Taşköprü sarımsağının fiyatı bekledikleri gibi olmadı;

Taşköprü sarımsağının fiyatı bekledikleri gibi olmadı

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte hasat edilen Dünyaca ünlü ve Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Belgeli Taşköprü sarımsağı pazarda görücüye çıktı fakat üretici fiyatlardan memnun değil....

Taşköprü ilçesinde sarımsak hasadı neredeyse bitti.  Çiftçiler, hasat ettikleri sarımsakları Taşköprü'de  her salı günü kurulan sarımsak pazarında satışa sunuyorlar. Hem alıcıyı hem de satıcıyı ağırlayan sarımsak pazarında yoğunluk arttı.  

Sarımsak pazarında satışa sunulan sarımsak fiyatları ise şu şekilde:

Küçük boy sarımsak 20 ile 25 TL arasında, orta boy sarımsak 30 ile 40 TL arasında, iri boy sarımsak 40 ile 50 TL arasında, duble boy sarımsak ise 50 ile 65 TL arasında alıcı buldu.

 SARIMSAKLARINI SATMAK İÇİN PAZAR ALANINA  GELEN SARIMSAK ÜRETİCİLERİ FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL

Sarımsak fiyatlarının 4 yıldır 15 ile 60 TL arasında değiştiğini belirten çiftçiler, yapılan zamlardan sonra neredeyse her şey beş katı fiyata çıkarken sarımsağın fiyatında yapılan az miktarda artış, sarımsak üreticiliğini tehlikeye attığını vurguladılar. Fiyatların biraz daha artmasını bekleyen üreticiler, bu şekilde devam ederse bir sonraki sarımsak ekiminin neredeyse imkansız olacağını söylediler.

   

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum