KÜ öğrencileri yine gururlandırdı;

KÜ öğrencileri yine gururlandırdı

Polonya’nın Lodz kentinde düzenlenen Avrupa Üniversite Oyunları’nda judo erkekler 100 kg’da mücadele eden Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Ömer Kemal Aydın, 5’inci madalyayı Kastamonu Üniversitesi’ne kazandırdı....

Polonya’da devam eden 2022 Avrupa Üniversite Oyunları’nda 100 kiloda Ömer Kemal Aydın, Alman, Macar, Alman rakiplerini ipponla yenerek finalist oldu. Bu turda Polonyalı rakibine yenilen Aydın gümüş madalya ile ikinciliği elde etti.

Kızlarda, 2 altın madalya ile Sıla Ersin, Buketnur Karabulut, 2 gümüş madalya ile Tuğçe Beder ve Zeliha Cinci toplamda 4 madalya kazandırarak 2022 Avrupa Üniversiteler Spor Oyunları’na damga vurmuştu.

Erkeklerde öğrenci Ömer Kemal Aydın, 100 kg erkekler Judo müsabakalarında gümüş madalya sahibi olarak, Üniversiteye 5’inci madalyayı kazandırarak hem ülkemizi hem de Kastamonu Üniversitesi’ni gururlandırdı.

Bu sonuçlarla birlikte Kastamonu Üniversitesi, genel sıralamada 132 Üniversite arasında 6’ncı sırada yer alırken judo branşında 2’nci sırada yer alma başarısı gösterdi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum