Kastamonu Üniversiteli judoculardan büyük başarı;

Kastamonu Üniversiteli judoculardan büyük başarı

......

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Spor Bilimleri Öğrencilerinden Sıla Ersin ve Merve Azak kazandığı madalyalar ile üniversitenin adını duyurdu.

7-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Hollanda’nın Hague kentinde düzenlenen Gençler Avrupa Judo Şampiyonası birinci gününde 48 kg’da KÜ öğrencisi Merve Azak, finalde İtalyan Sofia Mazzola’yı yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDA BÜYÜK BAŞARI

Portekiz'in Odivelas kentinde 4 Ekim-8 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen Gençler Dünya Judo Şampiyonası’nda ise Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Sıla Ersin, dünya ikincisi oldu. Şampiyonada 48 kg'da mücadele eden milli judocu Sıla Ersin, finalde Japon rakibi Kano Miyaki'ye mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

TOPAL: “ÖĞRENCİLERİMİZ TARİHE GEÇTİ”

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, öğrencilerin elde ettiği başarılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kastamonu Üniversitesi olarak spora ve sporcuya her türlü desteği vermekten onur duyduğunun altını çizdi. Ayrıca Rektör Topal, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında yer alan tüm öğrencilerin elde ettikleri başarıların tarihe geçtiğini ifade ederek, sporculara Kastamonu Üniversitesinin adını duyurdukları için teşekkür etti ve başarılar diledi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum