Bakan Yumaklı: ‘Kastamonulu olarak gurur duydum’;

Bakan Yumaklı: ‘Kastamonulu olarak gurur duydum’

Hayırsever iş adamı Mecit Çetinkaya’nın katkılarıyla hizmete sunulan Mecit Çetinkaya Teknik Anadolu Lisesi binasının açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; yapılan hayra dikkat çekti ve Türkiye’ye Kastamonu’dan mesaj verdi. verdi....

 

YUMAKLI; " BİR KASTAMONULU OLARAK BUNDAN GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUM"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Öncelikle, Kastamonu’ya böyle önemli bir hizmette bulunan değerli işadamı Mecit Çetinkaya’yı tebrik ediyor, kendisine hassaten teşekkür ediyorum. Bu anlamlı hizmetin, bütün iş insanlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum. Bununla Kastamonulu hemşerilerimin hayır dualarını alacağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi, yüce kitabımız Kur’an’ı Kerimde Allah,  'Hayır işlerinde yarışınız' buyuruyor.  Açılışını yaptığımız bu güzel eseri, hayırda yarışmanın bir ifadesi olarak görüyor, bir Kastamonulu olarak bundan gurur ve mutluluk duyuyorum. Böylesine donanımlı, layıkıyla yapılmış eserlerin Kastamonu’ya ve iş insanlarımıza çok yakıştığını burada özellikle söylemek isterim."

"İNŞA EDECEĞİMİZ TÜRKİYE YÜZYILIYLA, HEDEFLERİMİZİ DAHA DA BÜYÜTÜYORUZ"

Eğitimin, bir milletin geleceğini ve istiklalini temsil ettiğini dile getiren Bakan Yumaklı; "Eğitimde geri kalmış toplumlar, sadece çağın gerisinde kalmayacak, başka toplumlara, başka ülkelere de bağımlı hale geleceklerdir. Eğitim, esasen toplumların niteliğini ve gücünü artıran en önemli faktörlerden biridir. Bunun için, çocuklarımızı, gençlerimizi en donanımlı şekilde geleceğe hazırlayacak yatırımları yapmak zorundayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım attığımız şu süreçte, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak adına büyük bir vizyon değişimi içindeyiz. Bu çerçevede, Anadolu topraklarında tevarüs ettiğimiz bin yıllık medeniyet birikimine ve milletimizin irfanına güveniyoruz. Önümüzdeki süreçte inşa edeceğimiz Türkiye Yüzyılıyla, hedeflerimizi daha da büyütüyoruz.  Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoluna bu kararlılıkla devam ediyor. Bunun için, maddi ve manevi bütün kaynaklarımızı geleceğimiz için seferber ediyoruz. Çünkü, bilimle, fenle, ahlakla, maneviyatla donatılmış güçlü nesiller, güçlü ve büyük Türkiye’nin olmazsa olmazıdır" diye konuştu.

"BU YENİ BİNANIN İYİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLACAĞI KANAATİNDEYİM"

Bakan Yumaklı devamında şunları söyledi; "Halk ozanımız Âşık Veysel, bakınız ne güzel söylüyor: 'Dünyanın en zengin aklını gördüm, sermayesini sordum, dedi ki: okul.' Bizler işte bu irfana ve kavrayışa sahip bir ecdadın evlatlarıyız. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için milletçe bu hassasiyeti gösterecek ve el ele vereceğiz. Bugün açılışını yaptığımız okul binasıyla bunun çok güzel bir örneğini yaşıyoruz. Eğitim, donanım ve bilgiye olduğu kadar; gönül, sevgi ve motivasyona da dayanmaktadır. İdarecisinden öğretmenine kadar,fedakarlık ve emek isteyen bir iştir. Lisemize kazandırılan bu yeni binanın, sahip olduğu donanımsal ve modern özellikleriyle öğrenciler, yöneticiler ve öğretmenlerimiz için iyi bir motivasyon kaynağı olacağı kanaatindeyim. Başarılarınıza önemli bir katkı sağlayacaktır inşallah. Okulumuzun Kastamonu’ya ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sevgili çocuklarımıza ve öğretmenlerimize eğitim hayatında başarılar diliyorum. Mecit Çetinkaya beye eğitime verdiği bu güzel destek için bir kere daha teşekkür ediyor, babası merhum Mecit Çetinkaya’ya Allah’ın rahmetini niyaz ediyorum."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum