Arama
Arama Sonuçları
Acı tesadüf; aynı gün vefat etti
Evde oynarken devrilen komodinin altında kalan 15 aylık Vedat Ayaz Şamlı ile bir süredir yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan dedesi Ahmet Yörük aynı gün vefat etti.
ATAUZDER Kadın Kolları’ndan yürek burkan açıklamalar
Türkiye’nin dört bir yanından Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kadın Kolları İl Başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapmış ve ailevi sebeplerle istifa etmek zorunda kalan eski uzman çavuşların aileleri, yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.
Kastamonu İl Başkanı: “Yeter, yeter, yeter!”
“Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz.“
Vidinlioğlu: "Biz hikâyemizi karanlık tabutluklarda yazdık"
12 Eylül 1980 askerî darbesinin 43. yıl dönümünde Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Nasrullah Camii'nde Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti programı düzenlendi.
Komşuya şehit ateşi düştü
Pençe Kilit Operasyonu’nda askeri aracın devrilmesi neticesinde şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Buğra Çalgay, Çorum’da son yolculuğuna uğurlandı.
Japon uzman uyardı! 7 bölge için deprem uyarısı
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası Marmara depremiyle ilgili yeni uyarılarda bulundu. Deprem riskinin en yüksek olduğu ilçeleri açıklayan Moriwaki, "Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" dedi.
Eski zamanların unutulmayan bilmeceleri
Eski bilmeceler, merak edilen konular arasındadır. Kullanım anlamı bakımından eski bilmeceleri öğrenmekbve buna göre cevaplama imkanına sahip olmak isteyenlerin sayısı çoktur. Eski Bilmeceler arasından komik, kolay ve en bilinenleri sizler için derledik.
Türkiye, şehitlerini uğurladı
Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde PKK’lı teröristlerin taciz ateşinde şehit düşen 6 askerimiz memleketlerinde toprağa verildi.
Karıştırılan cenazeler farklı illere gönderildi
Mersin'de 3 kişinin cenazesi havalimanında karıştırılıp farklı illere gönderilince tabutları açan aileler, şok oldu.
Çankırı şehidini uğurladı
Edirne'de askeri araç kazasında şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Özler'in cenazesi, memleketi Çankırı'da dualarla toprağa verildi.
Kastamonulu ünlü sanatçının tabutu çalındı!
Kastamonulu ünlü şarkıcı Serdar Ortaç ve Mehmet Çevik'in "Bilsem Ki" klibinde kullandığı özel yapım tabut çalındı.
Şehit babasının hayalini gerçekleştirdi, üniversiteyi dereceyle bitirdi
Ankara’da MKE fabrikasında yaşanan patlamada şehit düşen Mehmet Kutlu’nun kızı Burcu Kutlu, Kastamonu Üniversitesini üçüncülükle bitirerek mezun oldu.
"Doğanlar’ın bize verebileceği ders yok"
28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Danışma Kurulu toplantısı yapıldı.
Kahramanlarımızı yüreğimize gömdük
Şırnak’ta şehit düşen dört uzman çavuş ile bir güvenlik korucusu gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
"Bu vatan gazete kuponlarıyla elde edilmedi"
Kastamonu belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu meclis toplantısının ardından yaptığı konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 'Selahattin Demirtaş Teröristtir' diyen Başkan Vidinlioğlu, yerel yönetimlere özerklik açıklamasına değindi. Başkan Vidinlioğlu; "Yerel yönetimlere özellikle demek çok tehlikeli bir süreci de başlatmak demek. Seçim kazanmak uğruna, kimse bunlara tevessül etmemeli. Herkes sözünü ederken nereye gittiğini ve sonuçlarını hesap ederek konuşmalı. Bugün kazanamadığınız seçimi, yarın kazanırsınız. Kusura bakmayın da bu vatan gazete kuponlarıyla falan elde edilmedi. Buna hiç kimsenin yeltenmemesi lazım, buna yelteniliyorsa eğer gerekli cevabı mutlaka alacaklardır" ifadelerine yer verdi.
"Bu şehir hak ettiğini alacak"
Gündem Medya Haber'in konuğu olan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin açıklamasında; "Sana söz Kastamonu. Bu şehir hak ettiğini alacak. Kastamonu kendi memleketine doyan, üreten, gururlanan bir şehir olacak” dedi.
"Şehirlerimizi, el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız"
MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sevgilioğlu, deprem bölgesine yapılan yardımlardan da bahsetti.
‘Her kar yağışında aynı mağduriyet yaşanıyor’
İnebolu köylerinin her kar yağışında mağdur olduğunu öne süren CHP İlçe Başkanı Cemal İlyasoğlu; “Her yıl koordinasyonsuzluk, araç yetmeme gibi sorunları yaşamak zorunda değiliz” dedi.
‘7’den 77’ye seferber olduk’
Vali Avni Çakır, Türkiye Muhtarlar Derneği (TMD) Kastamonu Şubesi 12’nci Olağan Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerde ilimizden bölgeye giden yardımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kastamonu Üniversitesi’nden felaketzedelere yardım eli
Kastamonu Üniversitesi’nin yardım malzemeleriyle birlikte deprem bölgesine destek amacıyla bölgeye gönderdiği Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil liderliğindeki öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ile öğrencilerimizden oluşan gönüllü ekibi, çalışmalarını tamamladı.
Kronospan’dan tam destek
Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kastamonu Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesine yönelik yardım faaliyetlerini artırarak devam ettiriyor. ​AFAD’a nakdi yardımın yanı sıra Kastamonu il genelindeki birçok yardım seferberliğine tam destek veren Kronospan, İstanbul’da başlatılan bir projeye de destek kararı aldı.
Deprem bölgesine 2 bin tabut!..
Ülkemizin kapı üretiminin yüzde 30’unun karşılandığı Tosya ilçesinde mobilyacılar tarafından hazırlanan 2 bin adet tabut, deprem bölgesine gönderildi.
Kastamonu’dan deprem bölgesine 59 tır yardım
Kastamonu'dan 'asrın felaketi'nin yaşandığı deprem bölgesine 59 tır yardım malzemesi gönderildi.
“PKK’nın Türkiye’deki defterini düreceğiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tosya Hükümet Konağı'nın açılışını gerçekleştirmek için geldiği Tosya ilçesinde yaptığı konuşmasında 29 Ekim'de PKK'nın Türkiye'de sonun getirileceğini belirterek, “PKK’nın Türkiye’deki defterini düreceğiz. Sonra da Allah nasip edecek, Kandil’de, Suriye’de de nefes alamayacak” dedi.
Gazimize son görev
Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Kıbrıs ve Kore Gazisi, Türkiye’nin en yaşlı gazisi unvanına sahip Emekli Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı’nda düzenlene törenin akabinde, Nasrullah Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Kastamonu Şehitliği’nde toprağa verildi.
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi
Kastamonu TÜRKAV’da bayrak değişimi Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi’nde yapılan törenle Şube Başkanı Hamdi Özden görevini Kamil Çonkor’a devretti.
“Türk Dünyası’nın birliği insanlık adına bir umut”
Kastamonu'da Türk Dünyası Günleri etkinlikleri devam ediyor. Bu sene 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri alanında gerçekleştirildi.
Gasilhanede 'hayır' var
Kastamonu'nun tanınan simalarından Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu, hayırseverlerin kendisine teslim ettiği ikinci el kıyafetleri, Hedanioğlu Camii'nin gasilhanesinde depolayarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
'İl başkanı, sendika üyemizi tehdit etti'
Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Şubesi 7’nci Olağan Genel Kurulu’nun Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.