Arama
Arama Sonuçları
Kaymakamlığın turnuvasında ortalık karıştı
Cumhuriyetin 100'ncü yılı dolayısıyla Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde düzenlenen Kamu Kurumları Arası Voleybol Turnuvası’nda ortalık karıştı.
Kastamonu'nun komandolarına 'yangın' eğitimi
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda kahraman komandolar, yangın eğitimlerini tamamladı.
MSB, Türkiye’nin KFOR Komutanlığı'nı devralacağını açıkladı
Milli Savunma Bakanlığı: "Kosovo Force (KFOR) Komutanlığı Ekim ayından itibaren bir yıl süreyle ülkemiz tarafından devralınacaktır."
MSB açıkladı: son bir haftada 67 terörist öldürüldü
Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadeleye ilişkin kritik bilgileri paylaştı. MSB'nin açıklamasına göre, Son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1062’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 405’e ulaştı. İşte detaylar...
MSB duyurdu, 8 yılda 40 bine yakın terörist!..
Milli Savunma Bakanlığı, bu yıl etkisiz hale getirilen terörist sayısının 813’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 156’ya ulaştığını açıkladı.
Selzede Bartın'da hayat normale dönüyor
Selin vurduğu Bartın'da devlet ve millet ele ele yaraları sararken, hayat da normale dönmeye başladı.
"İnlerini basmaya devam!"
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Mehmetçiğin Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde ele geçirilen teröristlere ait silahlar ve mühimmatları paylaştı.
Mehmetçik’e taze kan
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde görev alarak büyük kahramanlık örneği gösteren ve Kastamonu'da 25 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 2 bin 525 uzman erbaş, yemin etti.
Depremde tahrip olan şehitliği, komandolar ve AFAD onardı
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde şehitlikte tahrip olan ve yıkılan mezar taşları, Kastamonu’dan bölgeye giden jandarma komando ve AFAD ekiplerince onarıldı.
Geriye acı ve gözyaşı kaldı
Bugün, 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen, Kastamonu başta olmak üzere Sinop ve Bartın illerini derinden etkileyen sel felaketinin birinci yıl dönümü... Son 100 yılın en büyük afeti olarak tanımlanan sel afetinde, metrekareye düşen yağış miktarı 453 kilogram olarak ölçüldü. Sel afeti nedeniyle 65’i Kastamonu’da olmak üzere, 3 ilde toplam 82 kişi hayatını kaybetmişti.
Kendi küçük, yüreği büyük
Küçük komando Mehmet Şerefakay, jandarma komandolar ile birlikte Bozkurt’ta meydana gelen selin yaralarını sardı.
Anlatırken gözyaşlarına boğuldu
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı bağlı ekipler, İnebolu’nun Evrenye köyünde, 27 Haziran’da yaşanan selde boğulmaktan son anda kurtarılan yaşlı vatandaşın evini de temizledi. Yaşlı adam, jandarmanın kendisi için koşturduğunu belirterek, gözyaşlarına boğuldu.
Komandolardan gururlandıran hareket
Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan selin ardından temizlik çalışmalarını sürdüren komandolar, bir iş yerinde çamurun içinde kalan Türk bayrağı ile Atatürk posterini yıkayıp öptükten sonra yüksek bir yere astı.
Kahramanlar, iş başında
Kastamonu’da selin bıraktığı izlerin temizlenmesi için bölgede görev alan komandolar, geçen yıl olduğu gibi bir kez daha balçıkla kaplanan ev ve işyerlerinde temizlik çalışmalarına başladı.
Komandolar yemin etti, aileler gururlandı
Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı, 33’üncü dönem jandarma uzman erbaş komando temel kursu kapanış töreni, 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.
“En büyük teşekkür siz gençlere”
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü, Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen kapanış programıyla sona erdi.
Komandolardan muhteşem gösteri
Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” başladı. Bir kez daha o günleri hatırlamak için Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşların yapacağı tarihi yürüyüşe komando birlikleri ile jandarma ekipleri de katıldı.
Komandolardan 19 Mayıs’a özel nefes kesen gösteri
Kastamonu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda komandolar tarafından yapılan gösteri nefes kes
'On binlerce insan İstiklal Yolu'nu yürüyecek'
Vali Avni Çakır, İnebolu Belediyesi tarafından düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu.
4 ilde DEAŞ operasyonu: 20 gözaltı
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DEAŞ’ın finans yapılanmasına yönelik Kastamonu merkezli Gaziantep, İstanbul ve Konya’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.
Öğrenciler, jandarma ile birlikte müzeyi gezdi
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Devrekani’de eğitim gören öğrencilerle birlikte Arkeoloji ve Etnografya Müzesini gezdi.
Öğrencilere, Jandarma mesleği tanıtıldı
Kastamonu il Jandarma Komutanlığı tarafından, Devrekani İlçesi sorumluluk alanında bulunan Mustafa Kaya Yatılı Bölge Okulunda eğitim gören toplamda 47 öğrenciye il merkezinde bulunan Arkeoloji ve Etnografya Müzeleri gezdirilerek görevliler tarafından eserlerin anlatılmasıyla öğrencilerin kültürel gelişimine fayda sağlamaya çalışıldı.
Cansız bedeni, karın altında bulundu
Kastamonu’da 21 Aralık’ta köyden ilçe merkezine gideceğini belirterek evden ayrılan şahsa ailesi bir daha ulaşamadı. Kayıp ihbarı yapılan şahsın cesedi, jandarma ekiplerinin yol güzergahında yaptıkları aramada, 60 metrelik uçurumda karın altında bulundu.
Dosta güven, düşmana korku
Kastamonu'da, temel eğitimlerini tamamlayan 2 bin 18 Jandarma Uzman Erbaş ve 149 Sahil Güvenlik Uzman Erbaş olmak üzere toplamda 2 bin 167 uzman erbaş, Jandarma Teşkilatına katıldı.
Grup toplantısında muhalefete sert tepki
İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçesinin belli olacağı İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu başladı
'Bunların sadece ağızlarında demokrasi vardır'
AK Parti Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi'nde muhalefete yüklendi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde Pençe Kaplan harekat bölgesinde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu
Teröristlerin inine nokta operasyon!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe Yıldırım operasyon bölgesinde bir mağaraya düzenlenen operasyon sonucunda, 4 PKK'lı teröristin teslim olduğunu bildirdi.