Şehit pilotlarımız törenle uğurlandı;

Şehit pilotlarımız törenle uğurlandı

Kayseri’de askeri uçağın düşmesi sonucu şehit düşen Kastamonulu Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Eskişehirli Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in naaşları düzenlenen törenle uğurlandı....

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağında şehit olan 2 albayın naaşı; Kayseri'de düzenlenen askeri törenin ardından İzmir'e gönderildi.  

Kayseri'de sabah 10.00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken; yapılan ilk incelemede kaza kırıma uğrayan uçakta bulunan aslen Kastamonu Daday nüfusuna kayıtlı Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Eskişehirli Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit oldu. Şehitlerin naaşları incelemenin ardından Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ŞEHİTLERE VEDA

Eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Albay Gökhan Özen'in al bayrağa sarılı tabutları; devlet hastanesi morgundan alınarak 12. Hava Üs Komutanlığı'na getirildi. Şehitler burada yapılan törenin ardından İzmir'e gönderildi. Kastamonulu şehit Uğur Yıldız’ın naaşının ikamet ettiği İzmir’de, Gökhan Özen’in naaşının ise memleketi Eskişehir’de toprağa verilmesi bekleniyor.

Törene; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye başkanları, kaymakamlar ve askeri erkan katıldı.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum