"Doğanlar’ın bize verebileceği ders yok";

"Doğanlar’ın bize verebileceği ders yok"

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Danışma Kurulu toplantısı yapıldı....

Millet İttifakı temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Doğan Ünlü'ye eleştirilerde bulundu. Erbilgin konuşamsında Azdavat ve  Taşköprü Belediye Başkanları'na da değindiği eleştirisinde şu ifadelere yer verdi; "Azdavay Belediye Başkanı’na çıtını çıkaramayan öz oğluyla ilgili tasarrufunda, Taşköprü Belediye Başkanı’na çıtını çıkaramayan öz kızıyla ilgili tasarrufunda, kendi gençlik kolları başkanlarını, bankamatik çalışanı olarak belediyelerde orada kendi yolsuzluğuna örtü olsun diye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne alan Doğanlar’ın bize verebileceği herhangi bir ders olamaz" ifadelerine yer verdi.

ERBİLGİN; “SADECE ONLARLA DEĞİL, BU SÜRECE EMEK VEREN HERKESLE KAN KARDEŞİYİZ"

 

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’nün Tosya’da yaptığı toplantıyı işaret ederek; “Tosya’da bize yönelik şöyle ifadeler kullanmış ‘Biz üç sıfır yapacaktık ama Dalton kardeşler engel oldu’ anlamında merkez ilçe başkanımızı, beni ve milletvekilimizi kasteden bir ifade kullanmış. Evet, biz kardeşiz. Evet, biz bu ülkenin geleceğine inanmış el birliği yapmış, sadece İlke Karabacak’la sadece Hasan Baltacı’yla değil, bu sürece emek veren herkesle kan kardeşiyiz, can kardeşiyiz. Bunu Doğan Ünlü böyle bilsin" dedi.

"BİZİM ÖYLE ŞEYLERLE DÜN DE BUGÜN DE YARIN DA İŞİMİZ OLMAZ"

Erbilgin konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Diğer taraftan Doğan Ünlü bir müteahhit desteğinden bahsetmiş. Vekilime bir müteahhittin desteği olduğunu bahsetmiş. Biz beşli çetelerin bu ülkedeki iktidarına son vermek için yola çıkmış insanlarız. Bizim öyle şeylerle dün de işimiz olmaz, bugün de işimiz olmaz, yarın da işimiz olmayacak."

"UZUN ZAMANDIR ‘ACABA NE BULURUZ’ DİYE BİR ARAYIŞ İÇERİSİNDELER"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel'in kendisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Hikmet Erbilgin; "Utanmazlığı mesleğe dönüştürmüş olan AKP Merkez İlçe Başkanı’nın peşine düşmüş Doğan Ünlü, milletvekilliği danışmanlığı noktasında eşim üzerinden söylemler geliştirmeye gayret ediyorlar. Bu Doğan Ünlü seçimlerden önce programda bunlarla ilgili hazırlıklarımız var dediğini biliyoruz. Çok uzun zamandır bizler için bir arayış içindeler. Hikmet Erbilgin için, Hasan Baltacı için, İlke Karabacak için ve bu davaya inanmış bizler için çok uzun zamandır ‘Acaba ne buluruz’ diye bir arayış içerisindeler. Bizlerin geçmişinde de bugününde de yarında da utanılacak hiçbir şey bulamazlar. Bunun böyle bilinmesini isterim. Azdavay Belediye Başkanı’na çıtını çıkaramayan öz oğluyla ilgili tasarrufunda, Taşköprü Belediye Başkanı’na çıtını çıkaramayan öz kızıyla ilgili tasarrufunda, kendi gençlik kolları başkanlarını, bankamatik çalışanı olarak belediyelerde orada kendi yolsuzluğuna örtü olsun diye Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne alan Doğanlar’ın bize verebileceği herhangi bir ders olamaz. Bunu net bir biçimde söyleyelim" dedi.

"AKP VE MHP'NİN YÖNETİCİLERİ 80 BİNDEN FAZLA İNSANA TERÖRİST YAFTASINI YAPIŞTIRDILAR"

Seçim sürecinde neler yaşadıklarını da değerlendiren Erbilgin; "Bunu bütün ilçelerde anlattım. Burada da anlatmamız gerekiyor. Geçmişte Recep Tayyip Erdoğan ‘Bunların Türkiye’nin meseleleriyle ilgili herhangi bir çözümü yok. Sadece eleştiriyorlar’ diyen Recep Tayyip Erdoğan’a Millet İttifakı’nın değerli genel başkanları bir araya gelerek bu ülkenin tarımıyla ilgili, bu ülkenin sanayisi, eğitimi, sağlığıyla ilgili aklımıza gelen her sorunla ilgili hemşehrilerimiz, öğretmenlerimiz, doktorlarımız, esnaflarımızla ilgili bir Türkiye öyküsünü anlattılar. Bu ülkenin buradan nasıl çıkarılacağını, esnafın nasıl ayağa kaldırılacağını, işsizliğin nasıl son vurulacağına canla başla anlattılar. Peki iktidar ne yaptı? Ülkenin yaralarına merhem olmak yerine işsizliğe dair söyleyebilecekleri söz yok. Ülkenin ağır meselelerine dair söyleyebilecekleri, kendilerinin mesul olduğu için bir sözü yok. Hepimizin üzerine bir terör hikayesi boca etmeye çalıştılar. Hepimizi terörle ilişkili, dolayısıyla teröristlere destek olan bir noktada tariflemeye gayret kaydettiler. Bu söz sadece yukarıda Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle sınırlı kalmadı. Bu söz sadece yukarıda Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle sınırlı kalmadı, bunu millete kim taşıdı? Nasrullah Meydanı’nda aynı tabuta omuz verdiğimiz Doğan Ünlüler, Emin Çınarlar, Akif Güzeller, Galip Vidinlioğulları, Halil Uluaylar… Yani AKP ve MHP’nin yöneticileri taşıdı. Belki içinizde akraba olabilirsiniz. Belki geçmişte asker arkadaşlığınız olabilir ama sizlere, Kastamonu’ya, Millet İttifakı’na oy vermiş 80 binden fazla insana terörist yaftasını yapıştırdılar. Neden bunu yaptılar? Çünkü Doğan Ünlüler, Serap Ekmekci milletvekili olsun diye kendi milletvekili aday adaylarından gizli bilgisayardan çıktı almak yerine el yazısıyla Serap Hanım’ı milletvekili yapmak için genel merkeze koşanlar bu yaftayı üzerimize yapıştırmaya çalıştılar" ifadelerine yer verdi.

"KENDİ RANTLARI SÜRSÜN DİYE BİZLERİ VATAN HAİNLİĞİYLE İTHAM ETTİLER"

Halil Uluay ve Metin Çelik tarafından terörle ilişkili olmakla itham edildiğine değinen Erbilgin; "FETÖ nedeniyle üzerine ifade atılı olan Halil Uluaylar, Metin Çelikler bizleri terörle ilişkili olmakla itham etti. Bu ülkede ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyenler, vatansever oldu, Bizler vatan haini olduk. Bu ülkenin kozmik odalarını namertlere açanlar, vatansever oldu, bizler vatan haini olduk. Bu ülkede Apo’ya ‘Sayın’ deyip şehitlere ‘kelle’ diyenler vatansever oldu. Bizler vatan haini olduk. Bu ülkede İsrail cesaret madalyasına göğsünde taşıyanlar vatansever oldu. Bizler vatan haini olduk. İşte bu nedenle bu şehirde özellikle belirtiyorum. Doğan Ünlülerin karşısında, Emin Çınarların karşısında, Halil Ulayların karşısında Galip Vidinlioğullarının karşısında bir adım geri atan namerttir. Kesinlikle geri adım atmayacağız artık. Neden böyle söylüyorum? Düğünümüzü cenazemizi beraber yaptığımız, siyaseti huzur ve barış içerisinde yapmak, millete gitmek gibi bir görevi olanlar sizlere gözümüzün içine baka baka kendi rantları sürsün diye bizleri vatan hainliğiyle itham ettiler. Bunu unutmayacağız. Bu partileri yönetenlere karşı dimdik duracağız. Ancak bu partilerin propagandasından etkilenip oy veren yurttaşlarımıza karşı ise huzur, sevgi ve barış içerisinde olacağız. Oy veren seçmenlerin gönlüne dokunacağız. Onlarla bir nefret ilişkisi değil sevgi ilişkisi kurmamız gerekiyor. Onlarla bu ülkeye olan inancımızı yarına taşıyacak kararlılığımızı paylaşmamız gerekiyor. Seçmeni kucaklamamız gerekiyor. Bu seçim döneminde devlet gücünü elinde bulunduranlar yalana itibar kazandırdılar. Devlet gücünü elinde bulunduranlar, yalana itibar kazandırdıkları anda sadece 28 Mayıs’ta sonuçlanacak bir süreç yaşamayız. Artık devlet katında yalanın itibar gördüğü, herkese iftiraların atıldığı, o iftiralar üzerinden devletin dizayn edilmeye çalıştığı ve ağır ağır devletin kolonlarının bir bir çökertildiği süreç yaşamayalım. Yalana karşı gerçeğin yanında yer alacağız arkadaşlar. Nefrete karşı sevginin, kötülüğe karşı iyiliğin yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Nefrete karşı sevgi, kötülüğe karşı iyilik, yalana karşı gerçek Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında durmakla vücut bulur, bunu unutmayalım. Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız” dedi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum