İGM 2022 maratonu başladı;

İGM 2022 maratonu başladı

İl Genel Meclisi’nde (İGM) 2022 maratonu başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen İGM Ocak ayı olağan toplantılarının ilk birleşiminde 4 gündem maddesi görüşüldü....

Yapılan toplantının ilk gündem maddesinde İl Özel İdaresi Kanunu’nun 16’ncı maddesi gereği 2022 yılı içerisinde yapılacak olan toplantıların sesli ve görüntülü kayıtlarının yapılmasıyla ilgili teklif görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oylamasına sunularak oy birliğiyle kabul edildi.

KOMİSYONU RAPORU BEDELİ 15 TL OLARAK BELİRLENDİ

Gündemin ikinci maddesinde İl Özel İdaresi Kanunu2nun 16’ncı maddesi gereği 2022 yılı komisyon raporu bedelinin belirlenmesi ile ilgili teklif görüşüldü. 15 TL olarak kabul edilmesi meclisin oylamasına sunuldu. Söz konusu teklif meclisin oybirliğiyle kabul edildi. 

LABORATUVAR ANALİZ FİYATLARI YENİDEN BELİRLENECEK

Gündemin bir diğer maddesinde İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren tarımsal amaçlı toprak, bitki ve sulama suyu analiz laboratuvarında yapılmakta olan analizler için fiyat tarifesinin uygulanması ve Su Kanal Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen toprak, sulama suyu ve içme suyu analizlerinden ücret alınmaması ve 2022 yılı laboratuvar analiz fiyatlarının belirlenmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Söz konusu teklif meclisin oy birliğiyle Esnaf Ticaret Sanayi ve Doğalgaz Kaynakları Komisyonu’na gönderilmesi kararlaştırıldı.

ARAÇ PARKURUNDAKİ MAKİNE VE EKİPMANLAR İÇİN YENİ ÜCRET TARİFESİ BELİRLENECEK

Gündemin son maddesinde ise İl Özel İdaresi makine parkında bulunan makine ve ekipmanların ekli tabloda gösterilen 2021 yılı ücret tarifleri üzerinden kurum ile yapılacak sözleşme esasları ve ekli kiraya vermede uyulacak hususlara uygun olarak iş makinelerinde en az günde 5 saat kamyon treyler ve öncü hizmetlerinde en az günde 50, 100 ve üzeri kilometre uzaklıktaki yerler için ayrı ayrı olacak şekilde akaryakıt, KDV ve Damga Vergisi dahil belirlenecek hizmet bedelinin İl Özel İdaresi hesabına yatırılması şartıyla belirlenmesi çalıştırılması kaydı ile kiraya verilebilmesi için 2022 yılı ücret tarifelerinin belirlenmesi hakkındaki İl Özel İdaresi’nin ilgili teklifi görüşüldü. Teklif meclisin oylamasına sunularak Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi oybirliğiyle kabul edildi.  




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum