Kent Kart dolum noktaları yaygınlaşıyor;

Kent Kart dolum noktaları yaygınlaşıyor

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan, şehir içi toplu ulaşımda kartlı sisteme geçiş gerçekleştirildi. Sivil kart ücret bedeli 13 TL olurken; öğrenci, engelli, 65 yaş vb. kartları ise 16,25 TL karşılığında vatandaşların hizmetine sunuldu....

Kartlı sisteme geçişin ardından sınırlı sayıdaki dolum noktaları vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Daha öncesinde 1 Aralık itibariyle nakit ödemenin sona ereceği belirtilirken, bu tarih, yoğunluktan kaynaklı olarak 16 Aralık’a ertelendi. Sistemin yeni olmasıyla beraber şehir içi otobüslerde nakit ödemenin son haftasına girildi. Market, büfe gibi yerlerde dolum hizmetinin aktifleşmesinin ardından, yoğunluğun en çok olduğu Kuzeykent Belediye Hizmet Binası’nın karşısına kart dolum ATM’si kuruldu. Vatandaşlar artık kolay bir şekilde erişim sağlayıp kart dolumunu gerçekleştirebilecek.

ENDİŞEMİN YERİNİ ARTIK RAHATLIK ALIYOR

Kent Kart ile ilgili görüşlerini dile getiren Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencisi Gamze Çalışkanoğlu, uygulamaya başlandığını duyunca nerede dolum gerçekleştirilecek, sürekli sırada beklemek zorunda mı kalacağız gibi soruların cevabını aradığını ifade etti. Kart dolum noktalarının yaygınlaştığını dile getiren Çalışkanoğlu; “İlk zamanlarda oluşan endişemin yerini artık rahatlık aldı, Kastamonu Belediyesi mağduriyet yaşanmaması adına yoğunluğun olduğu yerlerde dolum noktalarını oluşturdu” dedi. Kent Kart sistemine geçişin son derece faydalı gördüğünü ifade ederken özellikle pandemi döneminde temasın en aza düşürüldüğünü ve hes kodu entegre edilmesi sonucunda temaslı kişilerin toplu taşıma araçlarını kullanamayacağı için riski azalttığını dile getirdi.

Bu uygulamaya daha önce geçilmesini gerektiğini ve yüz yüze eğitimle birlikte artan nüfus sonucunda yığılmanın olduğunu belirten Çalışkanoğlu, aynı zamanda tanınan sürenin yetersiz olduğuna da ifadelerinde yer verdi.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum