Bu bayram Kastamonu’da bir başkaydı;

Bu bayram Kastamonu’da bir başkaydı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başlayan kutlamalar resmi törenlerle devam etti....

Kastamonu'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak çelenk koydu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Gazi Stadında düzenlenen törene; Kastamonu Valisi Meftun Dallı ile birlikte il protokolü, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Türk bayrakları öğrenciler tarafından göndere çekildi.

Çeşitli halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende, farklı dallardaki sporcular da hünerlerini sergiledi.

Kastamonu halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda gösteriler nefes kesti.

KOMANDOLAR ZEYBEK OYNADI

Kastamonu'da komandolar 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında zeybek oynadı.

Gazi Stadyumu'nda düzenlenen törende Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Merkez Komutanlığı Gösteri Birliği ekipleri gösteri sundu.

Komandolar, "Her Türk asker doğar", "Mustafa Kemal Atatürk", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Jandarma her zaman her yerde" diyerek silahlarıyla gösteri yaptı.

Gösterinin sonunda komandolar tarafından Türk bayrağı açıldı.

Komandolar daha sonra zeybek oynadı. Komandoların gösterisi beğeni topladı.

VALİ DALLI: "İLLE DE HÜRRİYET!"

Kastamonu Valisi Meftun Dallı: “19 Mayıs; bağımsızlığından vazgeçmeyen, "İlle de hürriyet!" diyerek zulme başkaldıran bir büyük milletin kurtuluşa attığı ilk adımdır. Mukaddes bir yola çıkmadan önce çekilen derin bir nefestir 19 Mayıs. Her yaştan gencin dilindeki umut dolu türküdür. Yanındaki yılın adı değişse de 19 Mayıs, manası bu aziz vatan için aynı kalacak bir nirengi noktasıdır.

Bu ülkeyi müreffeh yarınlara sizler ulaştıracaksınız.  Asırlardır bağımsız yaşadığımız, her köşesinde ecdadımızdan bir parça olan bu kutsal topraklar, ilelebet milletimizin geleceğine yani sizlere emanettir...

Bizler, Milli şuur ve karakter sahibi gençlerimiz için tüm gücümüzle çalışıyor, Türk gençliğinin potansiyeline güveniyoruz.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan toprağına düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımızı Kastamonu Gazi Stadyumu’nda yaptık.

Değerli mesai arkadaşlarım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak’a, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’e, emeği geçen antrenörlerimize, hocalarımıza, sevgili gençlerimize ve çocuklarımıza, özellikle Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanımız Albay Gülhan Kılıç’a ve göğsümüzü kabartan kahraman komandolarımıza ve emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum