“Fiyatı biz belirleriz, başka il değil”;

“Fiyatı biz belirleriz, başka il değil”

Taşköprü ilçesinde yetişen ve yaklaşık 4 bin ailenin geçim kaynağı olan Sarımsak bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdü. Sarımsak pazarını ziyaret eden Taşkörpü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; “Geçtiğimiz sene çiftçimiz biraz zorluklar çekti. Ama bu sene sarımsağımız gene yerini aldı. Sarımsakta fiyatı biz belirleriz, başka bir il belirleyemez” ifadelerine yer verdi....

Salı günleri ilçe merkezinde kurulan sarımsak pazarın da, hasadının yapılmasıyla birlikte, pazarda ki yerini aldı.İlçede ki en genç tüccar olan 22 yaşında ki Mehmet Tomar, pazarın en iyisi ve duble olarak tabir edilen Taşköprü sarımsağını 41,5 TL’den aldı. Belediye Başkanı Abdullah Çatal, sarımsak pazarı ziyaretinde satıcı Mehmet Çiftçi ile alıcı 22 yaşındaki genç tüccar Mehmet Tomar’ın pazarlığına şahitlik yaparak 45 TL’deki sarımsağı, genç tüccar Tomar’a 41,5 TL’den almasında aracı oldu.

ÇATAL: “SARIMSAKTA FİYATI BİZ BELİRLERİZ, BAŞKA BİR İL BELİRLEYEMEZ”


Sarımsak pazarında açıklamalarda bulunan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal; “Sarımsak Pazarımızda satışlarımız başladı. Sarımsak pazarında 41.5 TL’den 22 yaşındaki genç arkadaşımız Mehmet Tomar aldı. Bu süreçte de sarımsak fiyatlarımızın artacağına inanıyoruz. İnşallah çiftçimizin de yüzü gülecek. Geçtiğimiz sene çiftçimiz biraz zorluklar çekti. Ama bu sene sarımsağımız gene yerini aldı. Sarımsakta fiyatı biz belirleriz, başka bir il belirleyemez. 41 kere maşallah” dedi.

EN İYİ SARIMSAĞI 41,5 LİRAYA ALDI

Sarımsak pazarının en genç ve bu hafta kurulan pazarda en iyi sarımsağı 41.5 TL’den alan Sarımsak tüccarı Mehmet Tomar; “Taşköprü’de en genç sarımsak tüccarlarından biriyim. Bugün ki sarımsak pazarımız da 41,5 TL’den pazarın en iyi sarımsağını almış bulunmaktayım. Bu haftaki sarımsağımız orta boy sarımsağımız 27 TL’den, küçük boy sarımsağımız 20 TL’den alıcı buldu. Çiftçilerimiz bu fiyatlardan gayet mutlu ve umutlu. Fiyatlarımızın memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“REKOLTE BİRAZ DÜŞÜK OLDUĞUNDAN, FİYATLARIN DA ARTMASINI BEKLİYORUZ”

41,5 TL’den pazardaki en iyi sarımsağı satan Mehmet Çiftçi ise; “Bu haftaki sarımsak pazarımız da 41,5 TL’den 22 yaşındaki genç arkadaşımız Mehmet Tomar’a hayırlı ve uğurlu olsun. Üreticiler sarımsaktan bu yıl beklentisini buluyor. Rekolte biraz düşük olduğundan, fiyatların da artmasını bekliyoruz” dedi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum