Erdoğan duyurdu: 2023 bitmeden havalanacak;

Erdoğan duyurdu: 2023 bitmeden havalanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz" dedi....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz. İnşallah yakında olmadık bahaneler sürerek hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satar hale geleceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı.


Erdoğan'ın açıklamasından satır başları: "Mezunlarımızın arasında kendi evlatlarımızla birlikte 15 farklı ülkeden misafir öğrencilerimiz de bulunuyor. 3 kıta 7 iklimde asırlar boyunca barışı koruyan ecdadımızın bize bıraktığı mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Türk dünyası ile işbirliğimizi ilerletirken Afrika'daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Komşularımızla olan sorunlarımızı yapıcı bir anlayışla çözmeye önem veriyoruz. Bu kriz ve kaos ortamının olumsuz etkisine ekonomi başta olmak üzere geniş bir alanda şahit oluyoruz. Dış politikada kartlar yeniden karılırken yeni işbirliği arayışları ön plana çıkıyor. Kimi ekonomistler tarafından yıllarca israf ve gereksiz yaftası vurulan savunma harcamalarında artış söz konusu. Daha birkaç yıl öncesine kadar tarafsızlığı değer olarak savunan devletler şimdi kendilerini savunma paktlarına atar olmuştur.


Binlerce yıllık şanlı tarihiyle kahraman ordumuz, peygamber ocağıdır. TSK'nın caydırıcılığının artması ülkemiz için tercihten öte bir zorunluluk teşkil ediyor. Savunma sanayide adeta destan yazdık. Atak'tan Kaan'a TCG Anadolu'dan Milgem'e her alanda artan kabiliyetlerimizle savunma sanayinde asırlık başarıyla ülkemizi en üst lige çıkardık. Kısa süre önce Kaan ile ilgili müjdemizi paylaşmıştık. 2023 bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz. İnşallah yakında olmadık bahaneler sürerek hava savunma sistemi vermeyenlere hava savunma sistemi satar hale getireceğiz. Bizler yaklaşık 40 yıldır bölücü terörle mücadele ediyoruz. Ne teröre ne de terörü bir sopa olarak kullanan emperyalistlere boyun eğmedik. Suriye'deki olaylardan cesaret alarak farklı emeller peşinde koşan teröristleri çukurlara gömdük. 40 yıllık terörle mücadelemizden gerekli dersleri aldık, kurumlarımızı güçlendirdik. Çok sık saldırıya uğrayan üs bölgelerindeki karakollarımız yerine Kalekollar inşa ettik. Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarla aynı güvenli şeridi orada da tahsis etmekte kararlıyız. Döktükleri masum kanlarının hesaplarını Kandil'deki terör baronlarından muhakkak soracağız."

Kaynak: Mynet

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum