Arama
Arama Sonuçları
İş dünyasının büyük buluşması KASTEXPO başlıyor
Kastamonu iş dünyasının buluşma arenası olacak KASTEXPO (Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı), 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 3. salonda inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirecek
İş dünyasının büyük buluşması KASTEXPO başlıyor
Kastamonu iş dünyasının buluşma arenası olacak KASTEXPO (Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı), 13-16 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi 3. salonda inşaat, yapı ve daha birçok sektör paydaşını bir araya getirecek
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Threads Uygulaması İle Nasıl Para Kazanılır?
Threads uygulaması da özellikle yaratıcı içerik üreticileri için büyük bir potansiyel taşımaktadır…
Threads Uygulaması İle Nasıl Para Kazanılır?
Threads uygulaması da özellikle yaratıcı içerik üreticileri için büyük bir potansiyel taşımaktadır.
MÜSİAD'ın 2. Hasbihal toplantısı, Kastilya'da düzenlendi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı’nca Yolkonak Köyü’ne yeni tesis yapan, resmi açılışı önümüzdeki aylarda yapılacak olan Kastilya Turizm Tesisi Sahibi Yılmaz Uzan’ın Restaurat Salonu’nda Genişletilmiş 2. hasbihal toplantısı yapıldı.
Kastamonu Park Dedeman'da Yerlikaya dönemi
Park Dedeman Kastamonu Genel Müdürü değişti! Yönetimi Burak Yerlikaya devraldı
PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek? Uzmanlar açıkladı
Uzman isimler "PKK ne zaman teslim bayrağı çekecek?" sorusunu cevaplandırdı.
Uçan arabalar çıkacak mı? ne zaman çıkacak?
Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, hayal gibi görünen pek çok fikir gerçeğe dönüşmeye başlıyor. Bu yeniliklerden biri de uçan arabalar. Bilim kurgu filmlerinden tanıdık gelen bu konsept, günümüzde gerçek bir alternatif taşımacılık çözümü olarak dikkat çekiyor. Yapay zeka Chat GPT uçan arabaların 2030'lu yılların ortalarına doğru kullanıma hazır hale gelebileceğini öngörüyor.
F-16’lara Türk beyni: daha güçlü hale gelecek
Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan F-16'ları milli sistem ve entegrasyonu sağlanan yerli füze ve mühimmatlar ile daha güçlü hale getirmeyi hedefliyor. Buna göre komutanlık içerisinde yer alan 30, 40 ve 50 blok seviyesine sahip 165 adet F-16, 2030 yılına kadar kademeli olarak “viper” seviyesine sahip savaş uçaklarına dönüşecek.
Mehmetçiğin yeni yol arkadaşı: ‘keçi
Robotik ürünlerin askerlerle birlikte hareket ettiği konsept yaygınlaşıyor. Bu alandaki talebe göre farklı ürünler geliştiren Türk savunma sanayii firmalarının son işlerinden biri de Keçi… Söz konusu robot köpek askeri timde ‘kol’ görevi üstleniyor ve çamur, engebeli arazi, mayın bölgesinde keşif gibi zorlu görevleri başarıyla yerine getiriyor.’
Bu kolonyanın 40 yıl hatırı var! Kahve kolonyası…
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde üretilen kahve kokulu kolonya yoğun ilgi görüyor.
"Kastamonu, milli iradenin yanında olduğunu gururla gösterdi"
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kahraman Kastamonu halkı da Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve milli iradenin yanında olduğunu büyük bir gururla göstermiştir" ifadelerine yer verdi.
15 Temmuz için toplanıldı
Küre kaymakamı Cezmi Kandemir başkanlığında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” hazırlık toplantısı yapılarak anma gününde düzenlenecek olan etkinlikler ile kurumlara düşen görev ve sorumluluklar görüşüldü.
Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği kuruluyor
Bursa’nın öncülüğünde “Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği” kuruluyor.
Yerli otomobil Togg 5 yaşında
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla 2018'de kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), 25 Haziran 2023'te 5. yılına giriyor.
LinkedIn'e Göre 2023'te İş İmkanları!
İş dünyasının sosyal ağı Linkedin, 2023 yılı için ortaya çıkan iş ilanlarını açıkladı.
Moda dünyasının gözü Kastamonu'ya dönecek
İstanbul’da yılda bir kez düzenlenen ve ülkenin en önemli moda organizasyonu olan Open Stage Awards’da bu yıl Kastamonu rüzgârı esecek.
'Şekil değiştiren İHA'lar göreve hazır
ASELSAN'ın şekil değiştiren insansız hava aracı (İHA) uçmaya başladı, ürünleştirme aşamasına geçiliyor.
Bu mitingde 12 bin 600 personel görev yapıyor
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen AK Parti "Büyük İstanbul Mitingi"ne rekor katılım gerçekleşiyor. Yüzbinlerce kişi, Atatürk Havalimanı'nda mitingi için oluşturulan alanı dolduruyor.
Altay Tankı TSK’ya teslim ediliyor
BMC Savunma tarafından üretilen iki adet Yeni ALTAY Tankı, testleri için Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.
Türkiye'ye girişi farklı oldu! Çekilişle Tesla hediye edilecek!
Geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarına giren ABD merkezli otomobil devi Tesla, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da çekilişle bir kişiye hediye edilecek.
Abiye Tasarımında Hangi Kumaşlar Kullanılıyor?
Parlak payetlerle kaplanan payetler, akşam partileri için idealdir.
Bakan Soylu Cumhurbaşkanlığı yarışında son durumu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Kanala TOGG ile gelen Soylu, ''Çok esnek bir araba. Bindiğinizde diğer arabalar ötekileşiyor'' dedi.
kastamonuentegre.com yenilendi
Kastamonu Entegre, kurumsal web sitesini yeniledi. Modern ve yenilikçi tasarımıyla kullanıcı dostu bir deneyim sunan kastamonuentegre.com, sanal gerçeklik uygulaması “Sen Tasarla” ve bölge bazlı dil seçenekleriyle sektörde yeni bir sayfa açıyor.
Genç ASRİAD Kastamonu Şubesi açıldı
Asrın Genç İş Adamları Derneği (Genç ASRİAD) Kastamonu Şubesi, hafta sonu gerçekleştirilen açılış programı ile Kastamonu’daki hayatına resmen başladı. Genç ASRİAD Kastamonu Şube Başkanı Dinçer Özdemir oldu.
Ahmet Yesevi’de Klasik Türk Müziği konseri
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü öğrencileri ve Hümayun Türk Müziği Topluluğu, Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda “Makamsal Doğuşlar” adlı Klasik Türk Müziği konseri verdi.
"İğne oyası geçmişimizin sözsüz iletişimidir"
Kastamonu'ya özgü olan iğne oyası gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, iğne oyasının, hem geçmişteki yerini ve değerini hem de Kastamonu kültürünü gün yüzüne çıkardığını vurguladı. İğne oyasının etrafındaki figürlerin hepsinin birer farklı anlam içerdiğini aynı zamanda sözsüz iletişim yerine de geçtiğini söyleyen Durgut; "iğne oyası aslında sözsüz bir iletişim aracıdır. Her bir figürün anlamı garklı ve değerlidir" ifadelerine yer verdi.
AK Parti camiası Danışma Meclisi’nde buluştu
AK Parti Merkez İlçe Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı dün Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.