Kastamonu’da ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’;

Kastamonu’da ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” etkinlikleri kapsamında, Kalp ve Damar Sağlığı hastalıkları ve önlenebilir kronik hastalıklara, sağlıklı yaşam konusunda toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak için; 30 Eylül 2022 tarihinde, Şeyh Şabanı Veli Caddesinde, İl Sağlık Müdürü Dr .Yüksel Kutlu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmet Şimşek, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Fatih Şerifoğlu, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hasan Kepiçoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özgür Yılmaz Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir, idareciler, sağlık personelleri ve vatandaşların katılımıyla “Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü” gerçekleştirildi....

KUTLU; “HAREKETSİZ YAŞAM, KRONİK HASTALIKLARIN GÖRÜLME SIKLIĞINI ARTIRMIŞTIR”

Bu kapsamda İl Sağlık müdürü  Yüksel Kutlu günün önemine binaen konuşmasında; “Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri ile gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik etmek amaçlanmaktadır. Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve teknolojideki gelişmeler ile yaşam koşullarının kolaylaşması giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi ile toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artırmıştır" dedi .

“YÜRÜYÜŞ YAPMAK EN YAYGIN VE KOLAY UYGULANABİLEN DAYANIKLILIK AKTİVİTESİDİR”

Fiziksel aktivite bedensel, ruhsal ve sosyal sağlığın korunması ve iyileştirilmesi açısından  büyük bir öneme sahip olduğuna  vurgu yapan Kutlu; “Günlük yaşamı mümkün oldukça aktif geçirmek sağlıklı bir yaşam için atılacak ilk adımdır. Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin farklı yaş gruplarındaki insanların sağlığına büyük katkıları olmaktadır. Yürüyüş yapmak ise tüm yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. Bireysel olarak yapacağımız yürüyüş aktivitesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığımızı destekleyen yapabileceğimiz ideal bir aktivitedir. Bu sebeple düzenlediğimiz etkinliğimize emeği geçen ve katılım sağlayarak etkinliğimizi onurlandıran, katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum