Arama
Arama Sonuçları
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Kastamonu çocukları için ‘obezite’ alarmı!..
Dr. Şerifoğlu: “İleride daha dramatik bir durum bizi bekliyor”
300 yaşına kadar yaşamak mümkün mü?
Kalbiniz ve damarlarınız ne kadar sağlıklı olursa, diğer organlarınız da o kadar sağlıklı olacaktır.
Kastamonu AKED, 2 projeyle geliyor
AKED'in (Akademi Kültür Eğitim Derneği), bu yıl da biri yetişkin eğitimi alanında diğeri ise spor alanında iki Erasmus projesi kabul edildi.
Nasrullah’ta ‘Halk Sağlığı Sokağı’ kuruldu
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihlerinde Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Nasrullah Meydanında Halk Sağlığı Sokağı oluşturuldu.
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Yalnızlık başa bela: erken ölüm riski yüzde 14
Beş kıtada 2 milyonu aşkın kişinin incelendiği araştırma, yalnızlığın erken ölüm riskini yaklaşık yüzde 14, sosyal izolasyonun ise yüzde 32 oranında arttırdığını ortaya koydu. Yalnızlığa bağlı ölüm riskinde kanser yüzde 9 ile dikkat çekti.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.
Akşam bu saatte yemek kilo verdiriyor
ABD'de yapılan bir araştırma kilo vermek için akşam yemeğinin saatinin kritik bir öneme sahip olduğunu ortaya çıkardı. Harvard Tıp Fakültesi’nde yapılan bir araştırma, akşam yemeğine oturulan saatin, kilo vermede kritik bir önemi olduğunu ortaya çıkardı.
Dondurmanın 6 önemli faydası!
Dondurma, özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında serinlemek için en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.
İşte dünyanın en fazla yemek yiyen ülkeleri! Türkiye’nin sırası dikkat çekti
Konu yemek olduğunda Türkiye, sayısız lezzetiyle her zaman adından söz ettirmeyi başarıyor.
Bu 4 gıdayı sofralarınızdan uzak tutun! Vücudunuzda dayanılmaz ağrılara yol açıyor
Yediğimiz yiyeceklerin sağlıklı olması için vücudumuza neler zarar verir ya da fayda sağlar bunu bilmekten geçer. Bunun için bitkiler ve vücudumuz hakkında bilgi sahibi olmak sağlıklı yaşamak adına önem arz etmektedir. Uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyardı. Vücut ağrılarını artıran ve diğer ağrı veren besinler haberimizde...
Zencefilin faydaları nelerdir? neye iyi gelir?
Zencefil, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip eski bir baharattır. Dünyanın en çok bilinen ve hemen hemen her kültürde kullanılan zencefilin en önemli faydaları arasında bulantı ve ağrıyı hafifletme, osteoartriti tedavi etme, kanseri önleme, artrit tedavisi, solunum yollarını iyileştirme ve şişkinliği azaltma becerisi sayılabilir. Zencefilin faydalarından bazılarını sizler için detaylıca inceledik. İşte zencefilin faydaları...
Kastamonu’da öğrencilerin 3’te 1’i sağlıksız besleniyor
6 BİN ÖĞRENCİNİN FİZİKSEL GELİŞİMİ TARAMALARLA ORTAYA ÇIKTI
“A vitamini eksikliği gece körlüğüne yol açabilir”
Vitamin eksikliğinin nedenleri hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Yeterli ve dengeli beslenmemek, güneş ışığına yeterince maruz kalmamak, ilaçlar, parazitler, obezite cerrahileri mide ve bağırsağın vitamin emilimini bozan hastalıklara sebep olabilir. Bilinen 13 vitaminin eksikliği de vücutta bazı problemlere yol açabilir. Örneğin, A vitamini eksikliği gece körlüğü, göz kuruluğu, cilt ve mukoza problemlerine yol açarken; B12 vitamini eksikliği kansızlık, enerji düşüklüğü, baş dönmesi ve denge bozukluğuna sebep olabilir” dedi.
Kalp uzmanlarından altın değerinde tavsiyeler
Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bazı belediye, dernek ve şirketlerde kalp sağlığı seminerleri düzenleyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi kardiyoloji hekimleri, kalp sağlığı konusunda tavsiyelerde bulundu.
‘Güvenli yarınlar için mutlu sağlıklı kadınlar ve çocuklar’
Türk Anneler Derneği Şubesi’nin T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Sağlıklı Toplumsal Gelişim için Farkındalık Yaratıyoruz” projesinin açılış toplantısı Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlendi.Türk Anneler Derneği Şube Başkanı Ayten Kızıltan, çocuk istismarı ve ihmali, ergenlik sorunları, bağımlılıklar ve aşılamanın önemi hakkında seminerler verilerek toplumsal farkındalık oluşturması amaçlanan projeyle ilgili olarak; “Sağlıklı bireylerden oluşan bir toplum oluşturmaya katkı sağlamak amacıyla Kastamonu merkez, Bozkurt, Araç, Azdavay ve İhsangazi ilçelerinde ailelere ve çocuklara yönelik seminerler verilerek toplumsal farkındalık oluşturulması planlanmaktadır” dedi.
Kastamonu, DSÖ’nün raporuna ne diyor?
Dünya Sağlık Örgütü İlk defa hareketsizliğin etkileri üzerine küresel bir rapor hazırladı. Yayımlanan rapora göre hükümetler bu konuda tutumlarını değiştirmezse 2020-2030 yılları arasında fiziksel hareket eksiklik nedeniyle kalp sorunları, obezite ve diyabet gibi hastalıklara yakalananların sayısı yaklaşık 500 milyon olacak. Peki Kastamonu halkı bu konuda ne düşüyor? Bu hastalıklara yakalanmanın önüne geçebilmek için neler yapılmalı? CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri bu konuda vatandaşa mikrofon uzattı. Detaylar haberimizde…
Farkındalık için yürüdüler
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olması sebebiyle, toplumda farkındalık oluşturmak adına Türk Kızılay Kastamonu Şubesi üyeleri, sağlıklı yaşama dikkat çekmek için "Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.
Kastamonu’da ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında, Kalp ve Damar Sağlığı hastalıkları ve önlenebilir kronik hastalıklara, sağlıklı yaşam konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak için; 30 Eylül 2022 tarihinde, Şeyh Şabanı Veli Caddesinde, İl Sağlık Müdürü Dr .Yüksel Kutlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmet Şimşek, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Fatih Şerifoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir, idareciler, sağlık personelleri ve vatandaşların katılımıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi.
COVİD-19 geçirdiyseniz dikkat!
COVİD-19 geçiren kişilerin yaklaşık yüzde 20’sinde ‘uzamış Covid’ belirtilerini ve bulgularını gördüklerini aktaran Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülcan Çetin, “Birçok çalışma, COVID-19 ile enfekte hastalarda akciğerler, kalp, beyin, böbrekler ve vasküler sistem dâhil olmak üzere birçok organ veya sistemde kalıcı hasar bıraktığını belirlemiştir” dedi.
Türkiye’nin yüzde 56’sı obez
15 yaş üstü kişiler dikkat alındığında fazla kilo ve obez oranı en yüksek ülke ABD olarak kaydedilirken, Türkiye’nin listenin 9. sırasına yerleştiği saptandı.
Avrupa’nın en obez ülkesiyiz
Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrimiz Işılay Reis Yorgun, 4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Lösemide erken teşhis hayat kurtarıyor
Sık görülen çocukluk çağı kanserlerinden biri olan lösemi, erken teşhis edilirse başarıyla tedavi edilebiliyor. Çocukları lösemiye karşı korumanın yolu ise sağlıklı yaşam kurallarına özen göstermekten geçiyor.
İştahsız mısınız?
Nedeni nikotin olabilir...
15 yaş ve üstü, günün 6,3 saatini oturarak geçiriyor
Türkiye'de 15 yaş üzeri kadın ve erkeklerin günlük zamanının ortalama 6,3 saatini oturarak ya da uzanarak geçirdiği ortaya çıktı. Hareketsiz yaşam; obezite, kalp rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa da sebep oluyor.
Araştırma: Tatlandırıcılar iştahı artırıyor
Tıp dergisi JAMA Network'te yayımlanan araştırmaya göre, şeker yerine tatlandırıcı içeren içecekler özellikle obez, fazla kilolu ya da sağlıklı bir kiloda olmayan kişiler ve özellikle kadınlarda iştah açıcı etkiye sahip.