220 kontenjana bin 511 başvuru;

220 kontenjana bin 511 başvuru

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde bu yıl açılan 220 öğrenci kontenjanı için bin 511 başvuru yapıldı....

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin özel yetenek sınavlarına bu yıl da yoğun başvuru yapıldı. Spor Bilimleri Fakültesi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği Bölümlerine bin 511 sporcu elektronik ortamda başvuru yaptı. Başvuru yapan öğrencilerden 220 kişi okumaya hak kazanacak.


ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI

5 ayrı bölümde toplam 220 kontenjanın ayrıldığı yetenek sınavları başladı. Kastamonu Üniversitesi Levent Semizer Spor Salonunda 31 Ağustos’ta başlayan sınavlar, 3 gün devam edecek.  Öte yandan bu sene 7 engelli öğrenci de bölümlerinde okumak için mülakata girmeye hak kazandı. Fotosellerle oluşturulan parkurda öğrenciler, en kısa sürede parkuru bitirebilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yapılan mülakat sonunda 220 öğrenci okumaya hak kazanacak.

“ BAŞVURAN BİN 511 ÖĞRENCİDEN 220 ÖĞRENCİ KABUL EDİLECEK”

Kastamonu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Baydil; “Bu sene oldukça yoğun bir başvuru dönemi geçiriyoruz. Şu ana kadar bin 511 aday başvuru yaptı. Bunlardan 7 tanesi engelli oluyor, diğerleri de normal başvuru koşullarıyla yarışıyorlar. Adaylarda herhangi bir şekilde ön şart olarak sportif özgeçmiş puanı aramadık bu yıl. YÖK başkanlığından gelen talimat doğrultusunda. Tabii ki sportif özgeçmiş puanına sahip olan adaylar daha avantajlı bir şekilde seçmelere giriyorlar. Futbol, basketbol, hentbol, judo, güreş gibi bazı temel branşların yanında diğer olimpik ve olimpik branşları adı altında puanlama sistemine sahibiz. Adaylar başvurularını yaptıktan sonra özgeçmiş puanlarını aldıktan sonra salonda görmüş olduğunuz gibi fotosellerin arasında yapacakları bir koordinasyon sınavını gerçekleştiriyorlar. Tamamıyla objektif kriterlere dayalı bir şekilde yapılan sınavdan bahsediyoruz. Herhangi bir şekilde inisiyatif uygulama durumu söz konusu değil. Oldukça iyi bir başvurumuz var, milli sporcularımız ve engelli sporcularımız ile diğer branşlardan başvuran sporcularımızla güzel bir sınav sezonu geçiriyoruz şu anda. Kontenjanlarımız 22 kişi toplamda, antrenörlük birinci öğretim 50 kişi, ikinci öğretim 40 kişi, spor yöneticiliği bölümü birinci öğretim 50 kişi, ikinci öğretim 40 kişi, öğretmenlik bölümüne de 40 kişi ile alım yapıyoruz, toplamda 220 öğrenciyi kabul edeceğiz bin 511 öğrencinin içerisinden” dedi.

“ANTRENÖRLÜK OKUMAK İSTİYORUM”

Mardin’den Kastamonu’ya mülakat için gelen Didem Turgut ise; “Buraya beden eğitimi sınavları için geldim. Kastamonu Üniversitesi de gayet iyi ve güzel. Sınav sistemi güzel, parkur akıyor. Mardin’den geliyorum ben, parkur çok fazla bizi zorlamıyor. Parkurların sonunda kazanıp kazanamayacağıma bakacağız inşallah. Antrenörlük okumak istiyorum” diye konuştu.



Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum