Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da görme engelli Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası
Görme engelli albino hastası milli judocu Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası: "Hedefim olimpiyatlara katılıp altın madalya kazanmak"
Sadece stad değil, dev bir spor tesisi
Milletvekili Uluay’dan, yeni stad projesiyle ilgili yer ve içerik önerisi...
Kastamonu Üniversitesi öğrencisinden ESC30 başarısı
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hareket ve Antrenman Bilimleri anabilim dalı yüksek lisans öğrencisi Hasan Basri Taşkın’ın yürütücülüğünü yaptığı “Judo ile Fit Çocuklar” ERASMUS+ ESC30 projesi Ulusal Ajans tarafından hibe almaya hak kazandı.
KÜ, uluslararası arenada temsil edilecek
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Ceylan, Avrupa Judo Birliği (EJU) Bilim Komisyonu’na seçildi.
Kastamonu MİEM açılış için gün sayıyor...
Kastamonu Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi (MİEM), Cumhuriyetin 100'ncü yılında Ekim ayı içerisinde kapılarını milli sporculara açacak.
Kaza kurbanı genç judocu toprağa verildi
Kastamonu’da beton mikseri ile motosikletin çarpıştığı kazada hayatını kaybeden judo sporcusu, toprağa verildi.
"Altın kural: Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma!"
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası Kastamonu’da da coşkuyla kutlandı. Kutlama programında öğrencilere seslenen Vali Meftun Dallı: " Sevgili gençler dünyanın neresine giderseniz gidiniz bütün inançlarda, bütün kültür sistemlerinde evrensel bir kural var. Buna İngilizcede "golden rule" diyorlar. Türkçesi altın kural. Nedir o altın kural? Sana yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma. Bu tek başına her insanın hayatını doğru şekilde yaşamasına yetecek bir kural."dedi.
Tosya'nın Judo öğrencileri, Turnuva yolunda
Tosya Belediyesi bünyesinde ilçede başlatılan ücretsiz judo kursları devam ediyor.
Şampiyon judoculardan Asrak’a ziyaret
Şampiyon judocular, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak’ı ziyaret etti.
Kaymakam Karataş'tan Ankara çıkarması
Cide Kaymakamı Tuncay Karataş ilçeye yeni yapı ve donatılar kazandırmak amacıyla Ankara'ya giderek İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığına ziyaretlerde bulundu.
Cide hızla gelişiyor
Cide’de yeni yapı ve donatılar kazandırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı kuruldu.
Tosya Belediyesinden ücretsiz kurs
7-14 yaş arası çocuklar katılıyor
Dünya Judo Şampiyonası'nda 11 milli sporcu mücadele edecek
2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na hem puan hem kota verecek Dünya Judo Şampiyonası, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilecek.
Kadıdağı HEM, 7’den 70’e eğitim veriyor
Kadıdağı Halk Eğitimi Merkezi (HEM), ilimizde her yaş grubuna yönelik faaliyetlerine devam ediyor. Kadıdağı HEM’e bağlı Özel Yürekler ek binasında 27 yaş üstü özel eğitim öğrencilerine yönelik yiyecek içecek, el sanatları, beden eğitimi ve drama kursu alanlarında eğitim veriliyor. Ayrıca özel eğitim öğrencilerine eşlik eden velilere yönelik el sanatları eğitimleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, özel eğitim öğrencilerine yönelik kurslar 12 ay boyunca devam edecek şekilde düzenlendi.
220 kontenjana bin 511 başvuru
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde bu yıl açılan 220 öğrenci kontenjanı için bin 511 başvuru yapıldı.
Sporun geleceği, ANALİG müsabakalarında önemli işler başardı
2021 – 2022 Sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakaları’nda Kastamonu’yu temsil eden sporcu ve takımlar göz doldurdu.
KÜ öğrencileri yine gururlandırdı
Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları’nda judo erkekler 100 kg’da mücadele eden Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ömer Kemal Aydın, 5’inci madalyayı Kastamonu Üniversitesi’ne kazandırdı.
Öğrencilerden 2 altın, 2 gümüş madalya
Kastamonu Üniversitesi, Polonya'nın Lodz kentinde düzenlenen 2022 Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’nda büyük başarı gösterdi.
KÜ’de çocuklar sahada
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kastamonu Üniversitesi Çocuk Oyunları gerçekleştirildi.
“Öğrenciler ücret vermeyecek”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada öğrenci ile gençlere yaz spor okulları ve yaz aylarında yurtlarda konaklamanın ücretsiz olacağını söyledi.
'Sporda başarıların arkası gelecek'
Kastamonu’daki spor faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Kastamonu Valisi Avni Çakır, şehirdeki spor faaliyetlerinin pandemi sonrasında arttığını söyleyerek, “İçerisinde bulunduğumuz spor komplesinde de olduğu gibi her spora hizmet edecek üst seviyede spor tesislerine sahibiz. Bu spor salonlarını gençlerimiz ve insanlarımızla buluşturma noktasında yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.
Afyonkarahisar'da 2 kupa, 4 madalya
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen Türkiye Üniversiteler Arası Judo Şampiyonası’ndan derecelerle döndü.
Judocular, madalyayla döndü
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencileri İsmail Ünal ve Buketnur Karabulut, Ordu'da gerçekleştirilen Spor Toto Gençler Türkiye Judo Şampiyonası’ndan madalya ile döndü.
Polonya'dan iki madalyayla döndük
Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri milli judocular Ömer Kemal Aydın ve Sıla Ersin, 26-27 Şubat 2022 tarihlerinde Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirilen Avrupa Açık judo müsabakalarında 2'nci olarak gümüş madalya kazandı.
Zeynep, Türkiye finallerinde
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Yıldızlar Judo Grup Birinciliği Çankırı’da düzenlendi.
Judocularımız, Edirne'den kupayla döndü
Edirne'de gerçekleştirilen Judo Şampiyonası'nda derece elde eden sporcularımız, üçüncülük kupasını Kastamonu'ya getirdi
Minik judocu bronz madalya kazandı
Judo antrenörü Selma Zehir'in sporcusu Muhammed Emin Çırakoğlu, 2. Uluslararası Cumhuriyet Kupası Judo Turnuvası'nda üçüncü olarak bronz madalya kazandı