Arama
Arama Sonuçları
Milletvekili'nin sarımsak videosuna sert eleştiri: "Milletle alay etmeyin"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'nin sarımsak pazarlığına dahil olduğu videosunu paylaşması üzerine sert eleştirilerde bulundu. Urganioğlu açıklamasında; "Benim sarımsak üreticim yıl boyunca, bir sürü eziyete katlanırken, dünyadan haberi olmayan poz vekili birde gülerek 1 kilo sarımsak için 38 TL'nin pazarlığını yaptırıyor. Kusura bakma millet senin gibi masa başında maaş almıyor. Tarlada alın terinin karşılığını almak için uğraşıyor. Ayıptır, günahtır, iş yapıyormuş gibi milletle alay etmeyin" dedi.
20 köyü birleştiren köprünün yapılmasını istiyorlar
Taşköprü ilçesinde bağlı Alatarla köyünde vatandaşlar, 2021 yılında yaşanan sel sonrası yıkılan ve 20 köyün geçiş sağladığı köprünün yeniden yapılmasını talep etti.
Aksaraylı çiftçiler; sarımsaklarını Rusya ve Almanya’ya ihraç ediyor…
Dünyaca ünlü Taşköprü Sarımsağı’nın rakipleri her geçen gün çoğalırken; Aksaray’da üretilen sarımsaklar da; pazarlamada bir adım ileriye giderek Rusya ve Almanya’ya ihraç ediliyor.
Taşköprü sarımsağının fiyatı bekledikleri gibi olmadı
Temmuz ayının gelmesiyle birlikte hasat edilen Dünyaca ünlü ve Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Belgeli Taşköprü sarımsağı pazarda görücüye çıktı fakat üretici fiyatlardan memnun değil.
Her gün 200 kilometre yol kat edip sarımsak tarlasında çalışıyorlar
Sinop'un Boyabat ilçesinde ikamet eden öğrenciler, yaşıtları tatil yaparken, her gün 200 kilometrelik yolu kat ederek geldikleri Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlalarında çalışıyor.
Sarımsak tarlalarında okul harçlığı mesaisi
Kastamonu’da iki öğrencisi, “beyaz altın” olarak adlandırılan ve dünyanın en kaliteli sarımsağı olarak gösterilen Taşköprü sarımsağının hasadı için çalışarak okul harçlıklarını kazanıyor.
‘Beyaz Altın’da 25 bin tonluk rekolte bekleniyor
Taşköprü sarımsağında hasat dönemi başladı. İlçede üretilen sarımsakta 25 bin ton civarında rekolte bekleniyor.
Yüzde 50 verim kaybı yaşanacak
Kastamonu’nun Taşköprü ve Devrekani bölgesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış sebebiyle 14 bin dekar tarım arazisinde hasar meydana geldi. Dolunun vurduğu tarım arazilerindeki Taşköprü sarımsağında yüzde 50 civarında verim kaybı öngörülüyor.
‘Çiftçimizin daima yanında olacağız’
AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Taşköprü’nün dolu vuran Donalar, Avşar, Karapürçek ve Bey köylerinde üreticilerle bir araya geldi ve tarlalarda incelemede bulundu. Ekmekci açıklamasında; "İlgili kamu kurumlarımız gerekli çalışmaları başlattı. Ben de sürecin takipçisi olacağım. Üreticilerimize geçmiş olsun. Çiftçimizin daima yanında olacağız" dedi.
Dev sarımsağı çoğaltmayı başardılar
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Türkiye’de yetişen sarımsak genotiplerini sürgün ucu kültürü yöntemi ile çoğaltmayı başararak 1 diş sarımsaktan yüzlerce sarımsak elde etti, avuç büyüklüğündeki süper sarımsak üretimi bu şekilde yaygınlaştırılmış olacak.
Pınarbaşı’nda inceleme yaptılar
Özbekistan Devlet Orman Komitesi Başkanlığı’ndan bir heyet, Türkiye programı kapsamında Kastamonu’ya geldi. Heyet, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü PınarbaşıOrman İşletme Müdürlüğü’nde ağırlandı. Heyet burada incelemelerde bulundu.
‘Sarımsak diyarının altın objektifi…’
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı ve Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Rıza Özel, bu haftaki köşesinde Taşköprü ilçemizdede uzun yıllar gazetecilik mesleğini sürdüren bir isme yer verdi. Özel, Hürriyet Ankara ekinde bu haftaki ‘Sarımsak diyarının altın objektifi’ başlıklı yazısında Taşköprü ilçemizden Akif Doğan’ı köşesine taşıdı. İşte O yazı…
‘Sarımsak diyarının altın objektifi…’
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı ve Hürriyet Gazetesi foto muhabiri Rıza Özel, bu haftaki köşesinde Taşköprü ilçemizdede uzun yıllar gazetecilik mesleğini sürdüren bir isme yer verdi. Özel, Hürriyet Ankara ekinde bu haftaki ‘Sarımsak diyarının altın objektifi’ başlıklı yazısında Taşköprü ilçemizden Akif Doğan’ı köşesine taşıdı. İşte O yazı…
Her gün en az 5 diş sarımsak tüketiyor
Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde yaşayan Muhammed Mücteba, 3 yaşında başladığı sarımsak yeme alışkanlığını 6 yıldır bırakamıyor. Her gün en az 5 diş Taşköprü sarımsağı tüketen Muhammed Mücteba'yı görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.
34. Taşköprü Festivali’nde binler buluştu
Taşköprü Belediyesi tarafından 18-21 Ağustos tarihlerinde 34.’sü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali’nin kapanış programı akşam Tarihi Köprübaşı Festival alanında sevilen sanatçılar Elif Buse Doğan ve Haluk Levent konserleri ile sona erdi. Gerçekleştirilen kapanış konserlerine Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, MHP İl Başkanı Emin Çınar ve binlerce vatandaş katıldı.
Taşköprü’de en iyi üretici ve yetiştirici seçildi
Taşköprü Belediyesi tarafından 34.’sü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında “En İyi Sarımsak Üreticisi”, “En İyi Buzağı Yetiştiricisi” ve “En İyi Kuzu Yetiştiricisi”ni seçme yarışmaları düzenlendi.12 Kuzu, 8 Buzağı ve 67 adet Sarımsağın katıldığı yarışmada katılımcılar heyecanlı şekilde sonuçları bekledi.
Kooperatif, 10 ton sarımsak aldı
Kastamonu’nun Taşköprü İlçesinde yetişen dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağı, 44 TL'ye kadar kilogram fiyatı ile alıcı buluyor. Üreticiler, sarımsağın bu yılki fiyatından memnun olduklarını ifade etti.
“Fiyatı biz belirleriz, başka il değil”
Taşköprü ilçesinde yetişen ve yaklaşık 4 bin ailenin geçim kaynağı olan Sarımsak bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Sarımsak pazarını ziyaret eden Taşkörpü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; “Geçtiğimiz sene çiftçimiz biraz zorluklar çekti. Ama bu sene sarımsağımız gene yerini aldı. Sarımsakta fiyatı biz belirleriz, başka bir il belirleyemez” ifadelerine yer verdi.
Tohumluk sarımsaklar çiftçiyle buluşturuldu
Taşköprü Sarımsağının verimini artırmak ve standardizasyonunu sağlamak amacıyla, Taşköprü ilçesinde çiftçilere tohumluk sarımsak dağıtımı gerçekleştirildi.
‘Beyaz altın’ bu yıl depolarda kaldı
Korona virüs ile mücadelede vatandaşların rağbet gösterdiği ve geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 100 liraya kadar çıkan Taşköprü sarımsağı, bu yıl rekoltesinin artması sebebiyle üreticisinin deposunda kaldı. Çiftçiler, depolarında kalan sarımsaklar için yetkililerden çözüm beklediklerini söyledi