Arama
Arama Sonuçları
Makam koltuğuna çocuklar geçti!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, öğrenciler Vali Meftun Dallı'yı makamında ziyaret etti. Makam koltuğuna Şehit Burak Kapucu İlköğretim Okulu öğrencilerinden 3-C sınıfı öğrencisi Göktürk  Ömer Çoşgun oturdu.
Kastamonu'nun şehidi TBMM'de anıldı!
AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci TBMM'deki konuşmasında, kalp krizi geçirmesi sonucu şehit düşen Kastamonu Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş Muhammet Eyüp Kolukısa başta olmak üzere tüm şehitleri andı.
Türkiye’de görüldü; Kastamonu’ya doğru geliyor!
Uzman açıkladı; Türkiye’de familyası tespit edilen canlı, Kastamonu’ya doğru yayılıyor.
Aylık 30 bin lira maaşı var, çırak yetişmiyor
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yıllık usta Feridun Yaşayan, “Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor” dedi.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Tarih ve zenginliklerin buluştuğu o ilçe Kastamonu’da
Kastamonu'nun tarih ve doğal zenginliklerle dolu ilçesi Küre, köklü geçmişiyle dikkat çekiyor. İlçenin tarihi, ilk çağlara kadar uzanmakta olup, bakır madenleriyle ünlü olması bölgedeki medeniyetlerin ve imparatorlukların ilgisini her zaman çekti.
Kastamonu'nun yeni trafik dedektifleri hazır!
Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından Ali Fuat Darende İlkokulu öğrencileri tarafından 27 çocuk daha trafik konusunda bilgilendirildi
Kafkaslardan Anadolu’ya uzanan hikayenin rölyefi ilgi odağı oldu
Düzce Belediyesi tarafından Uzunmustafa Mahallesi Sabiha Ulusoy Kütüphanesi bahçesinde inşa edilen Kafkas Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene Kafkasya’dan çok sayıda konuk katılırken ortak söylem Anadolu topraklarının göçlerle yurt edinildiği ve geçmişte yaşanan acıların toplumsal hafızada kalıcı olması için daha çok sanat eseri icra edilmesi gerektiği oldu.
Kastamonu’daki tehlike 600 yıllık yarışa engel oldu
Kastamonu’da “tehlikeli durum” olarak adlandırılan kurak geçen kış ayları sadece çiftçiyi değil 600 yıllık geleneksel kızak yarışlarını da etkiledi. 600 yıllık geleneksel kızak yarışları kar yağmadığı için bu yıl yapılamadı.
Cumhur İttifakı'nın ilçe başkanları arasında aday krizi
MHP Taşköprü İlçe Başkanı Rıdvan Uçar ile AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol arasında aday krizi yaşandı.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
Bakan Yumaklı: ‘Kastamonulu olarak gurur duydum’
Hayırsever iş adamı Mecit Çetinkaya’nın katkılarıyla hizmete sunulan Mecit Çetinkaya Teknik Anadolu Lisesi binasının açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; yapılan hayra dikkat çekti ve Türkiye’ye Kastamonu’dan mesaj verdi. verdi.
Kastamonu HEM müdürü, gün yüzüne çıkardı!
Kastamonu Halk Eğitim Müdürü Ebubekir Yiğit, Kastamonu’nun derinlerinde kalan masalları, gün yüzüne çıkararak kitap haline getirdi.
Kastamonu Valiliği fidan dağıtacak
Yarın saat 10.00’da Kastamonu Valiliği Binası önünde fidan dağıtımı gerçekleşecek
Çalışma saatleri kısalıyor mu? İlk adım atıldı
Bir süredir konuşulan haftalık 45 saatlik çalışma süresinin düşürülmesine yönelik yeni bir gelişme yaşandı.
Meteoroloji'den uyarı!.. Sıcaklıklar birden düşecek
Ülke genelinde sıcak başlayan hava yerini yağışa bırakıyor. Yarından itibaren 6-8 derece arası düşecek sıcaklıkla yurdun birçok kesiminde sağanaklar bekleniyor.
Kastamonu el sanatları, Başkent’te sergilendi
“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 1000 yıllık hafıza” El sanatları sergisi Ankara’da bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.  
"Buna acil çözüm getirilmesi gerekiyor"
İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, ülkemizin engin sanatına değer katan ve yok olmakla karşı karşıya kalan mesleklerin nesillerce aktarılabilmesi adına harekete geçti.
"Geleceğin Türkiye'sini inşa edeceksiniz"
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Doğanyurt ilçesini ziyaret etti. İl Müdürü Gümüş, Doğanyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu.
Numan Kurtulmuş'tan İstiklal Yolu vurgusu
Çankırı'da güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik mesajı veren TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İnebolu'dan Ankara'ya uzanan İstiklal Yolu'ndan bahsetmeden geçmedi.
Rıza Kandemir ve RAL Yatırım Holding: Deprem Bölgesine Kararlılıkla Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
İskenderun'un merkezinde yükselen "New Tower" projesiyle, RAL Yatırım Holding ve GrainTürk, deprem bölgesine yönelik kararlılıklarını sergilemeye devam ediyor.
İhsangazi'de Erasmus+,TÜBİTAK ve e Twinning proje bilgilendirme toplantısı
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi öğretmenleri tarafından İhsangazi ilçesindeki öğretmen ve idarecilere, Erasmus+,TÜBİTAK ve e Twinning projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kastamonu TUREB'den Mahmud Bey Camii açıklaması: "Teşekkürü borç biliriz"
Kasaba Köyü Mahmud Bey Camii'nin Dünya Kültür Mirası Listesine eklenmesi vesilesiyle Kastamonu Turist Rehberleri Birliği (TUREB), bir basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada; "Mahmud Bey Camii UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne eklendiği haberini sevinç ve gururla öğrendik. Fikir aşamasından proje aşamasına, uzun ve zorlu sürecin her aşamasında süreci titizlikle takip eden, çaba sarf eden herkese teşekkürü borç biliriz" ifadelerine yer verildi.