"Bu vatan gazete kuponlarıyla elde edilmedi";

"Bu vatan gazete kuponlarıyla elde edilmedi"

Kastamonu belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu meclis toplantısının ardından yaptığı konuşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 'Selahattin Demirtaş Teröristtir' diyen Başkan Vidinlioğlu, yerel yönetimlere özerklik açıklamasına değindi. Başkan Vidinlioğlu; "Yerel yönetimlere özellikle demek çok tehlikeli bir süreci de başlatmak demek. Seçim kazanmak uğruna, kimse bunlara tevessül etmemeli. Herkes sözünü ederken nereye gittiğini ve sonuçlarını hesap ederek konuşmalı. Bugün kazanamadığınız seçimi, yarın kazanırsınız. Kusura bakmayın da bu vatan gazete kuponlarıyla falan elde edilmedi. Buna hiç kimsenin yeltenmemesi lazım, buna yelteniliyorsa eğer gerekli cevabı mutlaka alacaklardır" ifadelerine yer verdi....

VİDİNLİOĞLU; "BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ VATAN MİLLET DEVLET BAYRAK"

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, 3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin bayram günü olduğunu ifade ederek; "Bu arada bugün özel bir gün 3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin bayram günüdür. Cumhuriyetin de kurucu felsefesidir. 1944'te Cennet mekan Başbuğ ve arkadaşlarının onca badireye rağmen tabutluklardan Türk Milliyetçiliğini çıkarıp devlete hakim etme geleneğinin devam ettiği bir gün. Her 3 mayısta kutlanır. Tabi her dem Türk milliyetçileri olarak yerli ve milli olan herkesi kardeş kabul ettik. Herkesi bu toprakların insanı kabul ettik. Hiç kimseyi ayrıştırmadık. Aynı siyasi görüşten olmasak bile yerli ve milli olan gönlü vicdanı ruhu bu topraklar için çabalayan çaba sarf eden herkesi öz kardeşimiz kabul ettik. O minvalde de devam ediyoruz. Ama daha öncesinde de burada defaten dile getirdim. Bizim kırmızı çizgimiz vatan millet devlet bayrak. Bu konularda ruhunu satmış olanlarla kesinlikle ve kesinlikle bizim  cansiperane mücadelemiz dün de devam etmişti bugün de devam edecek" dedi.

"MECLİS KÜRSÜSÜNDEN TEKRAR HAYKIRIYORUM: 'SELAHATTİN DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR!'

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in kaledeki afişlere yönelik eleştirisini gündeme getiren Başkan Vidinlioğlu şöyle konuştu; "Sosyal medya kimsenin şov alanı değildir. Kaledeki değil asıl çay boyundaki afişler rahatsız etti ben biliyorum ama buradan, meclis kürsüsünden tekrar haykırıyorum: 'Selahattin Demirtaş Teröristtir!' Her kim Selahattin Demirtaş'ın teröristliğini ifade edemiyorsa,  kendisi olmasa da teröre yandaşlık yapmaktadır, şiddetle kınıyorum. Her vatan evladının Selahattin Demirtaş'ın ne kadar vatan safında olduğunu, ne kadar vatanın karşısında olduğunu bildiğini de biliyorum. Siyaset topluma hizmet etme aşkıdır, hizmet etme sanatıdır, insan kazanabilme sanatıdır. Her kim hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, teröriste 'terörist' demek zorundadır. Hem 'Selahattin Demirtaş teröristtir' diyorum hem 'FETÖ teröristtir' diyorum. Bundan öte bir şey yok. Kim teröre yandaşlık yapıyorsa, onu da Allah ıslah etsin, başka da diyecek bir şey yok. Herkes kiminle yol yürüdüğünü bilmek durumunda. Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Bu toplum herkesin farkında, o feraseti de inanıyorum ki gösterecektir. Yalanla, dolanlarla, kendinden olanlarla kendi karşısında saf tutanları çok iyi ayıracaktır."

"SEÇİM KAZANMAK UĞRUNA, KİMSE BUNLARA TEVESSÜL ETMEMELİ"

Seçime kısa bir süre kaldığını belirten Vidinlioğlu; "Bir genel seçim yaşayacağız. Dostane huzurlu bir seçim geçmesini diliyorum. Sonuçta Millet iradesi tecelli edecek. Demokrasiye inanıyoruz. Millet iradesinin de her türlü gelişmesi karşısında boynumuz kıldan ince ama burada en önemli şey şu kimin kiminle yol yürüdüğü. Türkiye 2016 Temmuz'undan beri bir yol ayrımına geldi. O gün bir ittifak kuruldu. Bu ittifak neticesinde de güzel hizmetler yapılıyor. Herkes çıkar 'Ben daha hizmet edeceğim' diyebilir, bunda hiçbir beis yok. Planınızla projenizle çıkarsınız halkın karşısına, ne istersiniz, alırsınız, almazsınız bu ayrı bir konu ama bunu yaparken de kapalı kapılar arkasında farklı farklı şeyleri söyleyip, kimsenin kafasını bulandırmaya da hiç kimsenin hakkı yok. Van'daki mitingi gördünüz. Kayyumlara karşı çıkmaları görüyorsunuz. Arkadaşlar Millet Meclisi ne ise yerelde de belediye meclisleri odur. Bir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi yetkilerini nasıl teröre yataklık için kullanabilir? Bunları görmedik mi? Burada neyin hesabını yapıyorsunuz? Yerel yönetimlere özellikle demek çok tehlikeli bir süreci de başlatmak demek. Seçim kazanmak uğruna, kimse bunlara tevessül etmemeli. Bunlar doğru değil, aynı havayı soluyoruz, aynı vatanda yaşıyoruz, aynı toprakları paylaşıyoruz, aynı ekmeği paylaşıyoruz" diye konuştu.

"BU VATAN GAZETE KUPONLARIYLA FALAN ELDE EDİLMEDİ"

Başkan Vidinlioğlu devamında;  "Bundan bir süre önce manda deprem oldu. Herkes yardıma koştu, sel oldu herkes yardıma koştu, deprem oldu herkes yardıma koştu. Kimse nerelisin, nesin, necisin demedi. Burada bir sürü Kastamonu'da yaşayan, Taşköprü'de de yaşayan bir sürü gayrimüslim arkadaşımız vardı. Ama hiçbiriyle ne etnik kökeninden, ne dininden dolayı hiçbir tartışma yaşamadık. Bunları kaşımak tehlikelidir. Bunlar tehlikeli sulardır. Allah korusun ülkeyi çıkmaz yerlere götürür. Bir daha da geri dönüşü olmaz, yazıktır. Herkes sözünü ederken nereye gittiğini ve sonuçlarını hesap ederek konuşmalı. Bugün kazanamadığınız seçimi, yarın kazanırsınız. Kusura bakmayın da bu vatan gazete kuponlarıyla falan elde edilmedi. Bizdeki devlet geleneği binlerce yılla tarif edilir, tanımlanır. Türk hiçbir dönemde devletsiz olmamıştır. Devlet dediğiniz kurumlar manzumesidir, bunların ayarıyla oynamaya kalkmak da çok ciddi tehlikelere beraberinde getirir. Allah muhafaza yani cephede milli mücadelede mücadele eden insanlar, sen doğulusun ben batılıyım sen kuzeylisin demedi. Kuru ekmekle soğana talim edip, bu vatanı öyle vatan yaptılar. Başta Büyük Gazi olmak üzere hepsinin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Onlara minnet borçluyuz, şükran borçluyuz ama lütfen herkes de bu asgari müştereklerde buluşsun. Ne Atatürk bizim tartışma konumuzdur, ne dinimiz diyanetimiz tartışma konusudur, herkes inandığı gibi yaşamakta da özgürdür, serbesttir ama bir takım kırılma noktalarımızı, siyaset malzemesi yaparsak Allah korusun içinden çıkılmaz hale geliriz. Buna hiç kimsenin yeltenmemesi lazım, buna yelteniliyorsa eğer gerekli cevabı mutlaka alacaklardır" dedi.

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum