Dravor, güven tazeledi;

Dravor, güven tazeledi

Kastamonu Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu dün Eski Sanayi Çarşısı Özlem Düğün Salonunda saat 13.30 da yapıldı....

767 üyeli Genel Kurulda Gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.  Genel kurula Kastamonu Esnaf Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin, Madeni Eşya İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Fehmi Yılmaz, Kunduracılar Odası Başkanı Mehmet Kalyoncuoğlu, Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, Devrekâni Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altıkulaçoğlu, Bakanlık Temsilcileri Kübra Yumrudaş ve Ümit Emre Şirin, davetliler katıldı.

Olağan gelen kurulda Divan Başkanlığını Dursun Ergin, Başkan Yardımcılığını Fehmi Yılmaz, Kâtip üyeliklerini de Satılmış Ayar, Akın Kurt ve İbrahim Yavuz’un yaptığı olağan genel kurul saygı duruşu ve istiklal Marşı okunması ile başladı.

Genel Kurulda Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Ufuk Dravor konuşma yaptı. 

Ali Ufuk Dravor başkanlığında yönetim kurulu asil üyeliğine Turhan Yılmaz, Ali Çavdar, Önder Kuyucu, Hilmi Pelendecioğlu, Osman Özküreli ve Mehmet Terzi. Yönetim kurulu asil üyeliğine de Jale Aral, İlhan Koral ve Mehmet Sarıca seçildi.

Kastamonu Esnaf Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin, “Öncelikle Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odamızın genel kurulunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Esnaf odalarımız birliğine bağlı odalarımızın genel kurulları 4 yılda bir yapılıyor. 2022 yılı da bizim odalarımızın genel kurul yılı. Mart ayı sonuna kadar da odamıza bağlı odalarımızın genel kurullarını hayırlısı ile tamamlayacağız” dedi.

DRAVOR: ''AMACIMIZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİN SAĞLANMASIYDI''

Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Odası Başkanı Ali Ufuk Dravor yaptığı konuşmasında, “Gıda Maddeleri İmal ve Satıcıları Oda Başkanı Ufuk Dravor; “Tekrar göreve gelmemizin üzerinden 4 yıl geçti. Üyelerimizle ilgili düzenlenen bütün toplantılara katılarak, sorunları aktardık. 2019 senesinde Esnaf, Kefalet Kooperatifi Başkanımız Dursun Ergin’in yönetim kuruluyla aldığı bir kararla esnaf odalarımızın üyelerini fabrika gezilerine götürmeyi üstlendiler. Bu sayede bir yağ fabrikasındaki çalışmaları yerinde inceledik. Buradaki amacımız birlik ve beraberliğin sağlanmasıydı. Bunu da sağladık. Pandemi süreci esnafımıza çok büyük sıkıntılar yaşattı. Bazı esnaflarımızın dükkanları kapalı kaldı. Sokağa çıkma kısıtlamalarından fazlasıyla etkilendiler. Oda yönetimi olarak o dönemde paket servis yapan işletmelerimizi ilan ederek, işlerine bir nebze olsun katkı sağladık. Yine bu süreçte fırıncı esnafımızın daha erken üretim yapması ve halkımızın daha erken saatlerinden ekmeğini alması için afişler bastırdık. Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını tüm üyelerimize duyurduk” dedi.

Zincir marketlerinin art arta açılmasını engellemek için Belediye Meclisi’ne önerge verdiklerini söyleyen Dravor; “Biz aslında şunu istemiştik. Zincir marketler ana kavşaklara açılırken, trafik yoğunluğuna dikkat edilsin. Perakende Yasası beklentilerimize rağmen bir türlü meclis gündemine gelip, çıkarılmadı. Son zamanlarda gelen BAĞ-KUR prim artışı, elektrik tariflerinin yeniden düzenlenmesi, doğalgaz fiyatının artışı esnafımızın maliyet hesabını yapmalarını engellemeye başlamıştır. Özellikle elektrik zamlarından çok fazla etkilenmekteyiz. Bununda yeniden düzenleme yapılarak ya da esnafa özel bir tarife uygulanmasını beklemekteyiz” ifadelerini kullanarak, genel kurulun hayırlı olmasını diledi.






Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum