"Buna acil çözüm getirilmesi gerekiyor";

"Buna acil çözüm getirilmesi gerekiyor"

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, ülkemizin engin sanatına değer katan ve yok olmakla karşı karşıya kalan mesleklerin nesillerce aktarılabilmesi adına harekete geçti....

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, ülkemizin engin sanatına değer katan ve yok olmakla karşı karşıya kalan mesleklerin nesillerce aktarılabilmesi adına harekete geçti.

Bakırcılık, el dokuma sanatları, hattat, ebru sanatı  gibi usta çırak ilişkisi ile devam eden özgün meslek gruplarında  ara eleman bulunamadığından bu güzide sanat, tarih oluyor. Bu noktada harekete geçen İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği, çözüm yolları bulunması adına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İzmir Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Semiha Özek ve Genel Sekreter Ender Keskin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Resul Kurt, Cüneyt Yüksel, Rabia İlhan, Erol Keleş, Zeki Korkuta ise komisyon başkanlarını ziyaret etti.

"BU SORUN TOPLUMUN BİR SORUNUDUR"

Ziyaretlerin her hafta devam edeceğini belirten Dernek Başkanı Semiha Özek: "Bu sorun toplumun bir sorunudur. Cumhurbaşkanımızın bu mağduriyeti gidereceğine inanıyoruz. Bu sorun çözüldüğü takdirde ara eleman sıkıntısı çözülür. Çırak bulunamadığı için bir çok meslek; bakırcılık, el dokuma sanatları, hattat, ebru sanatı gibi meslekler tarih oluyor. Buna acil çözüm getirilmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu. (Necla Tutuş)




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum