Cumhur İttifakı'nın ilçe başkanları arasında aday krizi;

Cumhur İttifakı'nın ilçe başkanları arasında aday krizi

MHP Taşköprü İlçe Başkanı Rıdvan Uçar ile AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol arasında aday krizi yaşandı....

MHP Taşköprü İlçe Başkanı Rıdvan Uçar, İlçe Seçim Kurulu’na verdikleri meclis üyesi adayları listesinde 3. sırada yer alan Aydan Sevil Gümüşoğlu’nun istifası üzerine bri açıklama yayınladı. Açıklamada baskı üzerine affını istedi' ifadelerine tepki AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol'dan geldi. Erol açıklamasında; "Biz baskı ile siyaset yapılmayacağının bilincinde olduğumuzu ve her şeyin halkımızın hür iradesinde bittiğinin inancındayız. Asılsız, kirli siyaset çerçevesinde birlik beraberliğimizi zedeleyici açıklamalardan rahatsızız" dedi.

EROL; "BİZ BASKI İLE SİYASET YAPILMAYACAĞININ BİLİNCİNDEYİZ"

AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Taşköprü Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Rıdvan Uçar 3. Sıra Belediye Meclis üyesine baskı yapılarak istifa ettirildiğine dair talihsiz bir basın açıklamasında bulunmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazısında mevzuatlara göre Halk Eğitim Merkezinde Kadrosuz usta öğreticilerin siyasi parti faaliyetlerinde bulunamayacağı açık olarak belirtmiştir. Mevzuatlara göre Belediye Meclis Üyesi olma şartlarını taşımadığı için istifa etmek zorunda kalan Belediye Meclis Üyesi adayınızın mecburi istifa konusunu çarpıtarak, algı yapmanın ilçemize hiçbir kazandırmayacağının hatta zarar vereceğinin kanısındayız. İlçede huzursuzluk yaratmak yerine belediye meclis adayınızın kendisinin açıklama yapmasının daha yerinde olacağının düşüncesindeyiz. Biz baskı ile siyaset yapılmayacağının bilincinde olduğumuzu ve her şeyin halkımızın hür iradesinde bittiğinin inancındayız. Halkımızın iradesine saygımız sonsuzdur. Cumhur ittifakının bütünlüğü adına dün olduğu gibi bugünde aynı bilinç ile elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz. "

"BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ZEDELEYİCİ AÇIKLAMALARDAN RAHATSIZIZ"

Erol devamında MHP İlçe Başkanı Rıdvan Uçar'a;  "Şimdi Sayın MHP Taşköprü İlçe Başkanına tüm halkımızın önünde soruyorum: AK Parti İlçe Teşkilatı olarak tuttuğumuz seçim bürolarının sahiplerine baskı yapıldı mı? AK Parti İlçe Teşkilatı olarak tuttuğumuz seçim bürolarının sahiplerini kim aradı? AK Parti İlçe Teşkilatı olarak tuttuğumuz seçim bürolarının anahtarları geri alındımı? AK Parti İlçe Teşkilatı olarak tuttuğumuz seçim bürolarının anahtarlarını geri aldırmak baskı siyaseti değil mi? Biz birlik tohumları saçarak halkımızı bir araya getirmeye, el ele verip bu topraklara ve gelecek nesillere ilçemize yakışır eserler bırakma çabası içerisindeyken buna benzer asılsız açıklamalarla kirli siyaset çerçevesinde birlik beraberliğimizi zedeleyici açıklamalardan rahatsız olduğumuzu belirtir kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

NE OLMUŞTU?

Milliyetçi Hareket Partisi Taşköprü İlçe Başkanı Rıdvan Uçar, İlçe Seçim Kurulu’na verdikleri meclis üyesi adayları listesinde 3. sırada yer alan Aydan Sevil Gümüşoğlu’nun istifası üzerine bir basın açıklaması yayımlamıştı.

UÇAR; "MAALESEF AYDAN HANIMIN ÜZERİNDE OLUŞTURULAN BASKI NEDENİYLE, TARAFIMIZDAN MECLİS ÜYELİĞİNDEN AFFINI İSTEDİ"

Uçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Ayırmadan ayrışmadan sloganı ile çıktığımız bu yolda birlik beraberliğimize katkı sağlayacağına inandığımız Cumhur ittifakımızın ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi'nde uzun yıllar siyasi çalışmalarda bulunan Aydan Sevil Gümüşoğlu hanımefendi ile birlikte yol yürümeye karar verdik. Biz hep beraber daha fazla kişiye nasıl iş aş sağlayabilirizin uğraşını verirken maalesef Aydan hanımın üzerinde oluşturulan baskı nedeniyle tarafımızdan meclis üyeliğinden affını istedi. Bizde bu talebini Aydan hanımının menfaatleri doğrultusunda ve mağduriyet yaşamaması adına uygun görerek kabul ettik. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin Taşköprü'müze ve ülkemize hayırlar getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz eder saygı ve sevgilerimizi sunarız.”

MHP İlçe Başkanı Rıdvan Uçar'ın bu açıklaması AK Parti'nin tepkisini çekti.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum