"Kastamonu, milli iradenin yanında olduğunu gururla gösterdi";

"Kastamonu, milli iradenin yanında olduğunu gururla gösterdi"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi. Vali Avni Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kahraman Kastamonu halkı da Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve milli iradenin yanında olduğunu büyük bir gururla göstermiştir" ifadelerine yer verdi....

Programa Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidioğlu, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Jandarma Komutanı Zafer Özden, kurum amirleri STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri,gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VİDİNLİOĞLU; "HAİNE MERHAMET, VATANA İHANETTİR" 

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu konuşmasında; “Biz Kastamonu özelinde Şeyh Şaban-ı Veli’nin, Mehmet Fevzi Efendi’nin, Şerife Bacıların, Rahime Kaptanların, Halime Çavuşların İstiklal Harbinde ve Çanakkale’de binlerce şehit vermiş bir ilin evlatlarıyız, torunlarıyız. Türkiye genelinde de bu ülke öyle gazete kuponlarıyla kazanılmadı. Ufacık bir tas hoşafa ve kuru ekmeğe günlerce açlığa rağmen kazandık bu vatanı. Mevlana’nın torunları,  Alparslanların, Kanunilerin torunları o gün o milli ruhu ayağa kaldırdı. O milli ruhun ayağa kalkmasında o melun gecede, tankları kendi milletinin mensuplarına, hoş onların milliyetinin ne olduğunu bilmiyorum. Mezheplerin de kesin bir şey vardır. Çünkü bu milletin mayası sağlamdır. Kendi vatandaşına silah uzatacak tankı üzerine sürecek kadar gözü dönmüşkerdi. Ama bir şeyi hesap etmediler. 'Mevcut hükümetin yanındayız ve devletin yanındayız' diyen o gür sesi o gün öğrendiler. "Genel merkezin bütün ışıklarını yakın' diyen o gür ses, Türkmen beyinin sesiydi, Allah uzun ömürler versin Genel Başkanımıza. Ve akabinde yine bir gür ses geldi devletimizin başından Cumhurbaşkanımızdan. 'Vatandaşlarımızın hepsini meydanlara bekliyorum' dedi öyle kolay bir gece değildi. O gece işte bugünlerin de müjdesi oldu ve o gece milletin evlatları kararı aldılar ve Cumhur ittifakı öyle kuruldu. Bugün kimin kiminle yol yürüdüğüne bakarsanız vatan evlatlarının nerede olduğunu görürsünüz. Biz bu geceyi unutmayacağız. Bu gece şehit olanları unutmayacağız mekanları cennet olsun. Unutursak kanımız kurusun ama bir daha yeltenirlerse bu iblisin çocukları, onlara bu dünyaya yerle bir etmek de boynumuzun borcu olsun. Biz dünden aşina değiliz teröre. Her kim ki vatana göz dikti, devlete düşman oldu, milletle ters düştü, bayrakla problemi var, ezanla problemi var, bizim geleneğimizde var biz hep karşısında durduk. Ve durmaya da devam edeceğiz. Haine merhamet vatana ihanettir.  Unutmadık unutmayacağız. Bu vesileyle o gece o melun gece o şer gecesinde bir hayır doğdu işte o hayrın neticesinde de ülkeyi Türkiye yüzyılını hazırlayacak kadrolar harekete geçtiler. Cenabı Allah birliğimizi dirliğimizi devam ettirsin. Beraberliğimize halel gelmesin. Elinden tuttuğumuz müddetçe bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur evelallah hepsine hallederiz" dedi.


EKMEKCİ; "FETÖ KALKIŞMASI, TÜRK MİLLETİNİN ÇELİK İRADESİNE ÇARPIP TUZLA BUZ OLDU"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekçi; “Yakın tarihimizde en kahredici darbe girişimi olan ayın FETÖ kalkışmasının bugün 7 yıl dönümü. Aynı zamanda devletimiz ve milletimizin yılmaz bir iradeyle omuz omuza ortaya koyduğu şanlı direnişin de asla tarihten silinmeyecek yıl dönümü. Milleti tarih boyunca yurduna, bayrağına, bağımsızlığına, iradesine daim sahip çıkarak günümüze geldi. Son devletinin çatısı altında buluştu. Emperyalist güçler ve yerli maşaları olan FETÖ terör örgütünün kalkışması 15 Temmuz 2016’da aziz Türk milletinin bağrındaki çelik irade çarpıp tuzla buz oldu. Milletimizin asil evlatları korkmadan Bir an tereddüt göstermeden sonunu düşünmeden mermilerin tankların önüne siper oldu. 252 kardeşimiz şehadet ve şereflendirildi. Her birine yüce Allah'tan rahmet aileleri başta olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum. 15 temmuz destanımız cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve 85 milyon Türk vatanseverlerinin altın harflerle yazdığı ve asla unutulmayacak bir tarihi vesikadır. Dünyanın en kıymetli coğrafyası üzerinde kurulu ve varlığı ile dünyanın tüm mazlum milletlerine ilham ve dayanak olan Türkiye  cumhuriyetimizin elbette içte ve dışta düşmanları asla eksik olmayacaktır. Her ne güç ile gelirse gelsinler büyük ve güçlü  Türkiye hepimizden hiçbir mihrak milletimizi geri çeviremeyecek. Burası canı cananı bütün varımı alsın da Hüda etmesin tek beni vatanımdan dünyada cüda diyenlerin vatanı. Burası, Türkiye. Asla durmayacağız. Çok çalışacağız. Her anlamda ülkemizi dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline getireceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi bir olacağız diri olacağız kardeş olacağız. Birlikte Türkiye olacağız. 15 temmuz demokrasi ve milli birlik kutlu olsun Türkiye Cumhuriyeti ilelebet daim ve baki olsun.


