıkarlarımızı, çevreyi ve doğal kaynaklarımızı koruyan emniyet ve güvenliği sağlayan bir kanun ordusudur” dedi.

“KUTSAL VATANIMIZIN BİLEĞİ BÜKÜLMEZ NEFERLERİ OLACAKSINIZ”                      

Konuşmasında asker ve polisin, düşmana korku salan gurur kaynaklarımızdan olduğunu da vurgulayan Vali Çakır; “Aziz milletimizin göz bebeği şanlı ordumuz kara, deniz, hava küvetlerimiz, kahraman jandarma, polis ve sahil güvenlik teşkilatımız dosta güven, düşmana korku salan milletimizin bekasını teminatı, gurur kaynaklarımızdır. Kahraman komandolarımız, ne mutlu sizlere ki artık görev alacağınız birliklerde, arkadaşlarınızla omuz omuza vererek bayrak, silah ve namus üzerine ettiğiniz yeminin şerefini, izzetini, haysiyetini, gururunu yüreğinizde en güzel şekilde taşıyacaksınız. Sizler vatan ve millet aşkıyla vazife sorumluluğunu, dürüstlüğü, kanun üstünlüğünü kendinize şiar edinerek kutsal vatanımızın bileği bükülmez neferleri olacaksınız. İstiklal Mücadelesindeki Türk anaları gibi evlatlarımızı bu kutsal peygamber ocağına gururla uğurladınız. Evlatlarınız ve tüm güvenlik güçlerimiz sayesinde hanelerimizde huzurlu, vatanımızda güvenli ve dünyaya karşı başımız dik bir biçimde yaşıyoruz. Bugün sizlerin de evlatlarınız, ay yıldızlı bayrağı dalgalandırarak bu coğrafyanın her noktasında ve denizlerimizde onurumuzu, gururumuzu ve hürriyetimizi taşıyacaklar. Yaşadığımız bu gurur her türlü tarifin üzerindedir.  Jandarma komando ve sahil güvenlik personeli yetiştirilmesinde ve kursu başarıyla bitirmesinde görev alan başta Jandarma Eğitim Komutanımız olmak üzere tüm komuta kademesiyle kursu başarıyla tamamlayan 954 jandarma uzman erbaşımız, 140 sahil güvenlik uzman erbaşımız ve ailelerini yürekten kutluyorum” diye konuştu.

ÇİTİL: “SAYGI VE SEVGİSİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAKLARDIR”

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin başarılarına başarı katacaklarını belirterek; “Bu genç uzman erbaşlarımızın eğitimlerinde komando olmanın gereği yeterli fiziki güce sahip mesleğini seven, sorumluluklarını bilen kurum kültürü ve aidiyet duygusu gelişmiş birlik ruhu ve silah arkadaşlığının yanında milli, ahlaki ve mesleki değerler üzerinde de önemle durulmuş yasaları, aklı ve bilimi rehber edinen komandolar olarak yetiştirilmeleri hedeflenmiştir. Jandarma Genel Komutanlığı olarak  geçmişten bu zamana kadar terörle mücadele destan yazan ve milletimizin gönlünde taht kuran jandarma birliklerinin emrinde  görev alacak bu genç silah arkadaşlarım da halen görev yapan jandarmalar gibi gitmediğin yer ve kontrol etmediğin alan senin değildir prensibiyle vatandaşlarımızın arasında daha görünür ve erişilebilir olarak kutsal vatanımızın her karış toprağında gece ve gündüz demeden görev yapacaklardır. Bu kapsamda Jandarma Teşkilatı’nın misyon ve vizyonuna uygun olarak başarılarına daha başarı katarak vatandaşımızın nezdinde saygı ve sevgisini en üst seviyeye çıkaracaklardır” ifadelerini kullandı.

“KANUNLARA, NİZAMLARA VE AMİRLERİNİZE MUTLAK İTAAT EDİNİZ”               

Uzman erbaşlara seslenen Çitil; “Mensubu olduğunuz Jandarma Teşkilatının ülkemizin huzur ve güvenliğiyle milletimizin bekası söz konusu olduğundan devleşen yüce Türk milletiyle beraber yurt içinde ve yurt dışında her türlü şer odaklarına karşı kanı ve canı pahasına mücadele ettiğini unutmayınız. Meslek hayatınız boyunca Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘kanun ordusu’ diye tanımladığı Jandarma Teşkilatının birer mensubu olarak hukukun üstlüğünü ve insan haklarını daima gözetiniz. Kanunlara, nizamlara ve amirlerinize mutlak itaat ediniz. Önümüzdeki yıllarda alacağınız zorlu görevlerin üstesinden gelmek ve her an göreve hazır olmak için bu yuvada kazandığını yetenekleri yüksek ahlaki değerler ile birleştirerek ve devamlı kendinizi yenileyerek başarı görevler icra ediniz. Farklı coğrafyalarda ve zorlu koşullarda görev yaparken birçok vatandaşın  ve silah arkadaşlarınızın can ve mal güvenliği sorumluluğu omuzlarında olacaktır. Biliniz ki hiçbir mesuliyet bu kadar ağır ve bu kadar mukaddes değildir. Birliğinizi ve görevinize namus ve şerefiniz gözüyle bakıp sahip çıkınız. İnsanı kazanmak, onu sevmek, korumak ve ona örnek olmak ile mümkündür. Üzerinizde taşıdığınız şerefli üniforma bütün anlatmaya çalıştığım hususları içine alan bir semboldür. Onu daima yüceltin. Yeni görevlerinizle hepinize başarılar diliyor hepinizi gözlerinde öpüyorum” diye konuştu.

ÇELİK: “GENÇ, DİNAMİK KOMANDO UZMAN ERBAŞLAR MEZUN ETMENİN HAKLI GURURU İÇİNDEYİZ”

1094 kursiyeri kazandırmanın mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını dile getiren Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Mehmet Çelik; “Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik KomuBu gün mezun olma başarısı gösteren 954 Jandarma Genel Komutanlığı ve 140 Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup 1094 kursiyerimiz heyecan yaşarken, bizler Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan sürdürdüğümüz' Uzman Erbaş Komando Temel kursunun başarıyla tamamlamanın genç, dinamik Komando Uzman Erbaşlar mezun etmenin haklı gururu içindeyiz. Temel hedefimiz vatan ve millet sevdasıyla dolu, aklı ve bilim üretme ahlaki ve mesleki değerlere gönülden bağlı, mesleğini yaşam tarzı haline getirmiş vazife, sorumluluk duygusu, birlik ruhu, silah arkadaşlığı, aidiyet duygusu ile disiplin anlayışı en üst düzeyde gelişmiş, Komando olmanın gereği yeterli fiziki güce sahip Komando Uzaman Erbaşlar yetiştirmektir. Bu gün bu hedeflere ulaşmamızda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yüce milletimiz, devletimiz, emeği geçen tüm silahlı komutanlarımız ve personelimize huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“VATAN HİZMETİNDE KOŞMAYA HAZIR BİNLERCE GENÇ İÇERİSİNDEN TİTİZLİKLE SEÇİLDİNİZ”

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kıymetli ailelerimiz çok kısa süre önce bizlere emanet ettiğiniz, yiğit evlatlarınız sarsılmaz bir irade ile heyecanla ve haklı bir gururla dimdik karşınızda durmaktadır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Vatanına ve milletine fedakarca ve sadakatle hizmet edecek böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri canı gönülden kutluyor ve selamlıyorum. Genç silah arkadaşlarım bu ünlü göreve talip oldunuz. Vatan hizmetinde koşmaya, hazır binlerce genç içerisinden titizlikle seçildiniz. 6 aylık Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursunu yorucu bir eğitim dönemi sonunda başarıyla tamamladınız. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı safhalarında hizmet etmeye hak kazandınız. Hepinize kutlu olsun. Değerli silah arkadaşlarım Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının yurt içine yayılmış çeşitli birliklerinde en ön safhada yer alacaksınız. Üstün görev anlayışı ile fedakarca görev yapan bu birliklerde çok başarılı olacağınızdan asla şüphem yoktur. Aldığınız eğitim bu görevleri başarmanız için yeterlidir, görevinizi önemseyin, öğrendikleriniz uygulayın. Size bu eğitim yurdunda kazandıran bilgi , beceri ve yetenekleri kulanın. Yüce Türk milletinin sizlere olan güveni en büyük hazinenizdir. Teşkilatımızın milletimizle olan sevgi, güven ve gönül bağının sürdürülmesi ve daha da güçlenmesi için her adımınızı düşünerek atın. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz.”

“ATALARIMIZ GİBİ CANIMIZI ORTAYA KOYARAK ÜLKEMİZİ KORUMAYI ÖĞRENDİK”

Kursiyerler adına dönem birincisi Jandarma Uzm. Onb. Murat Yalçın konuşmasında; “Saygınlığını şanlı geçmişinden ve ilkelerinden alan, Kanun ordusu Jandarma Teşkilatının saflarına katılmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu onurlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için, 33. Dönem Jandarma Temel Kursu Kursiyerleri adına şükranlarımı arz ederim. Bu kutsal ocakta aldığımız eğitim ile, dayanıklılığımızı arttırdığımız ölçüde sabretmeyi, gerçeği doğru analiz edebilmek için, düşünce ve şüphe unsurunu da, taşımamız gerektiğini idrak ettik. Arazi şartları, yorgunluk ve uykusuzluk gibi, insanı bezdiren hallerde dahi, içimizdeki enerji ile insandan beklenenden daha fazla ve daha büyük işler başarabileceğimizi, fiziki kondisyonumuzu ve silah kullanma kabiliyetimizi en üst seviyeye çıkarttık. 24 saati kullanmayı, sevdiklerimize dönmeyi, sadece varlığımızla bile düşmana korku vermeyi, öleceğini bile bile gözünü kırpmayan, savunduğu mevziyi bırakmayan atalarımız gibi canımızı ortaya koyarak ülkemizi korumayı öğrendik. Bu bilgi ve becerileri bize kazandırmak için gece ve gündüz fedakarca çalışan, tecrübelerini aktaran başta siz olmak üzere, Komando Eğitim Merkez, tabur, bölük, takım, tim ve emeği geçen tüm komutanlarımıza, huzurunuzda şükranlarımı sunarım. Bu vesile ile kutsal vatan topraklarını kanlarıyla sulayarak, bağımsızlığımızı ve özgürce yaşamamızı sağlayan, ebediyete ulaşan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi, şükran ve saygıyla anıyorum. İstikbalimize kast edecek düşmanlar, şunu bilmelidir ki, muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kandan alan bizler, bir ölür bin diriliriz. And içeriz ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk Milleti’nin namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacaktır. Bizler Türk İstikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından programda komando andı okundu, mehteran takımı gösteride bulundu, tüfekli hareketler ve yakın boğuşma olmak üzere komando gösterileri, uğurlama duasının yapılması ve tören geçişinin ardından tören son buldu.

Tören sonrası kursiyerlerin aileleri ile buluşmalarında ise duygu dolu anlar yaşandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum