Gazimize son görev;

Gazimize son görev

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Kıbrıs ve Kore Gazisi, Türkiye’nin en yaşlı gazisi unvanına sahip Emekli Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı’nda düzenlene törenin akabinde, Nasrullah Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından Kastamonu Şehitliği’nde toprağa verildi....

Cenaze törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, eski Milletvekilleri Mehmet Yıldırım ve Musa Sıvacıoğlu, Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, Baro Başkanı Özgür Demir, AK parti İl Başkanı Doğan Ünlü, bazı Komutanlar, Kamu Kurum ve Kurulu Müdürleri, STK başkan ve Yöneticileri, Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Başkan ve Yönetimi ile üyeleri,  İşadamı Yavuz Ballık başta olmak üzere Cesuroğlu ailesinin çok sayıda tanıdığı ve dostu katıldı.


YUMUK; “ZAMANSIZ BİR ORTAMDA ARAMIZDAN AYRILDI”

İlk tören Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığı önünde gerçekleştirildi. Buradaki törende konuşanTürkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk; “Bugün acımız büyük, bir meslek büyüğümüzü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Bu derneğimizin kurulmasında çok büyük emekleri vardır. Sürekli fikirlerinden istifade ettiğimiz, vizyonuna saygı duyduğumuz, derneğimizin en yaşlı, bense ona her zaman şunu söylüyordum, derneğimizin en genç şube başkanı diye hitap ederdim. Onun da çok hoşuna giderdi gülerdi, her zaman gönlümüzde yaşayacak, mekanı cennet olsun, zamansız bir ortamda aramızdan ayrıldı. Hayatın gerçekleri bunlar, düşüp de kalçasını kırdıktan sonra eşi, evlatları ve ailesi çok mücadele ettiler ama maalesef önceki gün de kaybettik. Bugün de hepimiz toplandık ebediyete uğurlayacağız. Mekânları cennet olsun, ırada da sevdikleri ile buluşacak. Allah’tan rahmet diliyorum. Katılan arkadaşlarımıza ile ve ilçelerden gelenlere de teşekkür ediyorum” dedi.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Emekli Kıdemli Albay Ali Cesuroğlu, Nasrullah Cami’sinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehitlik Anıtında bulunan aile Mezarlığı’nda defnedildi. Aile mezarlığında cenaze defnedildikten sonra tabutundaki Türk Bayrağı oğlu Çelik Cesuroğlu’na Vali Avni Çakır tarafından verildi. Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk da Ali Cesuroğlu’nun eşi Gülten Cesuroğlu’na Derneğin flaması verildi.

ÇAKIR; “HEM MESLEĞİNİ, HEM CAMİASINI BÜYÜK GURURLA VE LAYIKIYLA TEMSİL ETTİ”

Şehitlik’te konuşan Vali Avni Çakır; “İlimizin gururu bir arkadaşlımızı kaybetmenin üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. Hem mesleğini, hem camiasını büyük gururla ve layıkıyla temsil etti. Bizde hayranıydık ve büyük de saygı duyuyorduk. Cenabı Allah’ım mekanını cennet eylesin, bu kadar insanın gönlünde müstesna bir yer almak zaten çok iyi bir insan olduğunu da gösteriyor. Allah ailesine de uzun ömürler ve sabırlar versin. Başınız sağolsun” dedi. (Emre Çevikoğlu/Banu Türkmenoğlu)


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum