Arama
Arama Sonuçları
'Çılgın İnebolulu' kendi kanosunu kendi yapıyor
"Çılgın İnebolulu" Ahmet Ergün, yüksek maliyeti nedeniyle kendisine yeni bir kano yapmak için kolları sıvadı.
Biraz coğrafya: Kastamonu’nun köy ve ilçeleri
Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir ildir. Kastamonu’nun 20 ilçesi ve 1.200’den fazla köyü vardır. Kastamonu’nun köyleri, tarihi, doğası ve yaşamı ile dikkat çekmektedir. Bu haberde, Kastamonu’nun köylerinin eski isimleri, en güzel köyleri, ilçe ve köyleri, merkeze yakın köyleri, sahil köyleri, rakımı ve haritası hakkında bilgiler.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Kastamonu’yu ve birçok ili doğrudan etkiliyor
Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene ısırığı vakalarına ilişkin dünyadan korkunç bir uyarı geldi. Ülkemizde en çok Çorum, Sivas, Tokat, Çankırı, Kastamonu ve İstanbul'da rastlanan kenelere yönelik vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Belirtilene göre, kene ısırıkları insan vücudunda "kırmızı et alerjisi" veya "kene ısırığı et alerjisi" olarak bilinen bir sendroma neden oluyor. Kene ısırığına maruz kaldıktan sonra et tüketmek alerjiyi tetikleyebiliyor.
Kanoculardan polislere sürpriz
Geçen yıl İstanbul’dan İnebolu’ya, bu yıl da yine İstanbul’dan Çanakkale’ye kürek çeken kanocu genç hemşehrilerimiz Ahmet Ergün ve Keremhan Kara, Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş yıl dönümünü de unutmadı.
En güvenli hastane
Kastamonu'da, 650 milyon liralık yatırımla inşa edilen 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde çalışmaların yüzde 16'sı tamamlandı. 2024 yılı Ağustos ayında çalışmaların bitmesi planlanan hastane, temelinde kullanılan sismik izolatör sistemi sayesinde depremlerden korunacak.
Fizik Tedavi hastanesinin inşaatında dikkat çeken ayrıntı!
Kastamonu'da, 650 milyon liralık yatırımla inşa edilen 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde çalışmaların yüzde 16'sı tamamlandı.
En güvenli hastane
Kastamonu'da, 650 milyon liralık yatırımla inşa edilen 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinde çalışmaların yüzde 16'sı tamamlandı. 2024 yılı Ağustos ayında çalışmaların bitmesi planlanan hastane, temelinde kullanılan sismik izolatör sistemi sayesinde depremlerden korunacak.
Çılgın İnebolulu kanocular Çanakkale yolunda
Geçen yıl İstanbul’dan İnebolu’ya kano ile kürek çekerek 480 kilometrelik etabı 15 günde tamamlayan ve 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Günümüzün yıl dönümüne renk katan hemşehrilerimiz Ahmet Ergün ve Keremhan Kara bu sefer de Çanakkale yolculuğuna çıkıyor.
“Türkiye 3 metre hareket etti”
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, "Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor" dedi.
‘Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmeli’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Değişen iklim koşullarına karşı üreticilerimiz desteklenmelidir” dedi.
Bitkisel yağlarda gümrük vergisi sıfırlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere ayçiçek, mısır, soya ve palm yağında gümrük vergisi 31 Aralık’a kadar sıfırlandı.
Çakır da Offroad’a katıldı
Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Tosya Doğa Sporları Kültür ve Sanat Festivalinin açılış ve 1. Gün etkinlik programı Vali Avni Çakır’ın katılımı ile başlatıldı. Programda, Vali Avni Çakır, Tosya Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, kamu kurum amirleri ve doğaseverler yer aldı.
Şeref ve kahramanlığın 101. yılı
9 Haziran İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü’nün 101’nci yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni ile başladı.
İnebolu’ya geldiler
Milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşı’nda teknelerle İstanbul’dan İnebolu Limanı’na cephane taşınmasını canlandırmak için, Türk bayrağıyla Kabataş’tan İnebolu’ya doğru kanolarla yolculuğa çıkan ekip, İnebolu Limanına ulaştı.
Özlüce'ye ulaştılar
25 Mayıs'ta kanolarla yola çıkan Ahmet Ergün ve Keremhan Kara Kastamonu İlçesinde bulunan Özlüce Köyü Balıkçı Barınağına ulaştı.
12 gündür denizdeler
Milli mücadelenin yaşandığı Kurtuluş Savaşı'nda teknelerle İstanbul’dan İnebolu Limanı’na cephane taşınmasını canlandırmak için, Türk bayrağıyla Kabataş’tan İnebolu’ya doğru kanolarla yolculuğa çıkan ekip, Kastamonu’nun Cide ilçesine ulaştı.
Kano sporcuları Cide'de
Kano sporcuları cideye ulaştı.
İnebolu'dan Kastamonu'ya kanoyla gelecekler
25 Mayıs 2022 tarihinde 1921 İnebolu Kurtuluşu’nun 101.Yılı şerefine kano sporcuları Ahmet Ergün ve Keremhan Kara Kabataş İnebolu Sokağı'nın karşısından suya çıkarak İnebolu Limanı'na kadar kürek çekecek.
‘KSK’yı bünyemize katmak istiyoruz’
İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek, kulübün kuruluş amacının İstanbul'daki potansiyeli Kastamonu'ya kazandırmak olduğunu söyledi.
Kent Kart dolum noktaları yaygınlaşıyor
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan, şehir içi toplu ulaşımda kartlı sisteme geçiş gerçekleştirildi. Sivil kart ücret bedeli 13 TL olurken; öğrenci, engelli, 65 yaş vb. kartları ise 16,25 TL karşılığında vatandaşların hizmetine sunuldu.
Diyette Yağ Tüketimi
Diyette yağ tüketimi ile ilgili her gün birçok soru alıyoruz. Çünkü vücuttaki fazla kilolar yağ olarak depolandığı için düşünüyoruz ki fazla yağ tüketiminden kaynaklı oluyor. Aslında böyle bir durum söz konusu değil. Biz hangi besin grubunu fazla tüketirsek bu vücutta yağ olarak depolanıyor. Yani buradaki suçu tamamen yağ grubundaki besinlere atamayız.
Futbola ve gençliğe adanmış bir hayat: Dr. İlker Dilek
İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. İlker Dilek, kulübü ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
DENGELİ BESLENME NEDİR, HANGİ BESİNLERE YER VERİLİR?
Dengeli beslenme nedir, nasıl yapılır? Dengeli beslenmek için hangi besinlere yer verilmelidir? İşte, Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'ın anlatımıyla dengeli beslenme:
Selzedelere berberlerden örnek hizmet
Sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’da afet bölgesinde evlerini kaybeden ya da kullanılamaz halde olan vatandaşların geçici olarak yerleştirildiği Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan afetzedelerin kişisel bakımları yapıldı