ULUAY; "GÖRÜŞÜ FARKLI İNSANLAR NU DAVA İÇİN MEYDANLARDAYDI"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay da 15 Temmuz 2016’da AK Parti’ye Kastamonu il başkanı olduğunu dile getirerek o günkü anısını şu sözlerle paylaştı; “Televizyonlarda hareketliliği gördükten sonra acaba dedik ne oluyor diye genel merkezi aradık. Onlar da işi çok çözemediklerini söylemişlerdi. 'Genel merkezin ışıklarını yaktık biz genel merkezdeyiz siz de il başkanlığının ışıklarını yakın herkesi il başkanlığına davet edin partili partisiz herkesi' demişlerdi. Biz hemen partiyi açtık mesajlarımızı attık, ulaşabildiklerimize Parti’ye gelmelerini söyledik. Bir süre sonra meydanlarda toplanma kararı alındı. O süreçte heyecanlandıran ve umutlandıran 3 tane gelişme oldu. Birincisi bir baktık Kastamonu’da gerek silahlı kuvvetlerimizde gerek emniyetimizde bu darbe girişimine sahip çıkılmadığını gördük. İlk rahatlığı orada yaşadık. Bizim Kahraman ordumuzun Kahraman polisinizin organize bir operasyonu değildi. 3-5 tane hainin operasyonuydu ve mutlaka bir şekilde durdurulacaktı. Yeri gelmişken o gün darbe girişimine halkımızla birlikte karşı koyan yine emniyet ve askeriyedeki kahramanlarımızı da tebrik etmek istiyorum. Meydanlarda elinde Türk bayrağı olan insanlarımızı gördüğümde çok rahatladık. Bayrağın bir bez parçası olmadığını insan orada anlıyor insan. Huzur ortamında bayraklara sonsuz şiirler yazılabilir sonsuz övgülerle anlatılabilir ama o tür ortamlarda kendi bayrağını gördüğün zaman insanın işte bayrağın değerini bayrağı ne demek olduğunu orada daha iyi anlıyor. En nihayetinde Cumhurbaşkanımızı duyduğumuzda artık tamam o anki heyecanımızı o anki duygularımızı anlatmak mümkün değil. Demek ki bir memleketin bir devletin bir vatanın payidar olabilmesi için liderinin olması lazım, bayrağının olması lazım ve kahraman ordusunun olması gerekiyor. Allah’a şükür ki biz bunlara sahibiz. Siyasi partisi, görüşü ne olursa olsun bu davaya sahip çıkmak için herkes oradaydı. 

Şerife Bacının yavrusunun üzerindeki örtüyü alıp merminin üzerine örttüğü duygularla yine o gece o melun gece meyhaneden çıkanlarla, camiden çıkanların hep beraber bu memlekete sahip çıkmak için meydanlara koştuğu ruhla, bu memlekete sahip çıktığımız zaman inşallah bizim karşımızda hiçbir beşeri güç duramayacaktır." 

ÇAKIR; "BUGÜN, DEMOKRASİ ZAFERİDİR"

Vali Avni Çakır ise konuşmasında şunları dile getirdi; "Ülkemizin büyük mücadeleler sonucu elde ettiği kazanımlarını ne pahasına olursa olsun koruyacağını içerde ve dışarda tüm düşmanlara gösterdiğimiz gündür bugün. Kurtuluş Savaşı ruhuyla hareket eden aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin ihanet şebekesi karşısında gösterdiği onurlu duruşu sonucunda elde edilen bir demokrasi zaferidir bugün. Türlü oyunlarla kılık değiştirerek karşısına çıkan hain FETÖ terör örgütüne ve onun dış destekçilerine ders verildiği gündür bugün. Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünü kutlamaya hazırladığımız bu yıl vesilesiyle bu yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü 'Türkiye Yüzyılının Kahramanları' konsepti ile kutluyoruz. Bu sebeple, O gece;  Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklarda bir olan, beraber olan vatan uğruna destan yazanlara Türkiye Yüzyılının kahramanları diyoruz. Darbeci hainlere karşı göğsünü siper edenlere demokrasinin kahramanları diyoruz, Milli İradeye, demokrasiye gönül verenlere, milli iradenin kahramanları diyoruz. Omuz omuza, gururla, ay yıldızı savunanlara milletin kahramanları diyoruz. Ezelden beridir hür yaşayan ve daima hür yaşayacak olanlara vatanın kahramanları diyoruz. Bu sebeple, o gece sokağa çıkan ve ülkesine duyduğu büyük sevgi sayesinde gözlerini kırpmadan canları pahasına mücadele veren bu halk, şanlı tarihimizin kahramanlar sayfasındaki yerini, tıpkı   Malazgirt’te, İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, Sakarya’da, Kıbrıs’ta olduğu gibi almıştır. Yine bu gece Kahraman Kastamonu halkı da Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve milli iradenin yanında olduğunu büyük bir gururla göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi ülkesi ve milleti için can veren bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, tüm gazilerimize sağlık diliyorum.  Bu vesileyle de tarihten bugüne vatanı, bayrağı ve ezanı uğruna canını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve hayırlı ömürler diliyorum" diye konuştu.


Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti. Protokol konuşmaların ardında Olukbaşı’ndan  Cumhuriyet Meydanı’na kadar Sancak koşusu yapan gençler vali Avni Çakır’a sancağı teslim etti. Vali Avni Çakır gençlere teşekkür belgesi takdim etti. Programın devamında günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirildi. Akabinde kahramanlık türküleri ve ilahiler seslendirildi. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde ise Türkiye'de tüm camilerden sela sesleri yükseldi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum