Göz seğirmesi neden olur? göz seğirmesi nasıl geçer?;

Göz seğirmesi neden olur? göz seğirmesi nasıl geçer?

Göz seğirmesi, göz kaslarının bulunduğu bir durum olmasına rağmen çoğu insan tarafından bir hastalık olarak kabul edilmese de oldukça yaygın bir gerçek . Göz kapağının ani ve kısa kesit kasılmaları sonucu meydana gelen bu durum genellikle pek etkilemez . Göz seğirmesi genellikle üst göz kapaklarında görülürse de bazı bölümlerde üst kapakta ve bir tutukluk seğirmesi olarak da görülebilir . Bu kasılmalar, çok yoğun ve uzun seğirmeler olmadıkça etkilemez . Göz seğirmesi genellikle stres, uykusuzluk ve fiziksel tüketimi gibi tüketirken, bazı şeylerden farklı göz seğirmeleri farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz seğirmesi neden olur? nasıl geçer?...

Göz seğirmesi, göz kaslarının bulunduğu bir durum olmasına rağmen çoğu insan tarafından bir hastalık olarak kabul edilmese de oldukça yaygın bir gerçek . Göz kapağının ani ve kısa kesit kasılmaları sonucu meydana gelen bu durum genellikle pek etkilemez . Göz seğirmesi genellikle üst göz kapaklarında görülürse de bazı bölümlerde üst kapakta ve bir tutukluk seğirmesi olarak da görülebilir . Bu kasılmalar, çok yoğun ve uzun seğirmeler olmadıkça etkilemez . Göz seğirmesi genellikle stres, uykusuzluk ve fiziksel tüketimi gibi tüketirken, bazı şeylerden farklı göz seğirmeleri farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Göz seğirmesi neden olur? nasıl geçer?

Göz seğirmesi neden olur?

Göz seğirmesinin kesin nedeni bilinmemekle birlikte, birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkması . Stres, yorgunluk, göz yorgunluğu, kafein tüketimi, alkol kullanımı, göz kuruluğu gibi etkenler göz seğirmesine neden olabilir . Ayrıca, bazı ilaçlar, göz enfeksiyonları, sinir sistemi bozuklukları ve bazı göz hastalıkları da göz seğirmesinin nedenleri arasında yer alabilir . Halk arasında göz seğirmesine çeşitli olumlu veya olumsuz anlamlar kullanımına rağmen aslında göz kaslarıyla ilgili bir sağlık sorunudur . 

Göz seğirmesi nasıl geçer?

Göz seğirmesi genellikle tedavi gerektirmeyen bir durum, ancak bazı kısımlarda tedavi veya önleme yöntemleri uygulanabilir . Göz seğirmesini azaltmak için stres yönetimi, uyku düzeninin depolanması, göz yorgunluğunu azaltmak için düzenli mola vermek gibi önlemler alınabilir . Ayrıca, göz seğirmesinin altında yatan bir göz hastalığı veya başka bir sağlık sorunu varsa, uygun tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum