Telefonunuzu şarj ederken yaptığınız 10 hata;

Telefonunuzu şarj ederken yaptığınız 10 hata

Akıllı telefon kullanan kişilerin yaptığı en büyük şarj hatalarından biri şarjı %100 doldurmaktır. Akıllı telefonunuzu şarj ederken bunun gibi yaptığınız 10 şarj hatasını sizler için derledik....

Çağımızın en yaygın kullanılan teknolojik aletlerinden biri olan akıllı telefonlar, belirli şarj döngüsüne dayalı olarak üretilmiştir. Akıllı telefonların pil ömürleri zamanla düşerek eski performansını kaybeder. Bu durum kullanıcının yaptığı şarj hatalarına bağlı olarak bazen kısa bazen de uzun süreler sürmektedir.

Akıllı telefonların çoğu bilinen üzerine lityum pillerden üretilir ve lityum piller şarj dolumu tamamlandığında elektrik akımını keser. Ama bu durum telefonunuzun pil ömrünü korumaya yetmez.

Akıllı telefonlarınızı en iyi performansla uzun süreler kullanmak için bilmeniz gereken şarj hataları bulunur. Bu şarj hatalarını yapmayı bırakarak telefonunuzun pilini koruyabilir ve uzun süreler sağlıklı bir şekilde telefonunuzu kullanabilirsiniz.

SIKÇA YAPILAN 10 ŞARJ HATASI

Şarj Cihazını Sürekli Prizde Unutmak

Akıllı telefonunuzu şarj ettikten sonra şarj aletini prizde unutmak büyük bir hatadır. Prizde unutulan şarj aletleri devamlı bir güç emer ve bu elektrik faturanız için iyi bir durum değildir. Sürekli olarak prizde unutulan şarj aletleri zamanla ısınarak alev alabilir ya da kısa devre yaparak yangına neden olabilir. Bu yüzden şarj doldurma işleminiz bittikten sonra şarj cihazınızı prizden mutlaka çekin.

Pili %100’e Kadar Şarj Etmeyin

En sık yapılan şarj hatalarından biri telefonu %100’e kadar şarj etmektir. Telefonunuzu her seferinde %100’e kadar şarj etmek pil ömrünüzü kısaltacaktır. Bunun nedeni ise her telefon pilinin belli bir sayıda şarj döngüsüne sahip olmasıdır. Siz her zaman telefonunuzu %100 şarj ederseniz bu döngünün hızlıca bitmesine sebep olabilirsiniz.

Pili her seferinde %100 şarj etmek yerine ayda bir kere tam şarj ve diğer günlerde %20 ile %80 arasında tutarak pil sağlığını koruyabilirsiniz.

Telefonu Şarj Etmek İçin Telefonun Tamamen Şarjının Bitmesini Beklemeyin

Akıllı telefon kullanımında yapılan şarj hatalarından bir diğeri şarjın tamamen bitmesini beklemek. Pilin %0 olup telefonun kendini kapatmasına izin vermek de pilin ömrünü yemektedir. Bu yüzden şarjınız tamamen bitmeden şarja takmaya özen gösterin.

Akıllı Telefonunuzu Gece Boyunca Şarjda Bırakmayın

Gece boyunca telefonu şarjda bırakmak farkında olmadan yaptığımız bir şarj hatasıdır. Lityum piller her ne kadar telefon şarjı dolunca elektrik akımını kesse de yine de şarj adaptörünün yediği bir elektrik vardır ve bu elektrik israfına sebep olur. Bunun yanı sıra telefonunuzun şarj döngüsünün bozulmasına da sebep olabilirsiniz.

Gece boyunca şarjda bırakılan telefonlar hem telefonun hem de adaptörün fazla ısınmasına sebep olarak tehlike oluşturabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca gündüz kontrollü olarak telefonunuzu şarj edin.

Akıllı Telefonunuzu Şarj Ederken Kullanmayın

Akıllı telefonunuzu şarj ederken aynı zamanda kullanıyorsanız eğer bu pilin aşırı yüklenmesine yol açan bir şarj hatasıdır. Bir yandan pili doldurmaya çalışırken diğer yandan telefonu kullanarak şarjın bitmesine sebep olursunuz. Bunun yerine telefonla işiniz olduğunda şarj adaptörünü prizden ve telefonunuzu şarjdan çıkartıp işinizi halledin. Daha sonra tekrar şarja takın.

Akıllı Telefonunuzu Şarjı %20’nin Altına Düşmeden Şarj Etmeyin

Akıllı telefonları sürekli şarj etmek en çok bilinen şarj hatalarından biridir. Bu şekilde sürekli şarj etmek telefon pilinin daha kısa süre dayanmasına sebep olabilir. Akıllı telefonunuzu en doğru şarj etme yolu %20’nin altına düştüğünde anca %5’in üzerinde olduğu zamandır.

Akıllı Telefonunuzu Şarj Ederken Telefon Kılıfınızı Çıkarın

Akıllı telefonların pillerinin en büyük düşmanı ısıdır. Ve ısınan telefonda yapılan en büyük şarj hatalarından biridir. Telefonunuzu şarj ederken normalden daha fazla ısınmasını önlemek için telefon kılıfınızı çıkarın.

Akıllı Telefonunuzun Orijinal Şarj Aletini Kullanın

Akıllı telefon şarj ederken en sık yapılan şarj hatalarından biri orijinal olmayan ve telefona uyumlu olmayan şarj aletlerini kullanmaktır. Eğer telefonunuz için doğru şarj aletini kullanmazsanız pilinize iletilen enerji gücü ya çok fazla ya da çok az olabilir. Bu şekilde şarj etme de telefonunuzun aşırı ısınmasına ve şarj edilmesini yavaşlatabilir.

Akıllı Telefon Pil Sağlığı İçin Bilmediğiniz Pil Sağlığı Uygulamalarını Kullanmayın

Akıllı telefonunuzun pil sağlığını takip etmek için uygulama mağazalarında yer alan her uygulamayı telefonunuza yüklemeyin. Pil sağlığı için yüklediğiniz uygulamaların çoğu aslında bir şarj hatası sebebidir. Bu uygulamaların bazıları telefonunuzun pil sağlığı için size yardımcı olsa da çoğu güvenilir olmayan kaynaklar tarafından üretilmiştir. Bilinmeyen kaynaklar tarafından geliştirilen uygulamalar pilinizi aşırı zorlayabilir ve telefonunuza siz farkında olmadan reklam indirebilir.

Akıllı Telefonunuzu Bilgisayardan Şarj Etmeyin

Akıllı telefon kullanımında sıklıkla yapılan şarj hatalarından birisi de normal priz kullanımı yerine telefonu bilgisayar üzerinden şarj etmektir. Bu şekilde şarj edilen telefonlar normal süresinden daha uzun sürede dolacak ve pilin hızlı şarj özelliğini aktif etmeyecektir. Bu da akıllı telefonunuzun pil ömrünün kısalmasına sebep olur.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum