Kastamonu AKED, 2 projeyle geliyor;

Kastamonu AKED, 2 projeyle geliyor

AKED'in (Akademi Kültür Eğitim Derneği), bu yıl da biri yetişkin eğitimi alanında diğeri ise spor alanında iki Erasmus projesi kabul edildi....

2013 yılından bu yana hazırladığı Avrupa Birliği Projeleriyle Kastamonu’da adından başarıyla söz ettiren AKED'in (Akademi Kültür Eğitim Derneği), bu yıl da biri yetişkin eğitimi alanında diğeri ise spor alanında iki Erasmus projesi kabul edildi.

Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar Projeleri kapsamında; AKED tarafından yazılan Almanya’nın koordinatörlüğündeki proje, 60 bin Euro bütçe ile Almanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında 120 dezavantajlı bölgedeki kırsal kadına ve 30 yetişkin eğiticiye girişimcilik, dijital pazarlama ve sürdürülebilir ekolojik tarım eğitimleri verilerek bu konulardaki becerilerinin arttırılması amaçlanıyor.

Yunanistan koordinatörlüğünde, Türkiye ve Hırvatistan ortaklığında, Yunanistan Ulusal Ajansı tarafından 60 bin Euro destek alan Spor ve Akdeniz Diyeti konulu spor projesinde ise toplamda 75 genç (15 tanesi engelli birey olmak üzere) spora, fiziksel aktiviteye teşvik edilerek, sağlıklı bir yaşam tarzı için farkındalık sağlanması (bu farkındalığının arttırılmasına yönelik destek) amaçlanıyor. Engelli ve ekonomik açıdan dezavantajlı kişilerin spora katılımını destekleyen aktiviteler ve sağlıklı beslenme konularında (gıda, sağlık, esenlik ve spora bütünsel bir yaklaşımı) teşvik etmek amaçlanıyor. Proje; gençler için sporun önemi ve genç nüfusun önemli sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı bir araç olarak doğru beslenmenin gerekliliğini öne çıkararak, özellikle günümüzde birçok ülkede yüksek düzeyde rastlanan ve gençler arasında yaygın olan obezite sorununa dikkat çekmeyi, obeziteyle mücadele etmeyi amaçlıyor.

AKED Başkanı Suzan Avanoğlu, kabul edilen projelerle ilgili planlanan çalışmaları gerçekleştirerek amaçlanan hedeflere ulaşmak için gayret göstereceklerini ifade etti. 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum