Arama
Arama Sonuçları
‘Amaç, asılsız iddialarla belediyemizi yıpratmak’
Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici, belediye depolarındaki erzak kolilerini ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.
Özel: “İsrail’in devlet terörünü sürdürüyor olması kabul edilemez”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Filistin’de halen katliamın sürüyor olması, İsrail’in devlet terörünü sürdürüyor olması kabul edilemez” dedi.
İklim Değişikliği Zirvesi gerçekleşti
"Geri Dönüşen Şehir Samsun" isimli proje kapsamında "Samsun İklim Değişikliği Zirvesi" gerçekleştirildi.
Sürdürülebilir tercihlerle ramazanda gıda israfının önüne geçilebilir
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmudul Hasan: -"Malezya gibi Müslümanların çoğunlukta olduğu bir ülkede ramazanda gıda israfı yüzde 15 artıyor. Mısır'da ise gıda israfının ramazanda yüzde 20 arttığı belirtiliyor. Bu büyük bir çelişki, halbuki daha az tüketmemiz ve daha az israf etmemiz gerekiyor" Yeşil Ramazan hareketi kurucusu Kori Majeed: "İnsanların geri dönüşüm yapmasını, yeniden kullanılabilir malzemeler tercih etmesini, kompost yapmasını sağlayarak onları
Babaş, “Sayın Erbilgin eşin nerde çalışıyor?”
AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş Açıksöz TV ve TV 366 ortak yayınında konuşan CHP PM üyesi Hikmet Erbilgin’e cevap verdi.
CHP Azdavay,Ağlı ve Doğanyurt adaylarını açıkladı!
CHP Kastamonu İl Başkanı İlke Karabacak, Azdavay, Ağlı ve Doğanyurt Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.
Milletvekili Uluay, TBMM’de söz almaya devam ediyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, TBMM’de ‘1 dakika’lık konuşmalarına devam ediyor. Uluay; bugün yaptığı konuşmada da ‘enerji tasarrufu’ konusunu gündeme aldı…
Kastamonu Belediyesi makine parkını genişletiyor
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde yeni alınan toprak eleme ayrıştırma makinesini inceledi. Başkan Vidinlioğlu’nun yaptığı incelemelerde komşu Çankırı’nın Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de yer aldı.
Tüketici sorunları ele alındı
Tüketici örgütlerinin başkan ve üyeleri, özel sektör temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı Tüketici Konseyi’nin 27. toplantısında tüketici sorunları ve çözümleri ele alındı.
Telefonunuzu şarj ederken yaptığınız 10 hata
Akıllı telefon kullanan kişilerin yaptığı en büyük şarj hatalarından biri şarjı %100 doldurmaktır. Akıllı telefonunuzu şarj ederken bunun gibi yaptığınız 10 şarj hatasını sizler için derledik.
Dedeman’da artan yemekler sokak hayvanlarına bırakılıyor
Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu Park Dedeman arasında imzalanan protokol doğrultusunda otelde artan yemekler israf edilmeyerek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacak.
Erdoğan duyurdu: 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz" dedi.
"Adam bürokraside tıkanmış, samimiysen buyur çöz"
Memleket Partisi Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ayten Urganioğlu, AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci'ye eleştirilerini sürdürüyor. Merkez İlçe Başkanı Urganioğlu açıklamasında Ballıdağ hastanesi önündeki bürokrasi engeli olduğunu vurgulayarak; " Adam bu projesinde bürokraside kitlenmiş kalmış. Buyur çöz. Kastamonu'ya döviz gelsin ve sağlık üssü olsun diyorsan ve samimiysen ilk görevin Ballıdağ’ın önündeki bürokrasi engelini kaldırmandır. Bende bunun Memleket Partisi olarak takipçisi olacağım. Bu hazır işi de çözemezsen karnen sıfırla tescillenecek" dedi.
100 Tarım İhtisas OSB kurulacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimin planlanmasını, Ankara’da masa başında yapmadıklarını vurguladı. Su Kanunu hazırlayan bakanlık Mera Kanunu’nu ise değiştirecek.
TÜBA uyarıyor: "Su kıtlığı kapıya dayandı"
Artan nüfus, endüstriyel faaliyetler, tarım alanlarının sulanması için artan su ihtiyaçlarına karşılık iklim değişikliği sebebiyle azalan yağışlar, aşırı su çekimi nedeniyle küçülen veya kuruyan göller, sulak alanlar yine aşırı su çekimi sebebiyle her yıl daha da ulaşılması zor hale gelen yeraltı suları kısacası su kaynaklarının zamanla daha da yetersiz kalması ciddi su kıtlığı yaşanması ihtimalini her geçen gün artırıyor. Türkiye Bilimler Akademisi, tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, su kıtlığının kapıya dayandığı ifade edildi.
KOSGEB'den yalın dönüşüm desteği
Bakan Kacır, "Sürdürülebilir büyümenin anahtarı verimliliği, ülkemizin tamamına yayarak işletmelerimizin gelişimine rehberlik edeceğiz" dedi.
Erbakan: ‘İttifaka yanlışları düzeltmek için girdik’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İttifaka yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları hep birlikte düzeltmek için girdik" dedi.
Erbakan: Bütçe açığı 'vergi zamları' ile kapatılamaz
Cumhur İttifakı'nın ortağı Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, akaryakıt ürünlerindeki Özel Tüketim Vergisi zammına tepki gösterdi.
Gıda alışverişi yaparken dikkat!
Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz.
Diyanet’ten ‘şatafatlı düğün’ hutbesi
Cuma hutbesinde Müslümanlara Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in “En bereketli nikâh, külfeti en az olanıdır” Hadisi hatırlatıldı.
"Hep birlikte hareket etmeliyiz"
Reis Gıda Firması tarafından Birleşmiş Milletler tarafından kutlanan Dünya Kuraklık ve Çölleşme Günü dolayısıyla kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede gıda güvenliğinin korunmasına dikkat çekmek amacıyla yazılı bir basın açıklaması yayımlandı.
Tosya Belediyesi’nden Karadeniz rekoru
Tosya Belediyesi, park ve bahçelerde vatandaşlara en güzel şekilde hizmet vermeyi hedefleyerek ürettiği dekoratif kamelyalarla ilçe bazında Karadeniz bölgesi rekoru kırdı.
Tosya’da çeltik tarlaları ZİHA ile ilaçlandı
Tosya ilçesinde, çeltik tarlaları ilk kez zirai insansız hava aracı (ZİHA) ile ilaçlandı.
Gıda israfının önüne geçilemiyor
Her yıl dünyada 931 milyon ton, Türkiye’de 18,1 milyon ton gıda israf ediliyor
"Tosya Yolu'nu da Millet İttifakı yapacak"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu ikinci sıra Milletvekili Adayı Kadir Yalçın, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi ile AK Parti Kastamonu 3'ncü sıra Milletvekili Adayı Mehmet Umur'u eleştirdiği yazılı bir basın açıklaması yayınladı.
‘Yalan ve iftira üzerine iktidar kurmayacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1’inci Sıra Adayı Hasan Baltacı, Cide’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “Cumhuriyet demek, kimseye muhtaç olmamak demektir.
‘Tosya’nın Ankara’ya açılan kapısı olacağız’
CHP, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ilçe mitinglerine ağırlık verdi. CHP Milletvekili Adayları Hasan Baltacı, Kadir Yalçın ve Ziver Kaplan, son olarak Tosya’da miting düzenledi.
‘Kastamonu’nun hakkını alacağız’
CHP Kastamonu Milletvekili ve 1. Sıra Adayı Hasan Baltacı, partisinin Devrekani mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye’yi iyilik, güzellik ve adaletle yöneteceklerini söyledi.