Arama
Arama Sonuçları
Dağdaki kanlıca mantarının kilosu, rafta 2000 TL!
Kastamonu’da pazarlarda kilogram fiyatı 150-200 TL arasında değişen Kanlıca Mantarı; kurutulmuş ve paketlenmiş bir şekilde; 35 gramı 70 TL’den satışa sunuluyor. Bartın, Karabük, Bolu, Zonguldak gibi illerde de yoğun şekilde yetişen mantar, Ankara'da bir markette kilogram fiyatı 2000 TL'den satışa sunuldu.
Torosların Meşhur Kekik Balı
Torosların meşhur kekik balı, kendine has kokusu ve özel bileşenleriyle öne çıkıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan bu değerli balın üretim serüveni, işçi arıların kekik nektarlarından aldığı özlerin toplanmasıyla başlıyor. Anadolu'da doğallığı ve zengin bitki florasıyla adını duyurmuş olan Toros Dağları, bu doğal kekik balının üretiminin özel adresidir. Dolayısıyla doğal kekik balı ürünleri, burada üretilerek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuluyor.
Hurmanın faydaları neler? İyi geldiği hastalıklar neler?
Dünyanın birçok yerinde yetişen hurma ağacının bir meyvesi olarak yetişen hurma, özellikle Ramazan ayında tercih ediliyor. Peki, faydaları saymakla bitmeyen bu hurmalardan hangileri en iyisi?
Şanlıurfa Lezzet Gezisi
Şanlıurfa, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan bir şehir ve aynı zamanda bir gastronomi cenneti olarak da bilinir.
Üreticiler buğdayda tüccarın insafına kaldı
Türkiye buğday rekoltesinde rekora koşuyor, ancak TMO çiftçinin talebini karşılamakta zorlanınca üretici tüccarın eline düştü.
"Ormanlar emin ellerde"
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından meşçere altı bakımı yapılacak sahalarda incelemelerde bulunuldu.
Ve İmamoğlu isyan bayrağını açtı! 'Sonuna geldik'
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim'le ilgili sürecin sonuna geldiklerini belirterek, "Bir, iki hafta içerisinde toplumla düşüncelerimi paylaşacağım" diye konuştu.
2023 EHLİYET HARCI: Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?
Cumhurbaşkanı Kararı ile son dakika noter, pasaport ve vize harçlarına yüzde 50 artış Resmi Gazete' de yayımlandı. 2023 yılı için yüzde 122.93 olarak belirlenirken ceza, harç ve vergilerde artış yaşandı. Ücretler ehliyet sınıfına bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Günümüzde kullanılan otomobiller için B sınıfı ehliyet geçerlidir. Ehliyet alınabilmesi sürücü kursuna gidilerek belge alınmalıdır. Peki, Sürücü belgesi ehliyet harcı ne kadar, zam geldi mi? Temmuz zammından etkilendi mi?
KDV, harçlar, vergiler… Hepsi arttı!
Yüzde 80 ÖTV'li otomobillerdeki vergi yüzde 112'den yüzde 116'ya çıktı.
Noter, pasaport, vize, cep telefonu, KDV oranları, kredi ve şans oyunları... Resmi Gazete'de yayımlandı, hepsi artırıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan kararla noter, pasaport ve vize harç ücretlerinde yüzde 50 artış yapıldı. 'Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı' ise 20 bin TL oldu. Mal ve Hizmetlerde uygulanan Katma Değer Vergisi oranları da artırıldı. Yüzde 18 olan KDV yüzde 20’ye, yüzde 8 olarak uygulanan KDV ise yüzde 10’a çıkarıldı. Öte yandan kredi ve şans oyunlarında da vergi artışına gidildi.
Kastamonu Anadolu Hastanesi nerede? nasıl gidilir?
Kastamonu Anadolu Hastanesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu Anadolu Hastanesi nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu’nun gelini MasterChef All Star’da
TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef yeni sezonu ile izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. All Star konsepti ile ekrana gelecek olan MasterChef yarışmacıları arasında yer alan Kastamonu’nun gelini Güzide Mertcan ise en dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.
Kastamonu Çifte Hamam nerede? Çifte Hamama nasıl gidilir?
Çifte Hamama nasıl gidilir? Kastamonu Çifte Hamam nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu Etnografya Müzesi nerede? Etnografya Müzesi'ne nasıl gidilir?
Etnografya Müzesi'ne nasıl gidilir? Kastamonu Etnografya Müzesi nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonu Azami Cami nerede? Azami Cami'ne nasıl gidilir?
Azami Cami'ne nasıl gidilir? Kastamonu Azami Cami nerede? soruların cevapları haberimizde
Kastamonulu aktardan grip hastalarını ayağa kaldıracak formül
Kastamonu mevsim geçişini ağır atlatıyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması hastalıklara neden oluyor. Şu sıralarda birçok kişinin şikayetçi olduğu grip salgınına ne iyi gelir? Sizler için araştırdık.
‘Ortak liste için gayret etmiş bir il başkanıyım’
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Açıksöz TV’nin konuğu oldu. Seçime sayılı günler kala dikkat çekici açıklamalarda bulunan Erbilgin, yerel ve ulusal siyaset hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Erbilgin: ‘AK Partili adaylar, AK Parti aday adaylarını kendilerine oy vermeye ikna etmeye çalışıyorlar’
Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Açıksöz TV’nin konuğu oldu. Programda önümüzdeki seçime dair dikkat çekici açıklamalarda bulunan Erbilgin, AK Parti’nin Milletvekili adayları hakkında değerlendirmelerde bulundu. ‘AKP ve MHP’nin adayları partinin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayları ise milletin adayları’ ifadelerini kullanan CHP İl Başkanı Erbilgin, AK Parti 1’nci sıra Milletvekili Adayı Halil Uluay’ın listede başı çekmesini ‘Bir siyasi partide sürprizler olmaya başlamışsa; o partinin dağıldığı anlamına gelir’ ifadeleriyle yorumladı. 2’nci sıra adayı Serap Ekmekci’ye belediye meclisi performansı üzerinden eleştirilerde bulunan Erbilgin, 3’ncü sıra adayı Mehmet Umur hakkında ise ‘’Sayın Cumhurbaşkanıyla aynı odanın içerisinde bulunacaksın. Ama bir ile geldiğinde üçüncü sıradan milletvekili olacaksın. Olsa olsa bunun anlamı, sayın Umur siz gidin para harcayın’’ demektir dedi.
Üniversitenin mutfağında Çölyak atölyesi
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çölyak Atölyesi düzenlendi.
Turizmde, mutfağımızla dikkat çekeceğiz!
Ulusal seyahat acentelerine yönelik Kastamonu’nun gastronomi kültürünün ve unsurlarının tanıtılması amacıyla düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” etkinliği başladı. Etkinlikte ünlü şefler tarafından hazırlanan Kastamonu’nun yöresel lezzetleri gastronomi acentelerinden tam not aldı.
Kastamonu'da ödüllü yemek yarışması düzenlenecek
Kastamonu'da 21-27 Mayıs tarihleri arasında yemek yarışması düzenlenecek.
“Gençlerin ne dünyayı gezecek gücü ne de hayali kaldı”
CHP Kastamonu İl Başkanlığı, Gençlik Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Av. Eda Büyükdemirci, yaşanan ekonomik sıkıntılarla ilgili yazılı açıklama yayınladı.
Elektriğe indirim!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı yaptığı açıklamada; vatandaşların son dönemde şikayetçi olduğu elektrik faturalarındaki düzenlemeyi açıkladı.
Pınarbaşı'nda suya yüzde 14 indirim
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye başkanlarına seslenmiş ve "AK Partili belediyelerin olduğu yerde en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında rahatlatacaklar" demişti.
Dravor, güven tazeledi
Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu dün Eski Sanayi Çarşısı Özlem Düğün Salonunda saat 13.30 da yapıldı.
İGM 2022 maratonu başladı
İl Genel Meclisi’nde (İGM) 2022 maratonu başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen İGM Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde 4 gündem maddesi görüşüldü.
Dondurmalı Ballı Güllaç nasıl yapılır ? Dondurmalı Ballı Güllaç tarifi
dondurmalı ballı güllaç tarifi ile sizlerleyiz....
ÇAM KOZALAĞI PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR ?
Çam kozalağı pekmez nedir, nasıl tüketilir? Çam kozalağının faydaları nelerdir? Kozalak pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? İşte, Uzm. Dyt. Aysima Duygu Aksoy'dan çam kozalağı pekmezi faydaları:
Evde Doğal ve Etkili 8 Cilt Toniği Yapımı
Cildinizi Arındıracak En İyi Tonik Tarifleri
En kolay balkabaklı börek nasıl yapılır? Pratik kabaklı börek tarifi
Bazı günlerde akşam yemeğinde ana yemekler yerine şöyle çay ve yoğurtla tüketebileceğiniz enfes bir börek tarifi arıyorsanız kabaklı börek ideal olacaktır. Kadın günlerinde de kolayca pişirebileceğiniz kabaklı börek adeta en favori tariflerinizden biri olacak.